jkris pisze:i jeszcze jedno- ja uwazam, ze chorek Thomas ma bardzo fajny a to, ze chwilami bylo slabo slyszalny to wina dzwiekowcow raczej...
Zgadzam się. Kiedy posłuchałem tego występu w lepszej jakości, to stwierdzam, że można to było lepiej zmiksować. Ale i tak bardzo pozytywne wrażenia - Thomas na zywo, chórek na żywo (i bardzo dobrze - lepsze taki nawet trochę słabo słyszalny niż SIB z taśmy) , i sporo rzeczy zagranych - chyba jakieś partie towarzyszące były odtwarzane/zaprogramowane, ale z tego co zaobserwowałem, muzycy występujący z Thomasem grali, nie byli tylko "atrapami scenicznymi".
Mniej więcej od 2001 roku, choć na początku 2003 roku miał zdecydowanie najdłuższe włosy: MT - TV Makes The Superstar, niemieckie eliminacje do Eurowizji
riccardo1989 pisze:Wejdźcie na onet i poczytajcie opinie o wczorajszym koncercie i Thomasie.
dokladnie, tez wlasnie czytam wszystkie opinie i kroluja zachwyty nad wystepem Thomasa. nie znalazlem ani jednego krytycznego a jest prawie 2000 wpisow!
po raz pierwszy Thomas mial okazje na taka skale pokazac, ze MT to nie obrobka w studio tylko jego piekny i czysty glos (i genialne piosenki Dietera )
Byłam na tym koncercie i powiem jedno: REWELACJA! Nie słyszałam jak to wypadło w telewizji, ale na żywo dźwięk był bez zarzutu. Zaskoczyła mnie reakcja Thomasa na widok publiczności. Chyba nie spodziewał się, że jest tam aż tylu ludzi. Poza tym było widać, że na prawdę się cieszy, mogąc zaśpiewać dla polskiej publiczności. Poza występem Thomasa na uwagę zasługiwał właściwie tylko Limahl, u którego widać tą samą radość ze śpiewania. Stevens tak sobie, Sandra na 100% playback i niesamowita zadyszka pomiędzy piosenkami, Samantha i Sabrina na żywo - nawet wypadło to nienajgorzej, aczkolwiek Samantha Fox poruszała się z większą gracją (bo Sabrina skakała po scenie jak koń). Kim Wilde zaśpiewała na żywo, ale też już nie to co kiedyś. Ogólnie fajnie było zobaczyć ich wszystkich na żywo i myślę, że nie ma co wydziwiać jak kto wyglądał. A co do Majewskiego - no cóż ma specyficzne poczucie humoru, tak znowu mocno po nich nie "pojechał", trzeba się pogodzić, że większość ludzi (nie fanów) tak o nich myśli.
Niestety zdjęcia Thomasa, które zrobiłam nie nadają się do publikacji, praktycznie wszystkie z wyj. jednego są zamazane - kiedy zaczęłam je robić podczas występu Sabriny (taki mały prezent dla męża, że zgodził się po długich namowach w ogóle tam ze mną pojechać), podszedł ochroniarz i zabronił robienia zdjęć z fleszem. Nagrałam kilka fragmentów, jeżeli poradzę sobie z wrzuceniem ich na You Tube, to dam znać.
Przy okazji - wiecie może, gdzie można obejrzeć koncert - tak jak pokazywali to w telewizji?
Podrowienia dla wszystkich
Świetny występ Thomasa, podobało mi się najbardziej Brother Louie, CCL i YMHYMS też super, a Geronimo's cadillac takie sobie. Chórki niespecjalne, ale lepsze niż grane z playbacku. JEnak występ baaardzo udany.
Tak, bardzo dobry występ Thomasa, choć podkłady brzmieniowo takie sobie, na 3+. Ale na końcu wykonanie YMHYMS z wielką klasą. Piękny głos, choć kilka razy się tekstowo pomylił (zwrotki w Geronimo's teksty miały jakby wymyślał na poczekaniu no w i w Cheri... pokręcił "hand" z "heart"), lecz nawet zawodowcy nie mają argumentów, by wątpić w jego wokalne umiejętności. Było bardzo dobrze.