Dema Dietera z lat '80

Szukasz piosenki? Chcesz zidentyfikować jakieś nagranie? Pisz tutaj.
Zablokowany
Pointrox

Dema Dietera z lat '80

Post autor: Pointrox »

Witam,
poszukuję nagrań demo Dietera Bohlena z czasów pierwszego MT.
Niedawno krążyły nawet na YouTube, ale Dieter powziął zdecydowane kroki, i z tego powodu wykasowano je.
(Jak usunęli, to wchodziłem tam, i było napisane u góry, że pliki usunięto z powodu naruszenia praw Dietera Bohlena.)
Czy ktokolwiek je posiada?
Awatar użytkownika
Peter

Re: Dema Dietera z lat '80

Post autor: Peter »

O to niektóre z nich.
http://lover3112.podspot.de/
Bohlen tu piszczy jak mysz. :P
Awatar użytkownika
Peter

Szkoda, ze ja tak nie potrafię. :P
Pointrox

Post autor: Pointrox »

Ja chcę pobrać te dema tylko dla sprawdzenia, jak brzmiał Dieter przy komponowaniu tych utworów.
W dodatku chcę sprawdzić, jaka jest różnica pomiędzy tymi demami, a np. demami Rodrigueza z 2003 roku (są tu nawet w tym dziale).
Na zakończenie - prawdziwego fana nie wyróżnia wielkość dyskografii, ale wielkość wiedzy o ulubionym zespole. Amen :)
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Na zakończenie - prawdziwego fana nie wyróżnia wielkość dyskografii, ale wielkość wiedzy o ulubionym zespole. Amen
Brawa dla Pointroxa :D
Na Twoim miejscu, Drogi Peterze, wziąłbym to sobie do serca...

Pozdrawiam
WIELKI FAN MICHAŁT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Posty Petera i MichałaT niezwiązane z tematem zostały usunięte.
Co do porównania z tym co zrobił w 2003 roku Rodriguez to nie ma to raczej wielkiego sensu - dema Bohlena (te które znamy z czasów MT - You Can Win czy Like A Hurricane) powstawały na etapie komponowania piosenek i miały na celu wyłącznie wypracowywanie melodii i tekstu bez ruszania aranżacji instrumentów czy chórku. Natomiast TVMTS i Rockefeller w wykonaniu Teamu33 to gotowe "layouty" (tak to ujął Amadeus Crotti gdy zapytałem go o nie), dokładnie zaaranżowane, z obrobionym wokalem i chórkami. Zupełnie inny etap produkcji piosenki, nawet jeszcze bardziej zaawansowany niż w wypadku demówek znanych od Thomasa ;)

Dodam jeszcze, że "Dieter Bohlen - (Live)" w podanym linku nie jest oryginalną demówką Dietera - ten kawałek jest wycięty z jednego z odcinków Historii Dietera Bohlena gdzie podłożyłem fragment instrumentalnej wersji z singla, w oryginale jest on znacznie bardziej ubogi: http://youtube.com/watch?v=uVoHMCL8b8U&fmt=18
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
MichałT

Zgadzam się co do usunięcia części mojej "potyczki słownej", ale czemu został usunięty mój post z upomnieniem do Petera, o tym, że Dieter NIE
piszczy jak mysz.
Dopiero po moim poście, Peter, dopisał:
Szkoda, ze ja tak nie potrafię.
Według mnie, usunięcie tego akurat postu, było zagrywką niesprawiedliwą.

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Peter

Nie nazywaj się fanem, bo nawet nie wiesz kim jest prawdziwy fan. Dyskutowaliśmy o tym kiedyś na forum. Co pokolenie, to coraz gorsze, ja ma wszystkie albumy i większość singli MT i BS, a wasze pokolenie "kolekcjonuje" dyskografię ściągając pliki MP3.
A co do demów to mi one bardzo się podobają, mimo, że Bohlen w nich nieźle piszczy. You can win if you want to prawdziwe cudo.
Awatar użytkownika
MichałT

Drogi Peterze,
z Twojego postu, wywnioskowałem, że nie wziąłeś sobie słów Pointroxa, do serca, a szkoda...
Na zakończenie - prawdziwego fana nie wyróżnia wielkość dyskografii, ale wielkość wiedzy o ulubionym zespole. Amen
Wbrew Twojemu widzimisię, dalej uważam się i uważać się będę za fana, i nie potrzebne mi do tego forum, bo zarówno ja, jak i kilku innych użytkowników tego forum - wiedzą sami, kim jest prawdziwy fan.
Widzę również, że dalej uważasz mnie za nieprawdziwego fana, gdyż próbuję uzupełnić dyskografię Blue System, a nie mam zdobyłem wszystkich albumów tego zespołu w 2 miesiące, wiem, że nie jestem taki ja Ty, bo przyznam się, że w wieku 5 lat, nie kupywałem albumów Bohlena, a powiem otwarcie - nawet nie wiedziałem kto to jest.
Peter pisze:A co do demów to mi one bardzo się podobają, mimo, że Bohlen w nich nieźle piszczy.
Podobają Ci się dema, ze śpiewem Dietera, podobnym do pisku myszy :?:
Muszę przyznać, że masz dość, dziwny gust muzyczny <bezradny>
No cóż, pozostawię tę wypowiedź do oceny, innym użytkownikom.
Tymczasem ja ponawiam pytanie: Ile masz lat?

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT

PS Czyli You Can Win If You Want, jest wspaniałą piosenką z piskiem myszy, zamiast śpiewu...
Bardzo ciekawe...
PS 2 Czemu w kółko oskarżasz mnie o to samo, i przypisujesz mnie do pokolenia, z którym w żaden sposób się nie utożsamiam :?: :?: :?:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Peter

MichałT pisze:PS Czyli You Can Win If You Want, jest wspaniałą piosenką z piskiem myszy, zamiast śpiewu...
Jeśli mylisz dema z utworami to znaczy, że kpompletnie się nie znasz na muzyce.
MichałT pisze:Tymczasem ja ponawiam pytanie: Ile masz lat?
Ja jestem z pokolenia Jkrisa i Arcracka i nigdy z Tobą nie będę rozmawiał jak równy z równym.
A co do dem, to podobają mi się one nie jako jakieś utwory, a ciekawostki, gdyż można z nich usłyszeć jak Dieter śpiewa chórki.
Awatar użytkownika
MichałT

Jeśli mylisz dema z utworami to znaczy, że kpompletnie się nie znasz na muzyce.
Fakt, tu się pomyliłem, ale dobrze wiesz, Drogi Peterze, że złej baletnicy przeszkadza rąbek spódnicy, gdybym był tak pewny siebie, i niekultularny jak Ty, z pewnością wytknąłbym Ci, że napisałeś:
Peter pisze:kpompletnie
zamiast "kompletnie", i dodałbym nawet, że pochodzisz ze Stanów Zjednoczonych Ameryki Północnej i przyleciałeś jako 5-latek do Polski, w luku bagażowym samolotu, a teraz uczysz się języka Polskiego na kocią łapę i robisz takie śmieszne błędy...
O ile mówisz prawdę w swoich wątpliwych postach, masz około 25 lat, ja mam lat 14.
Łatwo wyliczyć, że jesteś( :?: ) ode mnie starszy( :?: ) o lat 11, a już nazywaś siebie innym pokoleniem i wywyższasz się nademną.
Wartość człowieka, nie liczy się w latach...

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT

PS Mi dema również się podobają i z pewnością nikt tam nie piszczy jak mysz...
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Peter

MichałT pisze:Wielki Fan MichałT
:lol: :lol: :lol:
MichałT pisze:i dodałbym nawet, że pochodzisz ze Stanów Zjednoczonych Ameryki Północnej i przyleciałeś jako 5-latek do Polski, w luku bagażowym samolotu, a teraz uczysz się języka Polskiego na kocią łapę i robisz takie śmieszne błędy...
I tu cię zaskoczę, mieszkam w USA dopiero od niedawna. :wink:
Takie pytanie jaki związek mają Twoje posty z tematem?
MichałT pisze:Łatwo wyliczyć, że jesteś( ) ode mnie starszy( ) o lat 11, a już nazywaś siebie innym pokoleniem i wywyższasz się nademną.
..
Bingo, gratuluję :wink:
MichałT pisze:PS Czyli You Can Win If You Want, jest wspaniałą piosenką z piskiem myszy, zamiast śpiewu...
Pisz dalej takie rzeczy a potwierdzisz swoją nieznajomość muzyki Bohlena. Widać, że brak Ci Obsession BS, a tam Bohlen napisał, że chórki śpiewają Wiedeke, Scholz i Kohler, a kiedyś jeszcze Corleis, a nie Bohlen :!: Więc, to, że Dieter sobie piszczy w demach nijak się ma do piosenki.
Awatar użytkownika
MichałT

Peter pisze:I tu cię zaskoczę, mieszkam w USA dopiero od niedawna.
Miałem pewność, że masz wiele do czynienia z tym krajem.
Peter pisze:Takie pytanie jaki związek mają Twoje posty z tematem?
Czytałeś mój post do końca :?:
Peter pisze:Bingo, gratuluję
Może, bardziej treściwie :?:
Peter pisze:Pisz dalej takie rzeczy a potwierdzisz swoją nieznajomość muzyki Bohlena.
Widzę, że głównym tematem Twoich (niezbyt zresztą szczerych) postów, jest obrażanie mnie i mojej wiedzy na temat Dietera i jego kompozycji (a o nich wiem więcej niż sobie potrafisz wyobrazić), dopiero jako temat poboczny dopisujesz coś o demach, że niby jesteś "znawcą" muzyki Bohlena...
Dalej - w mojej wypowiedzi, podsumowałem tylko Twój punkt widzenia Dietera i jego muzyki, powiem Ci tylko tyle - Sam się zapętlasz w swoich kłamstwach.

Pozdrawiam
WIELKI FAN MICHAŁT
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Peter pisze:Ja jestem z pokolenia Jkrisa i Arcracka
Jeśli jesteś z pokolenia Arcracka to podczas powstania BS nie było Cie jeszcze na świecie (ja miałem wtredy ze 3 miesiące :D ) :) Natomiast jkriss z tego co się orientuję ma ok 30 lat (dobrze mówie Krzsztofie?).
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
Peter

Tak jestem z pokolenia Arcracka, ale jestem od niego trochę starszy, a Krzysiek ma 30 lat, a więc nie wiele węcej ode mnie więc to moje pokolenia, Ale Michał T to już następne.
MichałT pisze:powiem Ci tylko tyle - Sam się zapętlasz w swoich kłamstwach.
Gdzię się zapętliłem według Ciebie?
MichałT pisze:Miałem pewność, że masz wiele do czynienia z tym krajem.
Mieszkam od kilku lat i mam emocjonalny związek z tym krajem więc to nie mało.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Temat zostaje zamknięty, a panowie którzy go tak pięknie ciągnęli dostają oficjalne ostrzeżenie do profilu. Sorry, inaczej Was powstrzymać nie idzie.
Ostrzeżenia wygasają po 2 tygodniach.
Jak piszesz tak cię widzą.
Zablokowany