Magic Mystery czy Winner?

Rozmowa na temat muzycznych poczynań Systems In Blue.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Magic Mystery czy Winner?

Post autor: ArCrack »

ArCrack
Wysłany: 2005-01-29, 13:59

Który singielek lepszy?
Dla mnie ciekawszy jest "Magic Mystery", a to ze względu na obecność kawałka "Every Little Thing".
Wpuszczenie Judith na singiel "Winner" to dla mnie największy błąd w dotychczasowej karierze SIB. Warunki wokalne ma dziewczyna niezbyt ciekawe, a jeśli koniecznie chcieli zrobić duet z nią to mogła to być jakaś bardziej porywająca piosenka.

--------------------------------------------------------------------------------

DominikMT
Wysłany: 2005-01-29, 14:49

Ja nie potrafie wybrać lepszego z tych dwóch singli. Według mnie na obu znazdują się świetne piosenki. Magic Mystery, Every Little Thing, Winner i Only 4 U są super (zarówno wersja Only 4 U z Judith jak i ta z Fan CD gdzie śpiewaja panowie z SiB)

--------------------------------------------------------------------------------

element
Wysłany: 2005-01-29, 16:49

Witam!
Dla mnie najlepszy z dotychczasowo ukazałych sie kawałków to utwór Every Little Thing, dlatego też zagłosowałem na singiel "Magic Mystery", ale ogólnie wszystkie utwory są spoko, a kiedy wychodzi pierwszy album "Point Of No Return"?

Malediwy
Wysłany: 2005-01-29, 17:39

Ja zagłosowałem na Magic Mystery ale za najlepszy kawałek uważam Onlu 4 You i to włąśnie w wykonaniu Judith.

Kokos
Wysłany: 2005-01-30, 11:00

Winner- du zo lepsza melodia, refreny i zwrotki

Steve-SIB
Wysłany: 2005-02-03, 23:22

To prawda, "Magic Mystery" to cover "Magic Symphony", nagrane zostało bardziej po to, aby ukazać fanom Blue System, a w mniejszym stopniu fanom Modern Talking, kto tam tak naprawdę te refreny i chórki śpiewał... "Every Little Thing" i "Winner" oraz "Only 4 You" to tak naprawdę ich faktyczne produkcje, choć utrzymane w stylu Blue System, czego Panowie z SYSTEMS IN BLE nie kryją. Ja głosuję za "WINNER". I tak trzymać!!!
danny-2

Post autor: danny-2 »

:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry:

edit ArCrack: co taki post wnosi do tematu???
Przemo

Post autor: Przemo »

Dawno było na ten temat, ale dorzucę swoje trzy grosze. Stanowczo "Winner". "Magic..." było taką podróżą w przeszłość, powrotem do Blue System. Tymczasem "Winner" (chociaż jakoś początkowo mi nie leżał) to coś nowego. Słabszy instrumentalnie, ale ze wspaniałym wstępem i rewelacyjnymi partiami chórku. Zwłaszcza końcówka, gdy partia chórku jest rozbudowana o dodatkowe "2 obroty". Przy okazji: zwróciliście uwagę, że wersja z płyty jest dłuższa, niż singlowa?

Pozdrawiam,
Przemo
Awatar użytkownika
disco-man

Post autor: disco-man »

Winner ma jeden wielki skarb ukryty w sobie- dzwiek laczacy zwrotke z refrenem to prawdziwa potega! Co za pomysł,jaki efekt! Rewelacja!
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Magic mystery jako singiel przebija Winnera tylko ze względu na Every little thing, który z kolei wnosi powie świeżości. Sam kawałek Magic mystery jest zbyt dużą kalką Blue System więc bardziej mi się podoba Winner.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Ale znowu WNNER SPECIAL FAN EDITION przebija MAGIC MYSTERY :),tam sa o wiele lepsze wersje,maxi singiel trudny do zdobycia a jak sie juz gdzies pokaże to za wielkie pieniadze :cry:
Awatar użytkownika
Peter

Re: Magic Mystery czy Winner?

Ja jednak wolę Winnera. Liczy się główny kawałek w końcu to on jest w paru wersjach.
Awatar użytkownika
Varcetti
Kontakt:

Post autor: Varcetti »

A według mnie lepszym singlem jest Magic Mystery. Podoba mi się tam zarówno tytułowy kawałek jak i Every Little Thing.

Pozdrawiam, Varcetti :)
Awatar użytkownika
Peter

danny-2 pisze::D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry:
Kapitalny post, tylko ja nie bardzo wiem o co chodzi. :P A wracając do tematu to obie piosenki są OK i trudno wybrać, który singiel jest lepszy ze względu na oryginalność wolę Winnera, natomiast ze względu na brzmienie głównego utworu Magic Mystery, bo ma niesamowity power.
ODPOWIEDZ