Powrót Bohlena w roli kompozytora
- Bohlenowicz
Powrót Bohlena w roli kompozytora
W ostatnich dniach wrócił temat powrotu zespołu Modern Talking, dzisiaj już wiemy, iż po reakcji Thomasa temat jest nieaktualny.
Proponuje natomiast dyskusję na temat powrotu Dietera w roli kompozytora, a mianowicie: kogo z byłych artystów, którzy kiedyś nagrywali płyty z Bohlenem chcielibyście znowu usłyszeć śpiewających jego piosenki, a może macie na myśli całkiem nową gwiazdę, która jeszcze nie miała okazji wykonywać muzyki Dietera...
Ja dodam od siebie, iż moim faworytem jest Chris Norman, facet naprawdę potrafi śpiewać, a album Some Hearts Are Diamonds sprzed 20 lat uważam za najlepszy w dorobku Dietera w roli kompozytora. Szkoda, że ich współpraca zakończyła się na jednej płycie (później ukazały się jeszcze dwa single). Mam nadzieję, że kiedyś Panowie nagrają jeszcze coś razem, póki co pozostaje mi delektować się tym albumem i tymi piosenkami Chrisa, które napisał Dieter Bohlen.
Zapraszam do dyskusji
Pozdrawiam...
Proponuje natomiast dyskusję na temat powrotu Dietera w roli kompozytora, a mianowicie: kogo z byłych artystów, którzy kiedyś nagrywali płyty z Bohlenem chcielibyście znowu usłyszeć śpiewających jego piosenki, a może macie na myśli całkiem nową gwiazdę, która jeszcze nie miała okazji wykonywać muzyki Dietera...
Ja dodam od siebie, iż moim faworytem jest Chris Norman, facet naprawdę potrafi śpiewać, a album Some Hearts Are Diamonds sprzed 20 lat uważam za najlepszy w dorobku Dietera w roli kompozytora. Szkoda, że ich współpraca zakończyła się na jednej płycie (później ukazały się jeszcze dwa single). Mam nadzieję, że kiedyś Panowie nagrają jeszcze coś razem, póki co pozostaje mi delektować się tym albumem i tymi piosenkami Chrisa, które napisał Dieter Bohlen.
Zapraszam do dyskusji
Pozdrawiam...
- sellimi
- Pioetrek
- Kontakt:
1. Jeżeli nie MT to solo.
2. Jeżeli nie solo to Nino de Angelo ale jednak wolałbym po angielsku, a jeżeli już koniecznie po niemiecku to z przewagą mocniejszych brzmień.
3. Koniecznie przy okazji C.C. Catch może też Bonnie Bianco.
4. Gdzieś tam w Austrii chyba żyje jeszcze niejaki Thomas Forstner albo wspomniany Chris Norman.
5. Po niemiecku może Andreas Martin , Juergen Drews, Matthias Reim albo... Bernhard Brink.
6. Po polsku ... J. Wójcicki albo osoba, która śpiewa polską wersję piosenki z bajki o Tabaludze.
Czuję, że o kimś zapomniałem...
Pozdrawiam
Piotrek
2. Jeżeli nie solo to Nino de Angelo ale jednak wolałbym po angielsku, a jeżeli już koniecznie po niemiecku to z przewagą mocniejszych brzmień.
3. Koniecznie przy okazji C.C. Catch może też Bonnie Bianco.
4. Gdzieś tam w Austrii chyba żyje jeszcze niejaki Thomas Forstner albo wspomniany Chris Norman.
5. Po niemiecku może Andreas Martin , Juergen Drews, Matthias Reim albo... Bernhard Brink.
6. Po polsku ... J. Wójcicki albo osoba, która śpiewa polską wersję piosenki z bajki o Tabaludze.
Czuję, że o kimś zapomniałem...
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
-
jkris
CCCatch koniecznie!!!!!!!!!
Norman chyba nie chcialby nawet pogadac z Bohlenem i vice versa wiec nie ma szans...
nowy zespol zamiast BS bylby klapa podobnie jak solowy projekt- zreszta to juz przerabialismy. Moglby ewentualnie wydac nowe wersje BS.
wydaje mi sie, ze dobrze sprzedalaby sie CCCatch
to byl Modern Talking w spodnicy wiec muza bylaby taka jak dla MT- mysle, ze byloby wzięcie. i to nie tylko w Niemczech ale z pewnoscia w Polsce, Portugalii, caly blok wschodni itd...
no ale ona tez powiedziala podobnie jak Anders ze nigdy wiecej... ach ten Bohlen, jak wszyscy z ktorymi pracowal go kochaja
Norman chyba nie chcialby nawet pogadac z Bohlenem i vice versa wiec nie ma szans...
nowy zespol zamiast BS bylby klapa podobnie jak solowy projekt- zreszta to juz przerabialismy. Moglby ewentualnie wydac nowe wersje BS.
wydaje mi sie, ze dobrze sprzedalaby sie CCCatch
to byl Modern Talking w spodnicy wiec muza bylaby taka jak dla MT- mysle, ze byloby wzięcie. i to nie tylko w Niemczech ale z pewnoscia w Polsce, Portugalii, caly blok wschodni itd...
no ale ona tez powiedziala podobnie jak Anders ze nigdy wiecej... ach ten Bohlen, jak wszyscy z ktorymi pracowal go kochaja
- Malediwy
Na pewno nie byłby to Chris Norman. Ja mam prawie wszystkie jego albumy. Zawsze podobały mi się jego piosenki choć nigdy nie fascynowałem się nim tak jak Dieterem. Ogólnie zawsze byłem dumny mówiąc, że i dla niego Didi wyprodukował jedną z płyt, ale też i uczciwie przyznawałem, że ta akurat jest jedną z gorszych w jego dyskografii. Wogóle nie odpowiada stylowi w jakim śpiewa na innych swoich albumach. Ja uwielbiam Chrisa ale za wszystkie inne płyty z którymi nie miał nic wspólnego DB.
Już bardziej cieszyłbym się z ponownej współpracy Dietera z Bonnie Tyler. Ona również wydała wiele znakomitych solowych albumów ale i te z fabryki Dietera też były całkiem dobre.
Najbardziej ucieszyłbym się jednak z solowego albumu samego Dietera. Ja uwielbiam jego głos niezależnie od tego w jakim stopniu jest poprawiany z wykorzystaniem współczesnej techniki. Dlatego Der Hits sprawił mi po kilku latach od ostatniej płyty BS wiele radości.
Już bardziej cieszyłbym się z ponownej współpracy Dietera z Bonnie Tyler. Ona również wydała wiele znakomitych solowych albumów ale i te z fabryki Dietera też były całkiem dobre.
Najbardziej ucieszyłbym się jednak z solowego albumu samego Dietera. Ja uwielbiam jego głos niezależnie od tego w jakim stopniu jest poprawiany z wykorzystaniem współczesnej techniki. Dlatego Der Hits sprawił mi po kilku latach od ostatniej płyty BS wiele radości.
Spokojem można kamień ugotować...
- angel
Ja bym chciała powrotu Dietera do Blue System skoro powrót do Modern Talking jest już nie możliwy...
Bardzo bym też chciała, by był znów kompozytorem dla C.C Catch ,chociaż to też raczej nie możliwe.
Jestem pewna,że Dieter znów skomponowałby wiele wspaniałych nagrań i hitów,gdyby był w Blue System albo dla C.C Catch (o Modern Taking to już ani nie wspomnę)
Bardzo bym też chciała, by był znów kompozytorem dla C.C Catch ,chociaż to też raczej nie możliwe.
Jestem pewna,że Dieter znów skomponowałby wiele wspaniałych nagrań i hitów,gdyby był w Blue System albo dla C.C Catch (o Modern Taking to już ani nie wspomnę)
- Dr Mabuse
- vader
Dieter zawsze najpierw zrobi z człowieka gwiazdę a później sie chcą pozabijać...Dr Mabuse pisze: jak wielkie były to przeboje tak wielka jest teraz niechęć CC do DB.
Ja bym chciał żeby rozpoczął karierę solową i znowu przybrał jakiś pseudonim. Kto wie czy czasem nie powróci Steve Benson czy Ryan Simmons
America - oh it's saturday night
America - lazer beams, and lights
http://img291.imageshack.us/my.php?image=mtbljr9.png
mojej roboty
America - lazer beams, and lights
http://img291.imageshack.us/my.php?image=mtbljr9.png
mojej roboty
- Blue Forever
- Kontakt:
Powrót Dietera Ryana Simmonsa lub S. Bensona nie miałoby teraz sensu, gdyż i tak w teledysku czy na okładce płyty widniałaby jego twarz.
Czyli to samo by wyszło, gdyby wydał płytę jako Dieter Bohlen. (Choć osobiście uważam, że "namącił"by trochę - w pozytywnym sensie myśląc- gdyby "reaktywował" Blue System --systemsi mu nie są w cale do tego potrzebni--.
A co do innych wykonawców... tych których MY najbardziej chcemy zauważcie, każdy z was pisze "to nie realne", "pałają taką wielką niechęcią" itp.
moja kolejmność jest podobna
1 BLUE SYSTEM
2 D. BOHLEN
3 C.C. CATCH
A co do innych wykonawców... tych których MY najbardziej chcemy zauważcie, każdy z was pisze "to nie realne", "pałają taką wielką niechęcią" itp.
moja kolejmność jest podobna
1 BLUE SYSTEM
2 D. BOHLEN
3 C.C. CATCH
-
Pioozo
W moim przekonaniu najlepszym rozwiązaniem byłababy płyta C.C. Catch na wzór "Back For Good". Caro w rozmaitych wystepach prezentowała całkiem niezłe rozmaite nowe wersję bohlenowskich hitów. Nie wiem kto je aranżował, ale brzmiały znakomicie.
Uważam, że Bohlenowi powinno być wstyd za Kompilację "Best Of '98", która niejako miała ambicję zwać się wówczas nową płytą C.C. Catch. Jako wierny, długoletni fan do tej pory czuję się tym faktem urażony, podobnie jak promującymi ten "album" CD-Singlami. W moim przekonaniu jeżeli Maxi-CD zawiera jedynie utwory hamsko zapożyczone z albumu, to nadaje się tylko jako bezpłatny dodatek do prasy.
Uważam, że Bohlenowi powinno być wstyd za Kompilację "Best Of '98", która niejako miała ambicję zwać się wówczas nową płytą C.C. Catch. Jako wierny, długoletni fan do tej pory czuję się tym faktem urażony, podobnie jak promującymi ten "album" CD-Singlami. W moim przekonaniu jeżeli Maxi-CD zawiera jedynie utwory hamsko zapożyczone z albumu, to nadaje się tylko jako bezpłatny dodatek do prasy.
Love Is Such A Lonely Sword
- Peter
Re: Powrót Bohlena w roli kompozytora
CC Catch, ale na powrót Dietera do roli jej producenta nie ma co licyć.
Jeśli Bohlen znajdzie kogoś, kto potrafi śpiewać jak Kohler to anything is possible. Skoro Bohlen potrafił udanie zastąpić SIB to dlaczego Kohlera nie dało by się zastąpić np: Corleisem?sellimi pisze: bo na reaktywację Blue System to już raczej nie ma szans.
- Adi
A nie zapominaj, że z Corleisem Dieter też ma na pieńkuPeter pisze:Jeśli Bohlen znajdzie kogoś, kto potrafi śpiewać jak Kohler to anything is possible. Skoro Bohlen potrafił udanie zastąpić SIB to dlaczego Kohlera nie dało by się zastąpić np: Corleisem?
Ostatnio zmieniony wt sie 05, 2008 21:30 przez Adi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Peter
To dotyczyło chyba samego Corleisa. Ale ten Dieter ma teksty.Adi pisze:A nawet zażartował chyba złośliwie, że co najwyżej zmieniali papier w toalecie
Wielka szkoda Corleis jest chyba jedynym, który mógłby zastąpić Kohlera w refrenach BS.Adi pisze:Więc myślę, że jeśłi od tamtych czasowo wiele się nie zmieniło to raczej wykluczałbym taką współpracę.
- Adi
A pamiętam jeszcze, że te niesnaski rozgorzały między nimi akurat w czasie promocji jednej książek Dietera "Nichts als die Wahrheit" (Nic jak tylko prawda) Więc S.I.B-owie i Corleis postanowili powiedzieć widzom zdaje się "Blitz" SAT 1 oraz "EXKLUSIVE" RTL-u, jaka jest ta cała prawda o śpiewaniu Dietera. W sumie to trza przyznać, ze to najpierw Dieter ich zaatakował (trochę humorystycznie) w książce a oni powiedzieli o tym co myślą dziennikarzom, którzy pojechali ich o to zapytać. Pamiętam też, ze Thomas Anders skwitował krótko książkę Dietera - "Der Mann mit zwei Gesichten" (Człowiek o dwóch obliczach).