"Heavy Metal" w wykonaniu Dietera
- Deja Vu
"Heavy Metal" w wykonaniu Dietera
Temat może jest w pewien sposób prowokacją, ale.....
"How will i know" z ostatniej płytki Dietera wyraźnie "zajeżdża" mi heavy metalem, choć Dieterowi nie wychodzi to za bardzo lub też to miało tak wyglądać. Przyznam się że trochę słucham heavy i wyraźnie w nagraniu tym czuje się ten gatunek muzyczny.
Co sądzicie na ten temat?
"How will i know" z ostatniej płytki Dietera wyraźnie "zajeżdża" mi heavy metalem, choć Dieterowi nie wychodzi to za bardzo lub też to miało tak wyglądać. Przyznam się że trochę słucham heavy i wyraźnie w nagraniu tym czuje się ten gatunek muzyczny.
Co sądzicie na ten temat?
Love Suite
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Dla mnie to taki sam to heavy metal jak "We Are Children Of The World", czy cała płyta Daniela Küblböcka
Mnóstwo gitar, które skutecznie i ładnie zagłuszają wręcz krzyczącego Dietera. Efekt jak dla mnie bardzo fajny, ale piosence brakuje do metalu tyle, co utworom z Erikiem do hip-hopu 
Jak piszesz tak cię widzą.
- Deja Vu
Tego Daniela Küblböcka to nie znam niestety, ale trzeba przyznać, że Dieter w nagraniu "How will I know" wyraźnie odszedł w kierunku rocka.ArCrack pisze:Dla mnie to taki sam to heavy metal jak "We Are Children Of The World", czy cała płyta Daniela KüblböckaMnóstwo gitar, które skutecznie i ładnie zagłuszają wręcz krzyczącego Dietera. Efekt jak dla mnie bardzo fajny, ale piosence brakuje do metalu tyle, co utworom z Erikiem do hip-hopu
Love Suite
-
Pioozo
- Pioetrek
- Kontakt:
Ja przychyliłbym się także do tego określenia.W kierunku pop-rocka, bym rzekł.
Kawałek moim zdaniem bardzo dobry. Nie miałbym nic przeciwko całej płycie w takim właśnie stylu. Dodatkowo moim zdaniem świetnie pasuje tutaj efekt z wokalem, który w Love will drive me crazy średnio przypadł mi do gustu.
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- Peter
Re: "Heavy Metal" w wykonaniu Dietera
Jakikolwiek to gatunek mi ten utwór wyraźnie nie leży i uważam,że jest to jedna z najsłabszych piosenek Bohlena jakie kiedykolwiek się pojawiły (exequ z muzyką Daniela Kulblocka i ostatnią płytą MM Cloaddancer)ArCrack pisze:Dla mnie to taki sam to heavy metal jak "We Are Children Of The World", czy cała płyta Daniela KüblböckaMnóstwo gitar, które skutecznie i ładnie zagłuszają wręcz krzyczącego Dietera. Efekt jak dla mnie bardzo fajny, ale piosence brakuje do metalu tyle, co utworom z Erikiem do hip-hopu
- MichałT
Re: "Heavy Metal" w wykonaniu Dietera
Nie wiem czy dobrze mówię, ale według mnie "How Will I Know" jest raczej utworem o zabarwieniu rockowym, a nie heavy metalowym
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
PS Osobiście wolę Rap, jest bardziej melodyjny
Problem w tym, że Eric jest przedstawicielem rapu, bo to dopiero z niego, po wielu modyfikacjach, narodził się hip-hopArCrack pisze:ale piosence brakuje do metalu tyle, co utworom z Erikiem do hip-hopu
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
PS Osobiście wolę Rap, jest bardziej melodyjny
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż