Najgorsza kompozycja Bohlena- jaka waszym zdaniem?

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
Awatar użytkownika
Adi

Re: Najgorsza kompozycja Bohlena- jaka waszym zdaniem?

Post autor: Adi »

Kudlaty pisze:Pozycje na listach zawdzięczane głównie dzięki panujacej modzie na jakis zespół/piosenkarza/piosenkarke. W Polsce widać to jak na dłoni, co roku kto inny sprzedaje sie najlepiej.
Mnie się wydaje, że w sumie bieżące listy przebojów są zawsze w pewnej mierze wyznacznikiem panującej na coś mody. Być może trochę prostuje tą statystykę ranking sprzedanych albumów ale i to do końca nie jest miarodajne. Kiedyś na niemieckim RTL w jednym z piątkowych programów zestawiono taką listę przebojów lat 80 i 90 -tych a w następny piątek 2000-nych. No i generalnie zestawienia te były tworzone na podstawie głosów oddanych przez internet i SMSy. Więc wszystko zależy jaką próbę statystyczną weźmiemy. :)
Choć na pewno jeśli na przeróżnych listach przebojów przewijają się przez długi okres czasu dani wykonawcy no to być może coś w tym jest. Ale dla mnie te notowania nie mają znaczenia dla tego czego akurat lubię słuchać. Mówiąc prościej przeważnie nie ulegam modzie choć i lubię niektóre kawałki na tzw. TOPie.
Trudno mi teraz tak sobie przypomnieć najgorszą kompozycję Bohlena ale jak dla mnie nie lubię pewnych utworów z Blue System czy Modern Talking albo innych jego duetów. Z resztą Dieter w odróżnieniu np. do takiego Georga MIchaela, który zapewne z pewnym głębszym zamysłem dobiera swój repertuar na albumy, to Bohlen natrzaskał tyle kompozycji dla tylu wykonawców czy zespołów, że jest nieuniknione, że pewne utwory będą niewypałem. :)
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Współczesne kompozycje Bohlena są znakomite i nie pasują do tej kategorii, raczej do nich pasuja dokonania Steve'a Bensona.
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Przeczytałem wszystkie Wasze wypowiedzi na temat "Najgorszej kompozycji Dietera Bohlena" i powiem Wam szczerze jestem w :shock: :shock: :shock: SZOKU. Nie spodziewałem się tego. Mi się nie podobają dwie kompozycje Dietera Blue System - Save Me i Modern Talking - Blackbird. Should I, Would I, Could I, Down On My Knees Modern Talking czy How Will I Know z płyty Dieter - Der Hits uważam za super piosenki. Pozdrawiam :)
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
venturak

Post autor: venturak »

ja nie trawię indiggo, "be my boyfriend" jest takie daremne i discopolowe (najgorsze jakie może być, bo disco polo też niektóre piosenki były ambitne) :)
Бяла нощ, бяла луна, две тела, сенки от рая
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

ja pierniczę są gusty u guściki i nie ma sensu sie wyzywać bo ktoś nie lubi tego co tamten drugi lubi. Gdyby tak było to ""naskoczyła bym" na venturaka za to co napisał o be my boyfriend bo ta piosenka jest jedną z moich ulubionych odnosnie produkcji dietera
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Only love can break my heart
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
Awatar użytkownika
punky linsky

Post autor: punky linsky »

jkris napisał w pierwszym poście tego tematu, że I Believe You Are An Angel, bo Bohlen wyje w niej niemiłosiernie. Oznaczałoby to najgorsze wykonanie a nie kompozycję. Uważam że jest to dobra piosenka, bardzo dobrze skomponowana, ale faktycznie mozna się przyczepić do "śpiewu" Dietera.

Osobiście uważam, że kompozycje Bohlena, nawet jeśli odbiegają od jego stylu, są w przeważającej części bardzo dobre, lub wręcz znakomite. Problem pojawia się w momencie ich aranżacji lub właśnie wykonania. Najlepszym dla mnie przykładem jest album Victory, za którym raczej nie przepadam gdyż nasycony jest dźwiękami "manieczkowymi" a momentami wręcz discopolowymi. Natomiast gdyby przyjżeć się samym melodiom okazuje się, że przy bardziej "ambitnym" instrumentarium mógłby to faktycznie być najlepszy album zespołu.
Pozatym, są gusta i...gusta. Maro_D wymienił m.in. mój ulubiony album Blue System "Forever Blue", jakoby w połowie był zły. W ogóle wymienianie połowy dyskografii BS uważam za złośliwość i pisanie nie na temat. Najgorsza kompozycja to najgorsza kompozycja - jedna może być najgorsza, ale nie całe albumy, ludzie! To tak jakby spytać o to jaki zespól był najgorszy na ostatnich Mistrzostwach Świata w piłce nożnej i usłyszeć odpowiedź "wszystkie poza Francją i Włochami".
Rozumiem że komuś te piosenki mogą się nie podobać, ale nie oznacza to, że w temacie "najgorsza kompozycja" wymieniam je wszystkie!

Ok, tyle moich gorzkich żali :wink:

Za najgorszą kompozycję Bohlena uważam C'est La Vie z Here I Am.
think for yourself - question authority
Awatar użytkownika
Peter

jkris pisze:nr 2 - I believe you are an angel- z plyty Here I am- Bohlen wyje na niej niemilosiernie.
Moim zdaniem to nie Bohlen tam wyje a Kohler :wink:
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Przeczytałem wszystkie Wasze wypowiedzi na temat "Najgorszej kompozycji Dietera Bohlena" i powiem Wam szczerze jestem w SZOKU. Nie spodziewałem się tego
Szczerze mówiąc ja też nie :roll:
Dla mnie nie ma takiej piosenki Dietera, do której można by było się przyczepić, fakt, istnieje kilka utworów nie do końca dopracowanych, ale żeby jakiegoś utworu "nie trawić" :?:
To tylko moje zdanie, zaznaczam też, że nie chciałem tu nikogo obrazić :wink:

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Bohlen Forever :!: :!: :!:

Obrazek
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Peter

Dla mnie cały Cloaddancer (poza Summer love oczywiście). Nic mi się tam nie podoba i prawie cały Mr. Lonely.
ODPOWIEDZ