MT a BS
- Adi
Re: MT a BS
Jeśli chodzi o ambitne teksty to z tym przeważnie było na bakier. Może parę utworów by się znalazło z obu. Mnie tak na gorąco kojarzy się "Sacrifice" z albumu "21st Century" Blue System. A z Modernu np. "Send me a letter from heaven", Maria", "If I...". No to tak na gorąco. Ale czy to ambitne - kwestia gustu każdego z nas. 
- Peter
Raczej trudno powiedzieć który z projektów był bardziej ambitny. Wszędzie bowiem zdarzały się bardziej ambitne teksty. A co do muzyki to na pewno lepszą muzykę można znaleźć w MT (np: 6 album) ale trudno ją nazwać ambitną. Dla mnie najbardziej ambitną muzykę stworzył Thomas Anders choćby Songs forever to już muzyka z wysokiej półki ale i Bohlenowi zdarzały się ambitne kawałki takie jak Crossing the river, Hello America, I love the way you smile.
-
Krystian92
A Who will save the world ?? albo in 100 years .... Całkiem poważne tematy w obydwu piosenkach
- Peter
Napisałem, że także i w MT pojawiły się całkiem sensowne i poważne tematy
Give me peace on earth, Who will save the world. Po reaktywacji już niestety tak dobrze nie było. Natomiast od tego trzeba odróżnić muzyke, która do ambitnych niestety nie należy, ale ja ją uwielbiam.
- Peter
Trudno powiedzieć co jest ambitniejsze, bo to jeden kompozytor, a projekty te były z założenia nastawione na lekką taneczna muzykę więc niczego poza drobnymi wyjątkami ambitnego nie należy się spodziewać. Raczej nasuwa się pytanie co jest fajniejsze? Ja lubię oba projekty z niewielkim wskazaniem na MT.
- Kudlaty
Hmm... ambitniejsze wydaja mi sie kawałki blue system, ale słuchać zdecydowanie wole Modern Talking. W sumie najambitniejsze teksty miał jeszcze Thomas w czzasie solowej kariery w latach 89-95.
I need a woman. A woman to run to.
Someone who cares in the night.
Someone who cares in the night.
- Varcetti
- Kontakt:
Zarówno BS jak i MT są świetne. Ciężko wybrać ten jeden zespół. BS - ambitniejszy, MT - popularniejszy i łagodniejszy (co nie znaczy, że w MT nie było ambitniejszych piosenek). Dlatego słucham obydwóch zespołów i nie będę rozstrzygał, który z nich jest lepszy, ponieważ ciężko jest mi je porównywać 
Pozdrawiam, Varcetti
Pozdrawiam, Varcetti
- krystian395
słucham oba zespoły wiec jest bardzo trudno określić które piosenki są ambitniejsze jeśli chodzi o BS to by ło to mocniejsze brzmienie od MT ale wsród MT nie brakuje też mocnych kawałków takich jak np In 100 years pozdrawiam 
You are not alone - I'll be there for you........