Czy Bohlenowi brakuje SIB?

Rozmowa na temat muzycznych poczynań Systems In Blue.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Peter

Re: Czy Bohlenowi brakuje SIB?

Post autor: Peter »

A ja wolę te, które śpiewali panowie z Systems in blue + Birger (najlepiej brzmią one na Let's talk about love i najbarzdiej słychać w nich Corleisa). Te, które śpiewali William King i Christopher Leis-Bendorf też są dobre, ale nie bardzo się udały w Life is too short i Nothing but the truth. Fajne są też chórki zaśpiewane przez Nino :arrow: Gasoline i przez Dietera :arrow: New york City girl. Mimo, że chórki Corleisa i reszty są najlepsze to nie zmienia to faktu, że nie ma ludzi nie zastąpionych.
Awatar użytkownika
Varcetti
Kontakt:

Post autor: Varcetti »

Ja uważam, że Dieterowi zdecydowanie brakuje SIB. Chórek od płyty America jest według mnie tylko imitacją poprzedniego. Mam jeszcze tylko małe pytanie odnośnie "nowego" chórku. Wiem, że Nino de Angelo śpiewał w tych z America i Victory ale czy śpiewał na Universe? (tam chórek brzmi nieco inaczej)

Pozdrawiam, Varcetti
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

"Heart Of An Angel" - tam wyraźnie słychać Nino, nawet nie w chórku ale już solo.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Varcetti
Kontakt:

Dzięki za szybką odpowiedź ArCrack. Czyli wynika z tego, że to nikt z trójki: Nino, King i Leis-Bendorff nie miał większego wpływu na tą różnicę chórków lecz inni muzycy sesyjni.

Pozdrawiam, Varcetti
Awatar użytkownika
Peter

Varcetti pisze:Chórek od płyty America jest według mnie tylko imitacją poprzedniego.
Powiedz, że sobie żartujesz. Ja nie zauważyłem większej różnicy.
Awatar użytkownika
Varcetti
Kontakt:

Peter pisze:
Varcetti pisze:Chórek od płyty America jest według mnie tylko imitacją poprzedniego.
Powiedz, że sobie żartujesz. Ja nie zauważyłem większej różnicy.
Serio takie mam odczucie. Słuchając "nowego" chórku mam takie wrażenie, że to nie jest to. To już nie ta specyficzna barwa głosu. Michael Scholz według mnie ma po prostu lepszy falset ale to kwestia gustu i szanuję to, że ktoś woli nowy chórek :)

Pozdrawiam, Varcetti
Awatar użytkownika
Peter

Falset Scholza jest super, uwielbiam go, ale nie ma ludzi nie zastapionych i naprawdę King i Leis-Bendorf potrafią śpiwać w chórkach.
Awatar użytkownika
Peter

Chyba coraz bardziej jetem przekonany, że Bohlen nie potrzebuje SIB. Na razie w ogóle nie nagrywa płyt w starym stylu, ale jakby chciał nagrać nową, solową płytę, to chórki mógłby zaśpiewać Nino, Leis-Bendorf i King, albo sam Dieter tylko jego głos byłby przepuszczony przez odpowiedni filter. Co do refrenów, to przykład dwóch utworów :arrow: The way you smile i How will I know pokazuje, że Bohlen wcale nie ma tendencji do śpiewania zaciśniętym gardłem i jest w stanie zaśpiewać dość mocnym głosem (oczywiście na jego wokal jest nałożony dość mocny podkład- The way you smile). A poza tym nie wszystkie refreny muszą być śpiewane mocnym głosem :arrow: Gasoline i Bizzare bizarre. Tak więc może sobie spokojnie dać radę bez SIB i wbrew temu co uważają niektórzy jego możliwości głosowe nie są tak bardzo ograniczone, choć oczywiście Birgerem Corleisem niestety nie jest.
Ostatnio zmieniony śr paź 29, 2008 21:39 przez Peter, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Peter pisze:Chyba coraz bardziej jetem przekonany, że Bohlen nie potrzebuje SIB. Na razie w ogóle nie nagrywa płyt w starym stylu,
Peter nie załamuj mnie... . w ogóle Bohlen nie nagrywa płyt - taka jest prawda, żadnych płyt w tym najbardziej rozpoznawalnym starym stylu...
A może znaleźć mu drugą taką Sherę, ona się z nim prześpi i będzie płyta w starym stylu... :wink: :>
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
Peter

Miałem raczej na myśli, że nie nagrywa płyt w starym stylu także dla innych wykonawców, niekoniecznie miałem na myśli to, że sam już nie śpiewa. :wink:To, że Bohlen nie nagrywa żadnych płyt to oczywista oczywistość.
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Pkmodern pisze:... . w ogóle Bohlen nie nagrywa płyt - taka jest prawda, żadnych płyt w tym najbardziej rozpoznawalnym starym stylu...
Obawiam się, że Bohlen już raczej nie powróci do swojej dawnej świetności ale chciałbym się mylić. Tina Turner np. powróciła a z jakim skutkiem to się okaże. Na pewno Dieterowi przydałby się sukces taki na miarę Modern Talking i o ile sam ponowny, w razie nieudany "come back" Modern Talking mógłby tylko nadszarpnąć mocno wspaniałą legendę, o tyle taki WIELKI SUKCES raczej już Dietera nie spotka. Choć być moze powrót do stylu Blue System mógłby może jeszcze jakoś go podźwignąć. :)
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Myślę, że Dieterowi za bardzo nie brak SIB, może mieć przecież bardzo dobry chórek kiedy zechce :wink: co udowodnił nam np. na Americe :)
Adi pisze:Na pewno Dieterowi przydałby się sukces taki na miarę Modern Talking i o ile sam ponowny, w razie nieudany "come back" Modern Talking mógłby tylko nadszarpnąć mocno wspaniałą legendę
Według mnie, Dieter nie potrzebnie definitywnie zakończył działalność Modern Talking. Czy nie mógł jej poprostu zawiesić, tak jak zrobił to w latach 80-tych :?: Definitywne zakończając działalności MT, Dieter "spalił za sobą most", przez który mógłby jeszcze przejść...
Teraz sytuacja wydaje się dość trudna...Dieter zaangażował się w DSDS i powiedział również, że Blue System już nie będzie. Ja widzę dwie możliwości, na udany powrót Dietera, jako kompozytora:
:arrow: Napisać coś dla znanego wokalisty bądź zespołu
:arrow: Powrócić, tyle, że nie pod nazwą Blue System, którego już ma nie być, tylko wydać drugą płytę, po prostu jako Dieter Bohlen (a'la styl BS oczywiście :) ) :wink:
No i oczywiście zrezygnować z DSDS...

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT

PS Oczywiście coś takiego jak nieudany come back MT, nie miałoby szansy na zaistnienie :wink:
PS 2 Przepraszam za lekkie zboczenie z tematu :wink:
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
jkris

Post autor: jkris »

MichałT pisze:Według mnie, Dieter nie potrzebnie definitywnie zakończył działalność Modern Talking. Czy nie mógł jej poprostu zawiesić, tak jak zrobił to w latach 80-tych :?
w latach '80 Bohlen nie zawieszal dzialalnosci MT tylko ja definitywnie zakonczyl. teraz zrobil to po raz drugi ale mysle, ze chocby stanal na glowie to Anders nigdy juz sie niue zgodzi na wspolprace- i trudno sie dziwic.
poki sa programy typu DSDS, supertalent itd Bohlen bedzie sie pokazywal w TV, ale powiedzmy sobie szczerze, bez tych wszystkich chwilowych gwiazdek nikt by dzis o nim nie pamietal. mysle, ze szansa na sukces bylby musical- ale musialby byc profesjonalnie przygotowany, miec dobra obasade i przede wszystkim, wymagalby wg mnie obecnosci Thomasa podczas promocji- na to liczyc nie mozna. z drugiej strony, gdyby musical odniosl sukces, Bohlen moglby dla osob grajacych glowne role napisac plyte, wlasnie w stylu MT :roll:
we'll see...
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Nie będzie MT, nie będzie tym bardziej Blue System. O tym zespole pamięta już może tylko garstka fanów.
Bohlen jak widać woli skupić się na roli producenta.
A SiB, jak napisałem w innym temacie, to byli wynajęci rzemieślnicy, których doskonale można było zastąpić kim innym.
Bez Bohlena Ci goście by nigdy nie zaistnieli na rynku muzycznym.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
Peter

MichałT pisze:Definitywne zakończając działalności MT, Dieter "spalił za sobą most", przez który mógłby jeszcze przejść...
Pomysł dobry, ale nie wiem czy bys ie to Dieterowi finansowo opłacało, kolejne płyty sprzedawały się już znacznie słabiej niż pierwsze po comebacku.
MichałT pisze:Powrócić, tyle, że nie pod nazwą Blue System, którego już ma nie być, tylko wydać drugą płytę, po prostu jako Dieter Bohlen (a'la styl BS oczywiście :) ) :wink:
To byłoby super, ale nie wiem czy wiesz, że Bohlen nie ma już specjalnej ochoty na występy solo. Powód jest prosty takie coś by osiągnęło komercyjny sukces wymagałoby promocji i udzielania się na koncertach, a na to drugie już Bohlen nie ma ochoty, bo ma już zbyt dużo lat.
Awatar użytkownika
marian123

Post autor: marian123 »

MT już nie będzie pozostanie tylko w naszych sercach Dieter i Thomas znowu zostali śmiertelnymi wrogami i nic już tego nie zmieni.
ODPOWIEDZ