Jak wyobrażacie sobie nowe teledyski MT BS CCC itp?

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
Awatar użytkownika
MichałT

Jak wyobrażacie sobie nowe teledyski MT BS CCC itp?

Post autor: MichałT »

Cześć! Jestem na tym forum od niedawna, a już przyszło mi do głowy ciekawe pytanie.
Wiadomo jakie teledyski nakręcił Dieter Bohlen z Modern Talking, Blue System i C.C.Catch.

Ja jestem niezmiernie ciekaw jak Wy wyobrażacie sobie różne teledyski (MT,BS,CCC itp.), do waszych ulubionych utworów, które niestety nie posiadją swoich videoklipów.
Czekam na wasze propzycje 8)

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
andrzej1988

Re: Jak wyobrażacie sobie nowe teledyski MT BS CCC itp?

Post autor: andrzej1988 »

np. no face, no name, no number- modern talking wybrazam sobie tak , że teledysk byłby nagrany w hiszpani w mieście madryt. momentami była by pokazywana kultura i tradycja hiszpańska oraz tańce ładnych hiszpańskich dziewczyn w hiszpańskich strojach. thomas anders i dieter przechodzili by ulicami madrytu.

new york city girl- modern talking wyobrażam sobie np, że thomas i dieter byli by ubrani w skurzane kurtki i ciemne spodnie i momentami mieli okulary przeciwsłoneczne. wszystko działo by sie w dzień. teledysk nagrany w nowym yorku. I jak sam tytuł mówi w teledysku były by bardzo ładne dziewczyny które sa wizytówka nowego yorku. przechadzały by sie po ulicach nowego yorku a momentami były by ukazane sexowne tańce kilku dziewczyn.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

New York City Girl.... 8) Szkoda, ze do tak cudnego utworu nie stworzono teledysku. Bardzo trudno by było go stworzyć, by nie był zbytnio podobny do LETB. Ale ponieważ tam akcja dzieje się w Subway station to w tym teledysku akcja mogłaby się toczyć w innych miejscach. Proponuje Times Square, Broadway (chodzi mi o tę część w Midtown Manhattan, między 34 st a 59, pełno tam różnych neonów). Statua wolności mogłaby się pojawić ale nie za często, zamiast niej Empire State Building i widoki z niego, które są cudne, Brooklyn Bridge, Avenue of americas (6th ave), Washington square, Washington Arch (w końcu to jeden z symboli NYC) i 5 th ave a szczególnie w Midtown, bo na znacznej części po prostu nie robi specjalnego wrażenia.
andrzej1988 pisze:I jak sam tytuł mówi w teledysku były by bardzo ładne dziewczyny które sa wizytówka nowego yorku. przechadzały by sie po ulicach nowego yorku a momentami były by ukazane sexowne tańce kilku dziewczyn.
Tak faktycznie NYC girls są niezłe. :wink:
Awatar użytkownika
Peter

Co do Blue System to niezły byłby teledysk do TITANIC 650604 akcja rozgrywałaby się wiadomo gdzie. No i Bohlen mógłby nakręcić jakiś dobry teledysk do Deja vu.Trudno jednak coś do tego wymyślić. Dalej Love will drive me crazy mógłby być taki, że Bohlen spotyka jakąś pannę na Brooklynie, ona jedzie do L.A. a on przemierza z L.A. to N.Y. i z Houston to L.A. głównie po to by ją znaleźć. Fajny byłby wideoklip do NY-Berlin-Paris, gdzie akcja działaby się odpowiednio na: 5th ave, Unter dem linden i Champess Eliseyes. Nie mogłoby zabraknąć wieży Eiffela, Bramy brandenburskiej czy Alexanders Platz. Całość uzupełniałyby obrazki z Tokio i Rio. Ja jednak wolałbym, żeby zamiast Rio było Sao Paolo i Avenida Paulista, ale to nie możliwe, gdyż nie występuje w utworze. Wreszcie Bohlen mógłby zrobić jakiś dobry teledysk do Body to body.
andrzej1988

modern talking- america. również mogłby być teledysk do tej piosenki. wyobrażam sobie go tak: thomas i dieter siedzą w porządnych fotelach i eleganckich garniturach ale bez krawatów no i oczywiście w ciemnych okularach. za nimi była by ogromna amerykańska flaga. W czasie teledysku pokazywane były by rózne miejsca w ameryce.

modern talking- taxi girl. thomas i dieter znajdowali by sie dużej eleganckiej taksówce. siedzieli by na tyle śpiewając piosenke taxi girl jadąc przez miasto. momentami pojawiały by sie ładne dziewczyny w tej taksówce ale bez thomasa i dietera. momentami również pojawiały by sie tańce koło taksówki ładnych dziewczyn.
Awatar użytkownika
MichałT

Bo ja na przykład chętnie obejrzał bym teledyski:

Modern Talking: 1.) It's Christmas - Dieter i Thomas przechadzający się dniem po uliczkach jakiegoś miasta gdzieś w Alpach i słyszą kościelne dzwony, jest Gwiazdka, sypie śnieg, Dieter i Thomas zaglądają do domów gdzie trwają przygotowania do Bożego Narodzenia. Na ulicach dzieci wesoło rzucają się śnieżkami, a matki wołają je do domów. Urywkami pokazywany jest kościół, gdzie dziecięce chórki odśpiewują swoje kwestię, aż w końcu Dieter z Thomasem wchodzą do tego kościoła i cały czas przyglądają się śpiewającemu Chórkowi, aż do końca piosenki :D
2.) From Coast To Coast - Dieter i Thomas wypływają z Europy. Płyną na wielkiej karaweli, przez ogromny ocean (do teledysku wystarczyło by morze :wink: ) i ubrani są w XV wieczne stroje. Na tym statku śpiewają, "chórkami" jest załoga. W czasie teldysku, pokazywane by były piękne wschody, bądź zachody słońca nad bezkresnym oceanem. Na końcu teledysku, dopływają oni do nieznanego lądu i nazywają go Ameryką (w końcu From Coast To Coast pochodzi z Americy :wink: )
3.) Chętnie stworzyłbym jeszcze jakiś super teledysk do With a Little Love, bo to jedna z najlepszych (bynajmniej wg mnie :wink: ) piosenek Modern Talking, ale niestety jeszcze nie wiem jak taki teledysk miałby wyglądać <bezradny>

Obrazek
Ostatnio zmieniony śr lip 23, 2008 13:38 przez MichałT, łącznie zmieniany 1 raz.
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
andrzej1988

jak wiemy na płycie UNIVERSE jest wydany jeden singiel Tv makes the superstar. Przydałby sie również drugi singiel z teledyskiem. teledysk mógłby być nagrany do piosenki np. Superstar z repertuaru Modern talking. thomas i dieter znajdowali by sie w ruinach starego budynku. między nimi znajdowały by sie kosze w których paliłby sie ogień. atmosfera była by super. nie obeszło by sie również bez tańców ładnych dziewczyn, które często towarzyszyły w teledyskach modern talking.
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

andrzej1988 pisze: nie obeszło by sie również bez tańców ładnych dziewczyn, które często towarzyszyły w teledyskach modern talking.
Ale nie w czasach lat 80-tych bo Nora na te dziewczyny nigdy by się nie zgodziła...
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
MichałT

Ach, Ta Nora :twisted:
Gdyby nie ona, Thomas i Dieter nie pokłócili by się (bynajmniej nie tak szybko :wink: ) i nie rozstali by się po pierwszych 6 albumach :D

Marzenia :D

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Ostatnio zmieniony śr lip 23, 2008 14:04 przez MichałT, łącznie zmieniany 1 raz.
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
MichałT

Jednak wracając do tematu :)
Chętnie obejrzałbym też teledyski:
Blue System: 1.) Is She Really Going Out With Him? - Teledysk dział by się na Hawajach :D
Dieter jeździłby jakimś super kabrioletem po Honolulu, a podczas refrenów, wysiadałby z niego i śpiewał na plaży z chórkiem (mniej więcej tak jak w Love Suit :wink: ), a co do solówki na gitarze, Dieter mógłby zagrać ją na jakiejś skale, a pod nim widać by było wzburzone fale Pacyfiku 8) . Na koniec jakiś piękny zachód słońca, podobny do tego:

Obrazek

2.) When Bogart Talks To You - Teledysk kręcony byłby w Maroko w Casablance. Dieter (wraz z chórkiem) śpiewałby w różnych pięknych miejscach tego miasta, a w teledysk wmontowane byłyby urywki z filmu Casablanca z Ingrid Bergman i Humphreyem Bogartem :wink:
Atmosfera byłaby świetna.
"Zagraj to jeszcze raz, Sam..." 8)

3.) No i obejrzałbym jeszcze teldysk do All What I Need, gdyż uwielbiam tą piosenkę, ale tu sprawa ma się tak samo jak z With a Little Love, nie wiem jak te 2 teledyski mogłyby wyglądać <bezradny>
A może Wy macie jakieś pomysły?
Bo jak tak to od razu piszcie :wink: W międzyczasie, może i mi wpadnie do głowy jakiś ciekawy pomysł :)

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Ostatnio zmieniony śr lip 23, 2008 22:29 przez MichałT, łącznie zmieniany 2 razy.
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Zanim obejrzałem teledysk do Win The Race, to na początku wyobrażałem sobie, że wszysto dzieje się na jakimś torze Formuły 1 :D :D :D. Jak zobaczyłem teledysk Win The Race to się rozczarowałem :( :( :(

Pozdrawiam :D
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
andrzej1988

a teledysk do tv makes the superstar został nagrany w kosmosie na statku kosmicznym ( nieprawdziwym kosmosie i statku kosmicznym hehe). jak widac jest tam coś z telewizji ale nie potrzebny jest ten kosmos i statek kosmiczny. miom zdaniem teledysk powinien być nagrany w jakimś dużym studiu telewizyjnym pośród wielu kamer i ludzi. obrazki sławnym ludzi również mogły by być tak jak to jest w obecnym teledysku
Awatar użytkownika
MichałT

Stworzyłbym jeszcze teledyski do "Emmanuelle" i "Madonna Blue" w klimacie podobnym do "Is She Really Going Out With Him" w podobnej rajskiej scenerii (tym razem np. na Bora - Bora :D ), Dieter przechadzający się po plaży i chórki 8)

Obrazek

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT

PS Mógłby też jeździć jakimś super kabrioletem w scenerii jak powyżej :wink:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Peter

Pomysł niezły, ale tego już by było zbyt dużo. :P Do Emmanuelle pasowałoby coś innego np: Dieter przemierza całą Europę poszukując swojej Emmanuelle.
Awatar użytkownika
MichałT

Peter pisze:Pomysł niezły, ale tego już by było zbyt dużo. :P Do Emmanuelle pasowałoby coś innego np: Dieter przemierza całą Europę poszukując swojej Emmanuelle.
Może i tak :wink: Ale mogłyby być chociaż 3 piosenki Blue System w "rajskich kliamatch".
Twoja wizja "Emmanuelle" też mi się podoba :P

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Peter

Vampire, do tego można by nakręcić fajny teledysk, a akcja działaby się na wspaniałym zamku w Lancasterze.
ODPOWIEDZ