Muzyka Bohlena a disco polo

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mateusz

Re: Muzyka Bohlena a disco polo

Post autor: Mateusz »

Atlantis pisze:No tu nie mogę się z Tobą zgodzić. Isabel nagrała z Bohlenem piekną balladę i utwór, który w wersji radio nie jest niczym szczególnym, ale jego wersja dance jest świetna.Co do Indiggo to zapoznaj się z ich utworem wykonywanym przez Banaroo. Ta wesja przebija amatorszczyznę sióstr-ksero.
Ale mi chodzi właśnie o wersje radio czyli ta oficjalną :fatalny aranż i to całe komiczne "di ba di ba da bi du" a co do Indiggo to ja sie skupiam na wersji Bohlena bo o tym jest ten temat i ona dla mnie brzmi jak dp z niższej półki.
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

Ta wersja to jest ta półka najniższa:P, natomiast jakby nie było to on jest autorem tej piosenki, a wersja Banaroo dowodzi, że przy odrobinie chęci można to było nagrać bardzo dobrze.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Mateusz pisze:Polecam zapoznac się z utworami napisanymi dla Indiggo lub Isabel . One troche burzą Twoja teorie :)
Nie znam takich wykonawców mówiąc, że muzyka Bohlena nie ma nic wspólnego z DP nie brałem ich pod uwagę tylko produkcje BS, MT i Marka Medloca i Caro nie zaznaczyłem jednak tego więc możliwe, ze Twoja uwaga jest słuszna.
Awatar użytkownika
Adek

Post autor: Adek »

Moim zdaniem Modern Talking są utożsamani, porównywani do muzyki DP w głównej mierze dzięki słynnemu polsatowskiemu programowi ,,Disco Relax'', w którym byly niegdyś prezentowane i umiesczane w listach klipy MT, zapewne po to, żeby uszczesliwic wielu fanów.
Jednak pojawiło się jescze więcej krytykow i nieporozumień.
A wogole MT kompletnie tam nie pasowali i powinni się znależć w innym programie.

W ,,DR'' swego czasu był nawet klip Giny T. - Tokyo By Night
Modern Talking.....i wszystko jasne!
Awatar użytkownika
Peter

Bliska disco polo jest współpraca Bohlena z Dj Otzim.
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Peter pisze:Bliska disco polo jest współpraca Bohlena z Dj Otzim.
Z tym twierdzeniem się nie zgodzę. Przecież DJ Ötzi śpiewa tzw. niemieckie szlagiery, a to zupełnie co innego niż Disco-polo. Wystarczy prównać piosenki np. Die Wildecker Herzbuben z piosenkami Boys'ów czy grupy Akcent.
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
Peter

No cóż każdy ma swoje zdanie i ja cenie Twoje zdanie, ale ja mam inne. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Peter tu nie chodzi o zdanie ale o terminologię. W niemieckiej muzyce nie ma czegoś tagiego jak "disco-polo". To jest wyłącznie polskie określenie dotyczące tylko wyłącznie polskich wykonawców. I określanie tym terminem wykonawców z poza Polski a w dodatku kiedy utwory które wykonują tak wyraźnie różniące się od znaczenia określenia którym się posługujesz jest nie logiczne.
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
Peter

Pkmodern pisze:Peter tu nie chodzi o zdanie ale o terminologię.
Jeśli o to chodzi to masz rację. Ja na to patrzę z Polskiej perspektywy, gdzie można to zaliczyć do dp, ale jak piszesz obiektywnie na to patrząc to chyba jest to coś co można nazwać disco-germano.
Pkmodern pisze:To jest wyłącznie polskie określenie dotyczące tylko wyłącznie polskich wykonawców.
Jeśli jest tak, to temat, w którym porównuje się produkcje Bohlena do disco polo jest po prostu bez sensu.
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Temat powastał w zasadzie po to żeby przeciwdzialać nazywaniu MT mianem dp. Potem jednak rozwinał się w złym kierunku :D
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
Peter

Mateusz pisze:Temat powstał w zasadzie po to żeby przeciwdziałać nazywaniu MT mianem dp.
Jaka szlachetna intencja. :wink:
Mateusz pisze:Potem jednak rozwinał się w złym kierunku
Też jestem tego zdania.
Awatar użytkownika
użytkownik #1463

Post autor: użytkownik #1463 »

Zobaczcie jak piszą o Modern Talking na swoim forum fani Robbiego Williamsa
http://www.robbiewilliams.pl/forum/viewtopic.php?t=1859
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Patrząc na te kilka postów i wyniki sondy, całkiem ciepło piszą, tym bardziej że Williams to przecież muzyka nie mająca z MT wiele wspólnego. Zresztą na naszym forum pojawiały się też komentarze niezbyt przychylne Williamsowi - tak to już jest, każdy swoje chwali :)
Jak piszesz tak cię widzą.
sova

Re:

Post autor: sova »

Pioetrek pisze:YaQb85:
Bo to jest jedyna prawdziwa i ambitna muzyka.
Piotrek
No teraz to pojechałeś z grubej rury. Ambitna muzyka? Ha ha ha
ArCrack pisze:Patrząc na te kilka postów i wyniki sondy, całkiem ciepło piszą, tym bardziej że Williams to przecież muzyka nie mająca z MT wiele wspólnego.
Dzisiaj nie, ale nie zapominajmy, że Robbie Williams swoich pierwszych fanów zdobywał jako członek Take That, a wiadomo kto słuchał Take That - małe dziewczynki zakochane w ślicznych chłopcach z plakatu :) Pewnie niektóre z nich lubią też Modern Talking. Zresztą ten temat to kolejny dowód na różnorodność muzyki. Ja osobiście bardzo lubię kawałki Robbiego Williamsa, jak i tysiące innych piosenek. Po raz kolejny nie przestaję się dziwić ludziom, którzy zamykają się na jeden gatunek muzyczny, czy nawet jednego wykonawcę. U mnie na półce stoją płyty Modern Talking obok płyt takich wykonawców jak Metallica czy Enigma. Mam też kilka singli Robbiego Williamsa, które bardzo lubię;)
MJay
Użytkownik nieaktywny

Post autor: MJay »

Bodajże w "100% Dieter Bohlen",był fragment na którym Robbie zapowiadał Modern Talking w jakimś programie telewizyjnym (jeszcze jako członek Take That)

P.S Polecam jego nową piosenkę Bodies
Ostatnio zmieniony ndz lis 01, 2009 2:43 przez MJay, łącznie zmieniany 1 raz.
Screw you guys, I'm going home!
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

MJay pisze:Bodajże w 100% Dieter Bohlen,był fragment na którym Robbie zapowiadał Modern Talking w jakimś programie telewizyjnym (jeszcze jako członek MT)
Z tej wypowiedzi można wywnioskować, że Williams był członkiem Modern Talking. Czy jest coś o czym nie wiem :?:
Obrazek
ODPOWIEDZ