zagadka "Na Sowas" i "Strangers By Night"

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Daniel

zagadka "Na Sowas" i "Strangers By Night"

Post autor: Daniel »

Dawno temu, w latach 80tych w pamietnym "Swiecie Młodych" z okazji dnia dziecka znalazl sie wywiad z zespolem Modern Talking. Czy byl prawdziwy, czy tylko glupim zartem - trudno ocenic. Wywiadu tego juz dawno nie posiadam - wisial u mnie przyklejony do szafy wraz z zamieszczonymi obok niego zdjeciami... az zniszczyl go czas. Jednak do dzis pamietam pewien fragment. Dieter Bohlen zapytany, nad jakimi obecnie pracuje piosenkami dla MT, odpowiedzial ze nad "Strangers By Night" oraz "Na Sowas" ! Co to za dziwaczne "Na Sowas" ? Druga zagadka jest taka, ze z tego wynikalo by, iz "Strangers By Night" mial poczatkowo zaspiewac Thomas ! Nie wiem ile w tym prawdy, a ile fantazji redaktorow Świata Młodych...
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

"Na, Sowas" to zdaje się był taki program telewizyjny :D
Dieter mówił, że C.C.Catch dostawała do zaśpiewania to co nie mieściło się na płyty MT.

Czyli ta pierwsza informacja to po prostu pomyłka redaktorów. Druga to też zapene pomyłka, choć chyba mająca w sobie ziarno prawdy :)
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Niewykluczone, że Strangers by Night powstało jako materiał dla MT. Dieter w swojej książce wspomniał, że do repertuaru C.C. Catch trafiały muzyczne odpadki z Modern Talking (czy jakoś tak). (Taki np. Hollywood Nights moim zdaniem wyraźnie nawiązuje do Geronimo's Cadillac)
Na sowas mnie się skojarzyło na razie tylko z S.O.S. z Atlantis is Calling ... (widzę, że zostałem wypszedzony bardziej kompetentną informacją w tym zakresie)
Niewykluczone też, że SM z okazji dnia dziecka wprowadzał jakieś zamieszanie.

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Pamietam, że wywiad ukazal sie jak na rynku byla juz plyta "Ready For Romance". Wiec bardzo mozliwe, ze "Stranger By Night" bylo przygotowywane na material do 4tego albumy grupy. W miedzyczasie pojawila sie CCCatch i "zgarnęła" piosenke na swoja płytę :)
ODPOWIEDZ