All The Best - The Definitive Collection

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
Awatar użytkownika
Peter

All The Best - The Definitive Collection

Post autor: Peter »

ArCrack pisze:Żal pisać newsa specjalnie na tę okazję, szkoda też otwierać nowy temat, więc napisze to tu ;) Sony BMG wydaje kolejną składankę Modern Talking
Zatytułowana jest "All The Best - The Definitive Collection". Na początku myślałem, ze toz nowu jakaś nudna składanka, a tu pojawiło się pełno ciekawych utworów. Choćby nowy mix Jet airliner, którego nie idzie znaleźć nigdzie. 1 płyta zawiera parę pereł, o których już napisał Arek. Dla mnie rozczarowaniem jest 3 płyta bo są tam najlepsze utwory z ostatnich płyt ale w takiej wersji, którą już znamy. Ale jako całość płyta wydaje się fajna mimo, że to znowu składanka. Myślę, że warto ją mieć ze względu na 3 ostatnie utwory z 1 płyty. Trochę tam jednak pomieszali, bo utwory są ustawione chronologicznie to co robi Who will be there między utworami z 6 albumu?
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Re: Modern Talking - Remix Album

Post autor: ArCrack »

Jet Airliner w tej wersji wyszedł na maxi singlu... ;)
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

TA 3PłYTOWA SKłADANKA CO NIEBAWEM SIę UKAZE TO BęDZIE SMACZEK DOPIERO :D :D :D

Od ArCrack - proszę zlikwidować te wielkie litery, inaczej post powędruje do kosza tak jak od tej pory każdy kolejny pisany w ten sposób
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Only love can break my heart
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
Awatar użytkownika
Maro_D

Post autor: Maro_D »

Stworzyłem sobie swego czasu składankę 4 CD Modern Talking, która zawiera utwory duetu również takie w innych, niż powszechnie znane, wydaniach. Tak sobie stwierdziłem, że pewnie takiej nikt nigdy nie wyda. No i "masz babo placek", BMG zapowiedziało ciekawe wydawnictwo - wersje radiowe, maxi i Thomas oraz Ryan Simmons solo w tym.

Ciekawie wygląda lista, aczkolwiek ja bym dał inne wersje niektórych piosenek:

- You're My Heart You're My Soul'98 dałbym Extended Rap Version z 12" maxi-singla
- Brother Louie to proponowałbym n.p. Metro Radio Mix'99
- Win The Race - A-Capella Remix :D (a co, coś z Fan Club CD powszechnie wydane - czemu nie ;))
- Space Mix'98 - wersję z 12" maxi-singla, co trwa 21:55 minut :!:

Do tego utwory: Down On My Kness i Shooting Star mogłyby się trafić

Ale i tak jest dobrze. Ciekawi mnie tylko jedno - You Can Win If You Want - jaką wersję dadzą? Albumową czy singlową z 7"?
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
Awatar użytkownika
Peter

ArCrack pisze:Jet Airliner w tej wersji wyszedł na maxi singlu... ;)
Tego nie wiedziałem, to nieliczny singiel, którego nie mam w kolekcji, a nie da sie go nigdzie zamówić. Zastanawiam się czy w ogóle wyszedł na CD.
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Peter pisze:Tego nie wiedziałem, to nieliczny singiel, którego nie mam w kolekcji, a nie da sie go nigdzie zamówić. Zastanawiam się czy w ogóle wyszedł na CD.
Peter już kiedyś to pisałem - poprzeglądaj uważnie naszą stronę to nie będziesz sprawiał "dziwnego" wrażenia... :>
Odnośnie wydania na CD:

Kod: Zaznacz cały

http://www.moderntalking.pl/mt/index.php?strona=si8plus.htm
- na samym końcu!
Pozdrawiam.
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
Peter

Dzięki Pkmodern, to nawet wyszło niedawno, a próbowałem to w empiku zamówić i oni tego nie umieją załatwić, więc myślałem, ze to stare i że wyszło tylko na winylu. Muszę jeszcze poszukać w paru miejscach. A swoją drogą fasten seat belt to jeden z lepszych mixów z jakimi się kiedykolwiek spotkałem :) Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Re: All The Best - The Definitive Collection

Składanka będzie tania (10 euro) i jest zapowiadana jako "Audiobook" - co oni nam przygotowali? :)
http://www.amazon.de/All-Best-Definitiv ... 641&sr=1-3
Awatar użytkownika
Peter

Mam nadzieję, że da się ją kupić w Polsce. W USA się tego niestety nie da dostać gdyż oni w ogóle nie znają Modern Talking :(
alunia13

Post autor: alunia13 »

Faktycznie tania :) Szkoda, że niema Shooting Star ale wszystkiego mieć nie mozna :)
"You can win, If You want..."
Awatar użytkownika
Blue Forever
Kontakt:

Post autor: Blue Forever »

Kurcze - troszkę nie chce mi się wierzyć, że aż tyle piosenek poupychają na poszczególne CD. Szczególnie CD nr 3 wydaje mi się zbyt długi. Ciekawe czy You Can Win... też będzie z singla 7"?

PS You're My Heart.. z 7" było już kiedyś wydane na CD. A dokładniej na składance pt. ABSOLUTE 80s ;)
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Było też na klubowej składance BMG, ale to może być pierwsze wydanie na taką masową skalę :) Oby tak było, ale z długością 3:48 innej wersji nie ma. Classic Mix '98 jest podobny, ale on już otwiera trzecią płytę.
Awatar użytkownika
Peter

Jak dla mnie to brakuje tu Deeper, deeper i Cryin' in the night, ale składanka jest bardzo interesująca ze względu na singlowe wersje niektórych kawałków (mam wszystkie i uważam, że wszystkie bez wyjątku są świetne :wink: ) Podoba mi się to, że jest wiele utworów z In the garden of Venus (najlepsza płyta MT). A naprawdę cudne są utwory wykonywane przez Ryana Simmonsa (świetnie śpiewa Dieter, a te utwory świadczą o tym, że Bohlen potrafi śpiewać).i Thomasa Andersa (mam to w wersji maxi i brzmi to tak samo świetnie jak w wersji basic. Jest to moim zdaniem najlepsza składanka MT jaka do tej pory się ukazała, fajne jest w niej to, ze nawet fani grupy o długim stażu mogą coś tam dla siebie znaleźć (np: With a little love będąca w bardzo mało dostępnej wersji).
Awatar użytkownika
Maro_D

Post autor: Maro_D »

Aby było ciekawiej, portal Klub80.pl, który wydał w zeszłym roku składankę "Summer Klub80" z With A Little Love w wersji wydłużonej, w tym roku ma zamiar wydać drugą część kompilacji, na której znajdzie się inny rarytas - You're My Heart You're My Soul w wersji z 12" maxi-singla, wydanego w UK (remiks zrobiony przez Steve'a Harvey'a).

Ciekawie zapowiada się nadchodzący okres pod kątem kolekcji Modern Talking.
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Peter pisze:Trochę tam jednak pomieszali, bo utwory są ustawione chronologicznie to co robi Who will be there między utworami z 6 albumu?
Bo zapewne chodzi tu o Who Will Save The World :)
Ktoś się "walnął" :P
Awatar użytkownika
Peter

Daniel pisze: Bo zapewne chodzi tu o Who Will Save The World :)
Też tak myślę. Mamy tu więc praktycznie całą 6 płytę :D :D :D A swoją drogą Who will be there też mógłby się na niej znaleźć.
ODPOWIEDZ