Jak myślicie - Jak daleko zajdziemy na EURO 2008?

Rozmowy zupełnie nie na temat.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Peter

Re: Jak myślicie - Jak daleko zajdziemy na EURO 2008?

Post autor: Peter »

Fajnie, że Azjaci pojechali do domu bo w końcu to mistrzostwa Europy :P ale wolałem Turcję niż Niemcy.
alunia13

Post autor: alunia13 »

Ja kibicuje Nimecom :) Nie lubie Hiszpani chociaż maja fajnego bramkarza :)
Mam nadzieje, że pomszczą Rosjan :)
"You can win, If You want..."
Awatar użytkownika
Peter

No Niemcy mają dobrą drużynę, dobrych zawodników i świetnego trenera. Problem w tym, że brakuje im stałej formy potrafią znakomite mecze przeplatać z totalnie słabymi. Moim ulubionym zawodnikiem w tej drużynie jest Jens Lehmann.
Jak myślicie kto był najlepszym zawodnmikiem turnieju? Bo dla mnie CR7 i David Silva.
alunia13

ja tam niewiem ale dzisiaj mi sie sniło, że siedze sobie na ogródku a tu mój tata krzyczy, że najlepszym piłkarzem całego Euro został Artur Boruc :)

Ja z niemców jeszce lubie Philipa Lahma
Awatar użytkownika
Peter

alunia13 pisze:ja tam niewiem ale dzisiaj mi sie sniło, że siedze sobie na ogródku a tu mój tata krzyczy, że najlepszym piłkarzem całego Euro został Artur Boruc :)
Świetny dowcip, dawno się tak nie ubawiłem :lol: :lol: :lol: Ale Boruc był jednym z lepszych piłkarzy polskich na euro, choć nie był Van der Saarem czy Casillasem albo Lehmannem.
Awatar użytkownika
Kudlaty

Post autor: Kudlaty »

Boruc podczas Euro jest wyzej oceniany niż Van Der Saar, nie wspominajac Lehmanna... taka prawda. Bardzo możliwym jest, ze Boruc zostanie najlepszym Bramkarzem na Euro, ale piłkarzem raczej juz nie...
I need a woman. A woman to run to.

Someone who cares in the night.
Awatar użytkownika
Peter

Gdzie Lehmann a gdzie Boruc :P A na pewno lepszym bramkarzem jest Casillas i chyba on to wygra.
Espania campeon :P :P :P :P Wreszcie mamy mistrza Europy z prawdziwego zdarzenia. Piękny mecz.
Awatar użytkownika
Kudlaty

poza borucem i cassilasem napewno lepszymi bramkarzami niz lehmann są: van Der Saar, Akinfiejew, Buffon... Lehmann popełnia sporo błedów, choćby przy tej puszczonej btramce w finale.
jednak zgadzam sie: najlepszym bramkarzem zostanie zapewne Cassilas.

Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

Kudlaty pisze:poza borucem i cassilasem napewno lepszymi bramkarzami niz lehmann są: van Der Saar, Akinfiejew, Buffon... Lehmann popełnia sporo błedów, choćby przy tej puszczonej btramce w finale.
jednak zgadzam sie: najlepszym bramkarzem zostanie zapewne Cassilas.
Z tym się zgadzam, od odejścia Kahna Niemcy nie mają bramkarza, bo ten obecny to bardzo kiepski zawodnik, Artur Boruc jest z pewnością kilka klas wyżej. Mam nadzieje że najlepszym bramkarzem zostanie Casillas, obecnie najlepszy na świecie, a do tego kapitan z prawdziwego zdarzenia. Osobiście bardzo lubię też Buffona.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
Peter

Kudlaty pisze:Boruc podczas Euro jest wyzej oceniany niż Van Der Saar,
A na czym się opierałeś? Nie wiem czy wiesz ale to Van der Saar znalazł się w jedenastce turnieju a nie Boruc, chyba, ze to Twoje prywatne zdanie. No cóż każdy ma swoje zdanie w mojej opinii Van der Saar jest lepszy, ale to tylko moje zdanie, które akurat znalazło potwierdzenie w rankingu za turniej. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Kudlaty

niestety zazwyczaj w jedenastkach (kadrach) "turnieju" znajdują sie zawodnicy, których drużyny wyszły z grupy. Na stronie Fifa w nieoficjalnych klasyfikacjach prowadzili na zmiane akinfiejew i boruc. Opierałem się na tym kibicowskim rankingu, choć nie przywiazywałem uwagi do postaci akinfiejewa. Wiadomo, Rosjan jest 150 milionów, więc nie trudno im było wskazac swojego "faworyta" i spowodować jego prowadzenie w tym rankingu.

alunia13

Ja bardzo lubie i szanuje Edvina ale moim zdaniem nie pokazał nic dobrego w tym turnieju..szkoda, że juz nigdy go w reprezentacji nie zobaczymy...
Awatar użytkownika
Peter

Edvin Van der Saar.......... Co tu dużo mówić. Genialny bramkarz. Zdecydowany nr 1 w reprezentacji przez 12 lat! Od Euro 1996. Zdobywca Pucharu Mistrzów z Ajaxem i Manchesterem. Trudno go będzie zastąpić. Myśle, że zastąpi go Marteen Steckelenburg. Ale tutaj powinniśmy dyskutować o reprezentacji Polski - za bardzo odbiegliśmy od tematu. Myślę, że Polsce potrzeba jest zmiana pokoleniowa. Przed tym problemem stają także Włosi, Francuzi, Holendrzy i Szwedzi. Myślę, że już raczej trudno dyskutować jak daleko zajdziemy na euro 2008 po Euro. Więc powinniśmy się zastanawiać czy reprezentacja Polski powinna odnieść jakiś sukces w następnych latach. Ja uważam, ze pierwszym sukcesem będzie awans do Mundialu 2010, który jest pewny.
alunia13

Dlaczego sadzisz, ze awans jest pewny?
Awatar użytkownika
Peter

Wystarczy zobaczyć jakich mamy przeciwników. Czechy niczego nie prezentują, będą mieli nowego trenera, więc muszą się zgrać, a to trochę potrwa, a poza tym brakuje im właściwie drugiej linii. Irlandia Północna zawsze groźna ale podobnie jak Słowacja i Słowenia do czołówki nie należy. Wygramy wszystkie mecze.
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Peter pisze:Wygramy wszystkie mecze.
Tego akurat nie byłbym pewien chociaż życzę naszym powodzenia. :wink:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
ODPOWIEDZ