Kudlaty pisze:Słowenia- niestety to już nie ta druzyna co chociazby na euro 2000, graja słabo, bez polotu. San marino- tej ekipy nie trzeba przedstawiac. zajmuje ostatnie, 199 miejsce w rankingu fifa i jest to najniżej sklasyfikowana drużyna europejska. Nie sądzę aby ktokolwiek z naszej grupy stracił z tym zespołem jakiekolwiek punkty.
Wcale bym się nie zdziwił gdyby to właśnie nasza drużyna straciła z nimi punkty.

Jak już wcześniej pisałem nasi potrafią wznieść się na wyżyny i pokonać w danym czasie kogo zechcą, jak np. Portugalię w eliminacjach a innym razem ledwo zremisują a może i przegrają z jakąś mało liczącą się drużyną, że nawet Europejczycy za bardzo nie wiedzą gdzie to państewko leży.

Natomiast ranking FIFA jest dosyć grubszym uśrednieniem poczynań wszystkich zespołów na przestrzeni meczów, eliminacji, itp. Pewnie, że w dużym stopniu oddaje on pewną wartość poszczególnych drużyn, jednakże jak widać na przykładzie tegorocznego EURO - np. od eliminacji do finałów wszystko może się jeszcze zmienić - przykład Austrii, z którymi nawet Niemcy się trochę męczyli, Turcji, Rumuni, która o mało nie wyeliminowała Francji i Włoch - to by była dopiero sensacja.

Z tym że mówi się, że Holendrzy zrobili sobie niedźwiedzią przysługę, że pokonali Rumunów bo potem to właśnie Włosi mogą ich wykopać przed finałem

No ale chociaż zagrali "fair-play" bez kalkulacji. A kto wygra Euro? - stawiam na Włochów lub Niemców, no może jeszcze Holendrów?