Jak myślicie - Jak daleko zajdziemy na EURO 2008?
- Adi
Jak myślicie - Jak daleko zajdziemy na EURO 2008?
Myślę, że chyba najwyższy czas zacząć dyskusję na temat, jak daleko zajdą nasi na EURO 2008.
Mnie się wydaje, ze o ile wygrają z Austrią to nakręceni pozytywnym wynikiem również będą w stanie pokonać Chorwatów i z 6 pkt wyjść z grupy. No a jak będzie to się okaże. Nasi to tak mają w różnych meczach często skrajną formę w porównaniu do meczów poprzednich. Raz potrafią wygrać z Portugalią a innym razem przegrać np. z jakąś Macedonią czy innym podobnym zespołem. 
- Peter
Re: Jak myślicie - Jak daleko zajdziemy na EURO 2008?
Jeśli wygrają oba mecze to na tym się skończy
Ja im dobrze życzę, ale Euro wygra moja ukochana PORTUGALIA.
- Skyliner89MT
Polska przede wszystkim musi wygrać z Austrią i Chorwacją i liczyć na to, że Niemcy pokonają Austrie i Chorwacje. Wierze w to, że Im się uda, że pokonają Austrie 12 Czerwca (Czwartek) i Chorwacje 16 Czerwca (Poniedziałek) i awansuja z 2 miejsca
Trzeba poprawić obrone, bo w meczu z Niemcami popełniali proste błędy i żeby napastnicy byli bardziej skuteczni
, a Roger powinnien wystąpić od pierwszej minuty czyli w podstawowym składzie 
Pozdrawiam
Pozdrawiam
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
- Kudlaty
Szanse na wyjscie z grupy sa realne, o ile niemcy wygrają z chorwatami, to powinno być dobrze. Moim faworytem jest jak narazie Holandia i Niemcy. Gdyby nie formacja obronna, to zarówno Portugalia jak i Hiszpania miałyby większe szanse, no ale niestety u obu zespołów ta formacja troche szwankuje. Na straty spisałem juz Turcje, która poza paroma akcjami zaprezentowała sie nadwyraz słabo, az dziw bierze, że przegrali z Portugalia tylko 0:2. Nieciekawie zagrali dzis Rosjanie, chociaż przyznać trzeba, ze dobrze wykorzystywali błedy obrony hiszpańskiej. Ciekaw jestem jak Grecy zagrają, dla mnie to wielka niewiadoma tych mistrzostw.
Wracając do Polski: jeśli wyjdziemy z grupy to bardzo mozliwym jest że trafimy na Portugalię. mam nadzieje, ze nasi nie zapomnieli jeszcze jak z nimi się wygrywa. Wg mnie półfinał jak najbardziej jest dla nas realny.
Wracając do Polski: jeśli wyjdziemy z grupy to bardzo mozliwym jest że trafimy na Portugalię. mam nadzieje, ze nasi nie zapomnieli jeszcze jak z nimi się wygrywa. Wg mnie półfinał jak najbardziej jest dla nas realny.
I need a woman. A woman to run to.
Someone who cares in the night.
- Adi
Trafna ocena. Trzeba to przesłać mailem asystentce Leo żeby sobie przeczytał. A swoją drogą ciekawe co by powiedział Thomas i Dieter o grze naszych? Czy również grzecznościowo jak Łukasz Podolski stwierdziliby, że oczywiście sportowo Niemcy chcieli z nami wygrać ale życzą nam powodzenia w pozostałych meczach i ...kolejnego spotkania poza grupą w grze o "Stawce większej niż (zwykłe)życie"Skyliner89MT pisze:Trzeba poprawić obrone, bo w meczu z Niemcami popełniali proste błędy i żeby napastnicy byli bardziej skuteczni, a Roger powinnien wystąpić od pierwszej minuty czyli w podstawowym składzie
- Peter
Z tym się muszę zgodzić to najlepszy polski zawodnik. Najsłabszym jest Maciej Żurawski.Skyliner89MT pisze:Roger powinnien wystąpić od pierwszej minuty czyli w podstawowym składzie
Tego bym strasznie nie chciał tylko w tym, jedynym razie mógłbym mieć mieszane uczucia. Wolałbym żeby Polska trafiła na Czechy w końcu z nimi wygraliśmy, a Portugalia to w tej chwili zbyt klasowy zespół by ich łatwo ograć. To już inna drużyna niż w eliminacjach.Kudlaty pisze:Wracając do Polski: jeśli wyjdziemy z grupy to bardzo mozliwym jest że trafimy na Portugalię. mam nadzieje, ze nasi nie zapomnieli jeszcze jak z nimi się wygrywa. Wg mnie półfinał jak najbardziej jest dla nas realny.
- Adi
Też mi się tak wydaje.Peter pisze:Portugalia to w tej chwili zbyt klasowy zespół by ich łatwo ograć. To już inna drużyna niż w eliminacjach.
- Kudlaty
klasowy, jak najbardziej, tak jak Czechy, Niemcy, Chorwacja, Włochy, Francja, Holandia i Hiszpania... ale z kims TRZEBA wygrac. Faktycznie z Czechami się nam to udało, ale to był mecz towarzyski, a tu każdy wariant jest możliwy. Zaś z Portugalią mamy dobre wyniki po meczach w grupie eliminacyjnej. i jak spostrzegłem, ich obrona nadal popełnia błędy, które popełniała w meczu w czasie eliminacji z nami. Nie uważam jednak, by Portugalia była łatwiejszym przeciwnikiem niz Czechy. Obejrze jutrzejszy mecz Czechów i wtedy na 100% dowiemy sie w jakiej dyspozycji są nasi południowi sasiedzi. Mecz ze Szwajcaria moim zdaniem był zbyt słaby w wykonaniu Czechów, a i przeciwnik zbyt pewny siebie (wiadomo, gospodarz turnieju), więc napewno jutro Czesi zaprezentują inny futbol niz ze Szwajcarią.
Ale nie dzielmy skóry na niedźwiedziu. Najpierw musimy z tej grupy wyjść!!
Ale nie dzielmy skóry na niedźwiedziu. Najpierw musimy z tej grupy wyjść!!
- Peter
Możliwe, ale bardzo rzadko. Ich obrona to jednak solidna formacja szczególnie, że grają w niej takie gwiazdy jak Nuno Valente, Paulo Fererira, Ricardo Carvalho czy Pepe, nie grała źle w meczu z Turcją.Kudlaty pisze:ich obrona nadal popełnia błędy, które popełniała w meczu w czasie eliminacji z nami.
Ja też nie. Dla mnie to zbyt trudny przeciwnik, należy pamiętać, że gdyby zw meczu z Polską padł remis to Portugalczycy umieją świetnie strzelać karne.Kudlaty pisze:Nie uważam jednak, by Portugalia była łatwiejszym przeciwnikiem niz Czechy.
- Kudlaty
No i Czechy dostały po rzyci... zagrali jeszce słabiej niż ze szwajcarią. Wydaję mi się, iż Czechy nawet nie wyjda z grupy, kto msa takie samo wrażenie?
- Peter
No i Portugalia w ćwierćfinale
Co do Czechów to życzę im jak najlepiej moim zdaniem nie grali dzisiaj źle a przegrali bo natrafili na supermocną drużynę, na którą chyba nie ma mocnych. Według mnie wyjdą z grupy bo są na to skazani z braku silniejszych drużyn w tej grupie.
Zobaczymy co pokaże nasza drużyna, trzymajmy kciuki za naszych.
Co do Czechów to życzę im jak najlepiej moim zdaniem nie grali dzisiaj źle a przegrali bo natrafili na supermocną drużynę, na którą chyba nie ma mocnych. Według mnie wyjdą z grupy bo są na to skazani z braku silniejszych drużyn w tej grupie.
Zobaczymy co pokaże nasza drużyna, trzymajmy kciuki za naszych.
- Adi
W tabeli Czesi dalej są na 2 miejscu pomimo dzisiejszej porażki więc ogrywając w 3 meczu Turcję mogą jeszcze wyjść z grupy. No a my? Jutro wszystko będzie jasne. Wiadomo, że żaden remis ani zwłaszcza porażka nas nie urządza.
- Kudlaty
Też życze Czechom jak najlepiej, ale... no właśnie. Turcy złapali drugi oddech. Wczoraj ze Szwajcarią grała całkiem inna druzyna niż z Portugalia. Nie zdziwie się, jeśli to Turcy wyjdą z grupy... A co do ewentualnej gry Polski w Ćwierćfinale: jeśli wyjdziemy z grupy, to na 2 miejscu njprawdopodobniej, czyli zagramy z Portugalią, która 1 miejsce w swej grupie ma zapewnione.
-
alunia13
I tu się mylisz bo jak wyjdziemy z grupy na 2 miejscu to zagramy z druzyną która zajęła 2 miejsce w grupie A czyli z Czechami albo Turcją 
"You can win, If You want..."
- Peter
Alicja, rację ma Mateusz ponieważ drużyna która zajmuje w grupie pierwsze miejsce gra z drużyną z drugiego miejsca, zawsze tak było. Więc zagramy najprawdopodobniej z Portugalią pod jednym warunkiem: że wyjdziemy z grupy z Turcją zagrają Niemcy.
-
alunia13
Kurcze faktycznie sorry źle na tabelske spojrzałam xD Sorryyy wielkie 
"You can win, If You want..."