Jak myślicie - Jak daleko zajdziemy na EURO 2008?

Rozmowy zupełnie nie na temat.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Adi

Jak myślicie - Jak daleko zajdziemy na EURO 2008?

Post autor: Adi »

Myślę, że chyba najwyższy czas zacząć dyskusję na temat, jak daleko zajdą nasi na EURO 2008. :D Mnie się wydaje, ze o ile wygrają z Austrią to nakręceni pozytywnym wynikiem również będą w stanie pokonać Chorwatów i z 6 pkt wyjść z grupy. No a jak będzie to się okaże. Nasi to tak mają w różnych meczach często skrajną formę w porównaniu do meczów poprzednich. Raz potrafią wygrać z Portugalią a innym razem przegrać np. z jakąś Macedonią czy innym podobnym zespołem. :P
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Re: Jak myślicie - Jak daleko zajdziemy na EURO 2008?

Post autor: Peter »

Jeśli wygrają oba mecze to na tym się skończy :( Ja im dobrze życzę, ale Euro wygra moja ukochana PORTUGALIA.
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Polska przede wszystkim musi wygrać z Austrią i Chorwacją i liczyć na to, że Niemcy pokonają Austrie i Chorwacje. Wierze w to, że Im się uda, że pokonają Austrie 12 Czerwca (Czwartek) i Chorwacje 16 Czerwca (Poniedziałek) i awansuja z 2 miejsca :D Trzeba poprawić obrone, bo w meczu z Niemcami popełniali proste błędy i żeby napastnicy byli bardziej skuteczni :D, a Roger powinnien wystąpić od pierwszej minuty czyli w podstawowym składzie :D
Pozdrawiam :D
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
Kudlaty

Post autor: Kudlaty »

Szanse na wyjscie z grupy sa realne, o ile niemcy wygrają z chorwatami, to powinno być dobrze. Moim faworytem jest jak narazie Holandia i Niemcy. Gdyby nie formacja obronna, to zarówno Portugalia jak i Hiszpania miałyby większe szanse, no ale niestety u obu zespołów ta formacja troche szwankuje. Na straty spisałem juz Turcje, która poza paroma akcjami zaprezentowała sie nadwyraz słabo, az dziw bierze, że przegrali z Portugalia tylko 0:2. Nieciekawie zagrali dzis Rosjanie, chociaż przyznać trzeba, ze dobrze wykorzystywali błedy obrony hiszpańskiej. Ciekaw jestem jak Grecy zagrają, dla mnie to wielka niewiadoma tych mistrzostw.
Wracając do Polski: jeśli wyjdziemy z grupy to bardzo mozliwym jest że trafimy na Portugalię. mam nadzieje, ze nasi nie zapomnieli jeszcze jak z nimi się wygrywa. Wg mnie półfinał jak najbardziej jest dla nas realny.
I need a woman. A woman to run to.

Someone who cares in the night.
Awatar użytkownika
Adi

Skyliner89MT pisze:Trzeba poprawić obrone, bo w meczu z Niemcami popełniali proste błędy i żeby napastnicy byli bardziej skuteczni :D, a Roger powinnien wystąpić od pierwszej minuty czyli w podstawowym składzie :D
Trafna ocena. Trzeba to przesłać mailem asystentce Leo żeby sobie przeczytał. A swoją drogą ciekawe co by powiedział Thomas i Dieter o grze naszych? Czy również grzecznościowo jak Łukasz Podolski stwierdziliby, że oczywiście sportowo Niemcy chcieli z nami wygrać ale życzą nam powodzenia w pozostałych meczach i ...kolejnego spotkania poza grupą w grze o "Stawce większej niż (zwykłe)życie" :D Oprócz Polski moim faworytem są właśnie Niemcy lub Holendrzy.
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Skyliner89MT pisze:Roger powinnien wystąpić od pierwszej minuty czyli w podstawowym składzie :D
Z tym się muszę zgodzić to najlepszy polski zawodnik. Najsłabszym jest Maciej Żurawski.
Kudlaty pisze:Wracając do Polski: jeśli wyjdziemy z grupy to bardzo mozliwym jest że trafimy na Portugalię. mam nadzieje, ze nasi nie zapomnieli jeszcze jak z nimi się wygrywa. Wg mnie półfinał jak najbardziej jest dla nas realny.
Tego bym strasznie nie chciał tylko w tym, jedynym razie mógłbym mieć mieszane uczucia. Wolałbym żeby Polska trafiła na Czechy w końcu z nimi wygraliśmy, a Portugalia to w tej chwili zbyt klasowy zespół by ich łatwo ograć. To już inna drużyna niż w eliminacjach.
Awatar użytkownika
Adi

Peter pisze:Portugalia to w tej chwili zbyt klasowy zespół by ich łatwo ograć. To już inna drużyna niż w eliminacjach.
Też mi się tak wydaje. <bezradny>
Obrazek
Awatar użytkownika
Kudlaty

klasowy, jak najbardziej, tak jak Czechy, Niemcy, Chorwacja, Włochy, Francja, Holandia i Hiszpania... ale z kims TRZEBA wygrac. Faktycznie z Czechami się nam to udało, ale to był mecz towarzyski, a tu każdy wariant jest możliwy. Zaś z Portugalią mamy dobre wyniki po meczach w grupie eliminacyjnej. i jak spostrzegłem, ich obrona nadal popełnia błędy, które popełniała w meczu w czasie eliminacji z nami. Nie uważam jednak, by Portugalia była łatwiejszym przeciwnikiem niz Czechy. Obejrze jutrzejszy mecz Czechów i wtedy na 100% dowiemy sie w jakiej dyspozycji są nasi południowi sasiedzi. Mecz ze Szwajcaria moim zdaniem był zbyt słaby w wykonaniu Czechów, a i przeciwnik zbyt pewny siebie (wiadomo, gospodarz turnieju), więc napewno jutro Czesi zaprezentują inny futbol niz ze Szwajcarią.
Ale nie dzielmy skóry na niedźwiedziu. Najpierw musimy z tej grupy wyjść!!

Awatar użytkownika
Peter

Kudlaty pisze:ich obrona nadal popełnia błędy, które popełniała w meczu w czasie eliminacji z nami.
Możliwe, ale bardzo rzadko. Ich obrona to jednak solidna formacja szczególnie, że grają w niej takie gwiazdy jak Nuno Valente, Paulo Fererira, Ricardo Carvalho czy Pepe, nie grała źle w meczu z Turcją.
Kudlaty pisze:Nie uważam jednak, by Portugalia była łatwiejszym przeciwnikiem niz Czechy.
Ja też nie. Dla mnie to zbyt trudny przeciwnik, należy pamiętać, że gdyby zw meczu z Polską padł remis to Portugalczycy umieją świetnie strzelać karne.
Awatar użytkownika
Kudlaty

No i Czechy dostały po rzyci... zagrali jeszce słabiej niż ze szwajcarią. Wydaję mi się, iż Czechy nawet nie wyjda z grupy, kto msa takie samo wrażenie?

Awatar użytkownika
Peter

No i Portugalia w ćwierćfinale :D :D :D
Co do Czechów to życzę im jak najlepiej moim zdaniem nie grali dzisiaj źle a przegrali bo natrafili na supermocną drużynę, na którą chyba nie ma mocnych. Według mnie wyjdą z grupy bo są na to skazani z braku silniejszych drużyn w tej grupie.
Zobaczymy co pokaże nasza drużyna, trzymajmy kciuki za naszych.
Awatar użytkownika
Adi

W tabeli Czesi dalej są na 2 miejscu pomimo dzisiejszej porażki więc ogrywając w 3 meczu Turcję mogą jeszcze wyjść z grupy. No a my? Jutro wszystko będzie jasne. Wiadomo, że żaden remis ani zwłaszcza porażka nas nie urządza.
Obrazek
Awatar użytkownika
Kudlaty

Też życze Czechom jak najlepiej, ale... no właśnie. Turcy złapali drugi oddech. Wczoraj ze Szwajcarią grała całkiem inna druzyna niż z Portugalia. Nie zdziwie się, jeśli to Turcy wyjdą z grupy... A co do ewentualnej gry Polski w Ćwierćfinale: jeśli wyjdziemy z grupy, to na 2 miejscu njprawdopodobniej, czyli zagramy z Portugalią, która 1 miejsce w swej grupie ma zapewnione.

alunia13

Post autor: alunia13 »

I tu się mylisz bo jak wyjdziemy z grupy na 2 miejscu to zagramy z druzyną która zajęła 2 miejsce w grupie A czyli z Czechami albo Turcją :evil:
"You can win, If You want..."
Awatar użytkownika
Peter

Alicja, rację ma Mateusz ponieważ drużyna która zajmuje w grupie pierwsze miejsce gra z drużyną z drugiego miejsca, zawsze tak było. Więc zagramy najprawdopodobniej z Portugalią pod jednym warunkiem: że wyjdziemy z grupy z Turcją zagrają Niemcy.
alunia13

Post autor: alunia13 »

Kurcze faktycznie sorry źle na tabelske spojrzałam xD Sorryyy wielkie :)
"You can win, If You want..."
ODPOWIEDZ