Muzyka Bohlena a disco polo

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
ODPOWIEDZ
Arek20

NICHTS ALS DIE WAHRHEIT!

Post autor: Arek20 »

Arcrack mam cie w dupie!i moge zamieszczac sobie nowe tematy!i posluchaj mnie teraz nie zachowuj sie jak jakis wladca wkur... mnie!Tamten artykul mnie poruszyl i nie chcialem go zaszuflodkowac do tematu muzyka Dietera a disco polo,bo ten artykul obraza Modern Talking jako zespol!I SIE ODWAL CZLOWIEKU ODE MNIE BO NORMALNIE ZLE BEDZIE Z TOBA!I BEDE PISAL DRUKOWANYMI BO MAM CIE GDZIES!AHA I NIE OSZUKUJ LUDZI W SONDACH BO NIE RAZ TAK BYLO ZE PIOSENKI KTORE PROWADZILY W RANKINGACH NAGLE NA DRUGI DZIEN TRACILY GLOSY,BO TOBIE SIE NIE PODOBALA ZE NIE PROWADZA W RANKINGACH!JUZ DAWNO CHCIALEM POWIEDZIEC ZE OKLAMUJESZ FANOW-PRZYSZEDL MOMENT ZE MNIE TERAZ WKURZYLES I POWIEDZIALEM CALA PRAWDA -A CO TAM-NICHTS ALS DIE WAHRHEIT!
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Co wy na to, bo ja zgadzam się z Arkiem że to już raczej przesada (mimo że jest to tekst bardzo niskiej klasy)
Ten tekst jest napisany (lub dobrany) tylko po to aby potwierdzić główne motto strony - disco polo i disco to muzyka dresiarska. I jeszcze mieszają do tego MT. W kwestiach, których nie wymieniłem zgadzam się ze zdaniem YaQb85.
Arku20 - agresja nie jest najlepszą metodą na cokolwiek - takie jest moje zdanie...

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Arek20

Wiem ze agresja nie jest dobra metoda ,ale Piotrku w tym przypadku juz nie ma chyba innej rady na niektorych osobnikow!Pozdrawiam
Gość

Post autor: Gość »

Dobry jest ten tekst że pierwszym zespółem który grał disco polo jest Modern Talking :lol:
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Re: NICHTS ALS DIE WAHRHEIT!

Post autor: ArCrack »

Drogi Arku20. Na każdym cywilizowanym forum nie dopuszcza się do rozmów o tym samym w dwóch miejscach. Jeśli nie chcesz się do tego dostosować nie będziesz mile widziany na żadnym, na tym również.
Nie mam nic do Ciebie, chodzi mi jedynie o respektowanie tego co jest zapisane w netykiecie. Ale mogę stworzyć specjalny regulamin tego forum dokładnie to objaśniający - widać jest to konieczne.
Fanów w sondach okłamują Ci, którzy seryjnie głosują na daną propozycje - moje modyfikacje jedynie kasują te głosy.
Jeśli coś w zachowaniu moderatorów nie podoba Ci się - pisz o tym w dziale technicznym (ex-"Propozycje zmian"). Kolejne posty poruszające ten temat bądź też napisane w sposób chamski będą po prostu kasowane.

Co do tematu - szkoda komentować takie "artykuły"... Nie wina Dietera, że mnóstwo osób nieudolnie starało się naśladować m.in. jego twórczość.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Petro

Post autor: Petro »

...pierwszymi odtwórcami był zespół Modern Talking, który - jak możemy dowiedzieć się w sieci - "pokazał jak cudowne, miodne dźwięki można wyczarować z nieprzebranego bogactwa banku brzmień ukochanego syntezatora". W sukurs polskim wykonawcom, marzącym o sukcesie amerykańskiego zespołu, przyszła technologia.
W tym fragmencie widać wiedzę autora tekstu na temat muzyki. Ja ten fragment zrozumiałem tak, że Modern Talking jest amerykańskim zespołem. :lol: :lol: :lol: Już nawet dalej mi się nie chce czytać. :/ Ten tekst to żenada. :]
Awatar użytkownika
YaQb85
Kontakt:

Post autor: YaQb85 »

Przeczytałem regulamin. Zawsze mnie odtraszają tego typu rzeczy tymbardziej, że każdy sam powinien wiedzieć jakie zachowanie jest dobre a jakie złe. To już jest sprawa etyki. Nie jestem złośliwy ale mam tylko nadzieję, że moderatorzy nie będą się uciekać do tak drastycznych form cenzury jaka panuje na pewnym formu, którego byłem niegdyś czynnym uczestnikiem. Nie zetknąłem się z cenzurą bezpośrednio ale wystarczyło przeczytać kilka wątków by mnie skutecznie odstarszyć dożywotnio. Dlatego mówię dobremu wychowaniu - Tak, cenzurze - stanowcze Nie.
PS. to nie jest nawiązanie do tego incydentu a jedynie moje spostrzeżenie odnośnie dobrego i przyjaznego funkcjonowania forum, żeby przypadkiem mnie nikt źle nie odebrał.
Awatar użytkownika
Grażyna

Post autor: Grażyna »

Witam!!!

O nie! To nie prawda, że Modern Talking pochodzi z Ameryki. :lol: Owszem ich śpiewanie wszystkich piosenek po angielsku może np. dzisiaj bardzo młode pokolenie (nastolatków, dwudziestolatków) wprowadzić w taki błąd, ale czy to na internecie czy w czasopismach nie powinni nigdy zamieszczać takich bzdur. Modern Talking jak świat, światem był jest z Niemiec. Poza tym jedna rzecz mnie bardzo dziwi...Angielski jest uniwersalny i wszyscy na całym świecie śpiewają piosenki w tym języku. Bardzo proszę o dokładne sformułowanie jak jest naprawdę?

Mianowicie w latach 80-tych uznane jest, że ten duet wykonywał Euro Disco-tak? A dzisiaj po latach czytam prawie wszędzie, że MT od 1998 r. do 2003 był typowo popowym zespołem. Wierzcie czy nie mi, ale naprawdę można dostać w takim razie pomieszania nie powiem czego... po przeczytaniu takich wiadomości. Modern Talking na pewno nie przypomina muzyki Disco Polo. Osobiście MT dla mnie z dawnych lat bardziej kojarzył mi się z Euro Disco i New Romantic. A po latach przez 5 ostatnich lat yczuwałam w nowych brzmieniach lekką nutę rockową, ale być może iż to był i POP? Tu nie zamierzam obstawiać przy swoim.
Pozdrawiam serdecznie. :P
Wiwat!!! Wiwat!!!
100 lat,
Modern Talking Boski,
krzyczÂą wszyscy fani,
z całej Polski.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Grażyna pisze:Osobiście MT dla mnie z dawnych lat bardziej kojarzył mi się z Euro Disco i New Romantic.
New Romantic? :shock: Nie jestem specjalistą od muzyki lat 80-tych, ale jak dla mnie MT i New Romantic to chyba dwie różne rzeczy...
Grażyna pisze:A po latach przez 5 ostatnich lat yczuwałam w nowych brzmieniach lekką nutę rockową, ale być może iż to był i POP? Tu nie zamierzam obstawiać przy swoim.
A tu jestem totalnie rozbity, rockową? :shock: :shock: :shock: Grażyno, w jakim utworze (poza We Are Children Of The World) dostrzegasz elementy rockowe?

Kiedyś staraliśmy się na czasie ustalić do jakiej szufladki wrzucić MT. Stanęło na disco-pop...
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Kłopot z zaszufladkowaniem twórczości opatrzonej szyldem Modern Talking wskazuje, że jest to coś nieporównywalnego z niczym innym powstałym wcześniej i później :D
Wydaje mi się, że problem też może tkwić w tym, że poszczególne nurty lat 80-tych są charakteryzowane raczej na podstawie grup, które się do nich umownie zaliczają a nie posiadają jakieś kryteria kwalifikacyjne. MT nie jest podobne do Duran Duran - czyli New Romantic odpada itd. Ale to są moje własne przemyślenia niepoparte żadnymi argumentami poza jednym - muzyka Bohlena jest niepowtarzalna...

Pozdrawiam

Piotrek
Awatar użytkownika
Grażyna

Bardzo dużym zaskoczeniem pierwszym po długiej przerwie brzmieniowo był album MT AMERICA. Utwory WIN THE RACE, AMERICA. Z albumu VICTORY
utwory pt: READY FOR THE VICTORY,10 SECONNDS TO COUNDOWN może jeszcze troszeczkę podobnie odebrałam utwór pt: TV MAKES THE SUPER STAR? Co nie twierdzę, że to jest Rock, ale kiedy pierwszy raz ja te piosenki usłyszałam tak odebrałam tylko na samym wstępie. Właśnie takie same oczy zrobiłam :shock: :shock: :shock: jak Kolega ArCrak.

Co do Disco Polo mam polską wersję przebój MT pt: NAUCZ MNIE REGUÂŁ-zespołu DASS, czyli SOS... ale wolę oryginał i faktycznie muzyka Dietera Bohlena nie da się z niczym porównać i bardzo dobrze. Pozdrawiam.
Wiwat!!! Wiwat!!!
100 lat,
Modern Talking Boski,
krzyczÂą wszyscy fani,
z całej Polski.
Arek20

Do Grazyny:Moglabys w jakis sposob udostepnic to piosenke?
Awatar użytkownika
Grażyna

Witam!

NAUCZ MNIE REGUÂŁ mam na kasecie magnetofonowej, nie mam tego na mp3 w kom. Przed chwilą szukałam tekstu polskiego na Google, ale na razie nie znalazłam. :cry: Jeszcze będę próbować.http://search.myforum.pl/%20NAUCZ%20MNI ... %9A%20DASS
Trafiłam na link powyżej, ale po kliknięciu mam białe tło puste.http://search.myforum.pl/?q=naucz+mnie+ ... C5%82+dass
keszcze jeden. Może Was prędzej naprowadzi to na trop?
Pozdrawiam serdecznie.
Wiwat!!! Wiwat!!!
100 lat,
Modern Talking Boski,
krzyczÂą wszyscy fani,
z całej Polski.
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Co prawda nie jest to porównanie do disco-polo ale w podobnym tonie (znalezione gdzieś na krańcach sieci) :D
Pure Musical Horror - Beware!
In case you are wondering what happened to the great German/Austrian musical tradition of Bach and Beethoven, Mozart and Mahler, and why I am so focused on the UK and France when it comes to music, check out Germany's most successful 'musical' act ever (no kidding, sadly!).

This accoustic atrocity is called 'Modern Talking'. For fifteen years and more than ten (thousand? million? ...did somebody say cockroaches?) albums they managed to release the same shitty song again and again - and make it to the top of the charts each time!!
They are the final proof that history DOES repeat itself. However, at least one of them, the blonde guy named Dieter Bohlen who is also the man mainly responsible for these Crimes Against Musicality knows what he is doing from a philosophical point of view, he has a great sense of humor combined with a scary openess and rude habits, as I could find out several times when being forced by my tv-network to interview him (and even see him in concert)...

So, make sure your eyes and especially ears are SHUT before clicking here. You have been warned! As with all external links, I am not legally liable for any damage that might occur to your from clicking...
Podoba mi się to określenie (chociaż zupełnie się z nim nie zgadzam): "Dieter Bohlen who is also the man mainly responsible for these Crimes Against Musicality" :D

Pozdrawiam

Piotrek
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Dobre :D
A tak lekko odchodząc od tematu - skąd pochodzi ten cytat, który masz w podpisie. Jest świetny :D
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

skąd pochodzi ten cytat, który masz w podpisie.
Ze strony moderntalking.ru a konkretnie z tego artykułu

http://www.moderntalking.ru/news/opinio ... _02_03_eng

Pozdrawiam

Piotrek
ODPOWIEDZ