Finał Eurowizji 2008
- Peter
Finał Eurowizji 2008
Jak wam się podobał finał Eurowizji? Moim zdaniem najlepszy utwór zaprezentowała reprezentacja zimnej Islandii. Jest to znakomity danceowy kawałek, nawiasem mówiąc bardzo bluesystemowy.
Niezłe piosenki zaprezentowały także Łotwa i Szwecja były to moim zdaniem trzy najlepsze piosenki tego wieczora. Dobrze, że ktoś jeszcze produkuje pogodne, szybkie danceowe piosenki, przy masie r'n'b, swingu i black music. A Polska? Moim zdaniem miała smętną, nudną, monotonną piosenkę "For life" przy której chce się spać.
Niezłe piosenki zaprezentowały także Łotwa i Szwecja były to moim zdaniem trzy najlepsze piosenki tego wieczora. Dobrze, że ktoś jeszcze produkuje pogodne, szybkie danceowe piosenki, przy masie r'n'b, swingu i black music. A Polska? Moim zdaniem miała smętną, nudną, monotonną piosenkę "For life" przy której chce się spać.
- Atlantis
Re: Finał Eurowizji 2008
Mnie najbardziej rozbawiły głosy dla Polski od Anglii i Irlandii, widać, że emigracja się zmobilizowała
. W ogóle układy sąsiedzkie są mocnym mankamentem tego konkursu, jednak piosenka, która wygrała w tym roku podoba mi się.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
-
alunia13
Mi bardzo podobała się Islandia, Łotwa i Gruzja(która mnie bardzo wzruszyła). Jednak najbardziej mi się podobała Rosja:)
Moim zdaniem to był świetny pomysł żeby do występu zaprosić Edvina Mortona i gwiazdę łyżwiarstwa(w sumie to całkiem przystojny jest:):)) Evgeni'ja Plushenk'e :)Osobiście nie przepadam za Timbalandem ale ta piosenka jest super:)
Całkiem miłym akcentem(jak dla mnie) było pokazanie 3 sztangistów w początkowej "wizytówce" bardzo mnie to pozytywnie zaskoczyło:)
Co do Ukrainy i Grecji to te piosenki były takie "bezpłciowe"...
P:S Czy to było tylko moje wrażenie czy i wam się wydawało, że nasz komentator był nieco chamski w stosunku do różnych piosenek i ich wykonawców?
A i jeszcze zapomniałam o Isis...no cóż ostatnie miejsce eg zequo(czy jakoś tak) z Niemcami i Wielką Brytanią świadczy samo o sobie...powinniśmy tam wysłac Med Meddow...
Moim zdaniem to był świetny pomysł żeby do występu zaprosić Edvina Mortona i gwiazdę łyżwiarstwa(w sumie to całkiem przystojny jest:):)) Evgeni'ja Plushenk'e :)Osobiście nie przepadam za Timbalandem ale ta piosenka jest super:)
Całkiem miłym akcentem(jak dla mnie) było pokazanie 3 sztangistów w początkowej "wizytówce" bardzo mnie to pozytywnie zaskoczyło:)
Co do Ukrainy i Grecji to te piosenki były takie "bezpłciowe"...
P:S Czy to było tylko moje wrażenie czy i wam się wydawało, że nasz komentator był nieco chamski w stosunku do różnych piosenek i ich wykonawców?
A i jeszcze zapomniałam o Isis...no cóż ostatnie miejsce eg zequo(czy jakoś tak) z Niemcami i Wielką Brytanią świadczy samo o sobie...powinniśmy tam wysłac Med Meddow...
"You can win, If You want..."
-
DySkietkaDS
Timbaland to oprócz Bohlena najlepszy producent na świecie. Chociaż piosenka wykonywana przez Rosjanina nie była aż taka porywająca... Grecja całkiem nieźle - też jakby gdzieś w tle melodia z "Give It To Me" Timbalanda. Całkiem niezłą piosenkę mieli Niemcy - "Disappear" - No Angels, nie wiem czemu tak słabo
Norwegia nawet nawet. A Hiszpania <lol2> niezłe, ale nie pobiło Verki Serduchki z tamtego roku
Isis odstawiła operę... No ale to i tak cud, że taaaaki cuuudowny kraj->(to maly zart) jak Polska dostał się do finału. Cała eurowizja nie ma sensu, bo bałkanie głosują na bałkanów, byłe kraje Rosji na Rosję itd. Rodowici Niemcy- Turcy w Niemczech na Turków. Bułgaria na Niemców, bo w No Angels jest Bułgarka - Ludumila Diakovska(to ta ruda). Ludzie wcale nie patrza na to kto jak śpiewa

I wrote a song about your eyes
Ate a slice of cherry pie
Cried all night
On a bench inside the park
I'll kiss you slowly in the dark
I'll never stop...
Cried all night
I'll never stop...
- venturak
ponieważ byłem w Grecji, więc ja głosowałem na Elladę 
Бяла нощ, бяла луна, две тела, сенки от рая
-
DySkietkaDS
No i bardzo dobrze

Cried all night
I'll never stop...
Cried all night
I'll never stop...
-
alunia13
Tak głosowanie było totalnie do kitu i tak niestety będzie pewnie juz cały czas... Ja żałuje tylko, że w tamtym roku Verka Serduchka nie wygrał 
-
DySkietkaDS
Nooo
Superowy dał występ...
Cried all night
I'll never stop...
Cried all night
I'll never stop...
- Skyliner89MT
POLITYKA POLITYKA I JESCZE RAZ POLITYKA
. Armenia miała ciekawą piosenke. A ta piosenka Belive Dima Bilan, może być. Ciekawe jak by zabrzmiała w wykonaniu Thomasa Andersa
.
Pozdrawiam
P.S. Eurowizja ewidetnie schodzi na psy. Z roku na rok jest coraz gorzej
Pozdrawiam
P.S. Eurowizja ewidetnie schodzi na psy. Z roku na rok jest coraz gorzej
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
-
alunia13
Zgadzam się Skyliner89MT z roku na rok coraz gorzej...chociaż piosenki nie sa takie złe 
- Peter
Dyskusyjna teza.... Na pewno nie pod względem poziomu artystycznego, chociaż niekktórzy wykonawcy zaprezentowali się żenującoSkyliner89MT pisze:P.S. Eurowizja ewidetnie schodzi na psy. Z roku na rok jest coraz gorzej
- Daniel
I wlasnie dlatego eurowizja schodzi na psy.Peter pisze:Moim zdaniem Rosja wygrała dlatego, że miała najwięcej sąsiadów, którzy po sąsiedzku na nią głosowali
Wcale bym sie nie zdziwil, jakby kraje "prawdziwej" eurowizji przestaly wysylac swoich kandydatow.
Po co? Skoro wszystko jest ustawiane przez sasiadow...
- Kudlaty
Obserwujac eurowizyjną scene nachodzi mnie jedno stwierdzenie: dobrze, ze nie wystąpił tam Thomas.
I need a woman. A woman to run to.
Someone who cares in the night.
Someone who cares in the night.
- Adi
DySkietkaDS pisze:Cała eurowizja nie ma sensu, bo bałkanie głosują na bałkanów, byłe kraje Rosji na Rosję itd.
Też mi się niestety tak wydaje.DySkietkaDS pisze:Ludzie wcale nie patrza na to kto jak śpiewa
-
DySkietkaDS
Dobre...Adi pisze:DySkietkaDS pisze:Cała eurowizja nie ma sensu, bo bałkanie głosują na bałkanów, byłe kraje Rosji na Rosję itd.Też mi się niestety tak wydaje.DySkietkaDS pisze:Ludzie wcale nie patrza na to kto jak śpiewaA tej Eurowizji nie miałem okazji oglądać bo byłem na weselu u kolegi.
A patrząc na poziom i repertuar "eurowizyjny" to i równie dobrze i ten zespół weselny (chłopak + dziewczyna), który grał tak pół popowo, pół ludowo też by się chyba nadał na tą dzisiejszą eurowizję.
Cried all night
I'll never stop...
Cried all night
I'll never stop...
-
alunia13
Mi się tam co poniektóre występy bardzo podobały...tylko to głosowanie...no comment...