Welcome To The Heartbreak Hotel

Dyskusja na temat C.C. Catch
Awatar użytkownika
Daniel

Welcome To The Heartbreak Hotel

Post autor: Daniel »

A co powiecie o tym albumie?
Dla mnie od razu po Catch The Catch... a moze nawet na rowni z nim.
(Catch The Catch troche monotonny jest, piosenki zbyt podobne - chociaz swietne!).
Bardzo lubie, niedoceniana chyba piosenke Picture Blue Eyes, ma niesamowity klimat!
Hollywood Nights - jest tak swietne, ze az dziwne ze nie wyszlo na maxi zamiast Heaven And Hell.
Co tu pisac - kawal swietnej roboty Caro, Bohlena i spolki :)
Awatar użytkownika
Peter

Re: Welcome To The Heartbreak Hotel

Post autor: Peter »

Dobra płytka, choć akurat Heartbreak hotel jest dla mnie najsłabszym singlem Caro, nie jest zły ale nie przepadam za tym utworem, ustępuje zdecydowanie Cause you are young, Soul sourvivor czy Like a hurricane. Co do Hollywod nights to utwór już znacznie lepszy od tytułowego.
Awatar użytkownika
Daniel

Juz byl taki temat, czy nikt nie lubi tego albumu ? :P :D
Awatar użytkownika
Peter

Utwory z tej płyty są dobre, ale poza Heaven and hell i Hollywood nights brakuje tu bardzo dobrych kompozycji.
jason

Post autor: jason »

Zawsze najbardziej lubiłem album BIG FUN, ale z upływem czasu doszedłem do wniosku ze wzystkie jej albumy są tak samo świetne.Dlatego podoba mi sie ten album, a najbardziej HEAVEN AND HELL.Fajne są także HOLLYWOOD NIGHTS, V.I.P.,WILD FIRE, ORAZ STOP-DRAGIN' MY HEART AROUND.Natomiast nie lubie pioseNEK TEARS WON'T WASH AWAY MY HEARTACHE i BORN ON THE WIND, może dlatego ze są to wolniejsze kawalki a ja za wolniejszymi balladami nie przepadam.
Awatar użytkownika
adamstan
Kontakt:

Post autor: adamstan »

Dodajmy, że "Tears won't wash away..." powstało na bazie "Stranded in the middle of nowhere" - lub odwrotnie ;-) w każdym razie piosenki te są zdecydowanie spokrewnione ;-)
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

To wg mnie jedna z najlepszych płyt, jakie Dieter stworzył. Właściwie każdy utwór jest genialny, nie będę wymieniał swoich ulubionych, bo musiałbym podać wszystkie. Napiszę tylko, że mniej mi się podoba Picture Blue Eyes. Album ten doskonale pokazuje, że Dieter przesadza mówiąc, że Caro dostawała odrzuty. Widać tu wyraźnie, jak bardzo Bohlen się postarał, album ten na głowe bije np. Lets Talk About Love.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
Daniel

Lets Talk to album slodki, mozna powiedziec nawet ze przeslodzony.
WTTHH jest albumem bardzo drapieznym, ostrym, sporo gitar, mocnych dzwiekow... itp.
To chyba najostrzejszy album jaki DB stworzyl w latach 80tych.
Ciezko te albumy porownywac, bo sa bardzo skrajne.
Awatar użytkownika
Peter

Jak jesteśmy przy Heartbreak hotel to Caro fajnie to zaśpiewała po latach, całkowicie na żywo.
Awatar użytkownika
Peter

Daniel pisze:WTTHH jest albumem bardzo drapieznym, ostrym, sporo gitar, mocnych dzwiekow... itp.
No nie do końca - na szczęście. Jednym z wyjątków jest cudny Stop draggin' arround my heart. Śliczny utwór w stylu disco, bardzo słodki jak LTAL.
Awatar użytkownika
disco-man

Post autor: disco-man »

Bardzo dobry i ciekawy album.Może mniej przebojowy od pierwszego,ale za to bardziej zróżnicowany.Dwie bardzo ładne ballady i sporo szybkich znakomitych kawałków.Trudno wybrać najlepszy i najsłabszy utwór.3 moje niespełnione single to Hollywood Nights,Stop-draggin my heart around i You can't run away from it.Mogę tylko pomarzyć o wersjach instrumentalnych tych utworów...Za Heartbreak hotel i Heaven and hell nie przepadam,zresztą często myliły mi się te utwory.Najsłabszego utworu nie umiem wskazać.
Awatar użytkownika
Marczykolis

Post autor: Marczykolis »

Jak dla mnie jeden z najlepszych albumów stworzonych przez Dietera. Najlepszy z tej płyty (wg mnie) jest "Heaven And Hell"; "Heartbreak Hotel", "Hollywood Nights", no i też pozostałe utwory również są dobre.
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

Post autor: Jaro25 »

Ja nie przepadam tylko za "Heartbreak Hotel"
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Heartbreak Hotel kiedyś nie mogłem znieść stylu tej piosenki. Dzisiaj uważam go za wyśmienity. Gitara, syntezator oraz wyraźna perkusja... i jeszcze te "orchestra hit"...
Picture Blue Eyes obiecujący początek (to Dieterowskie pianinko, które kocham) potem już trochę gorzej. Melodia (jak na Bohlena) średnia. Motyw z powtarzaniem frazy "Love hurts" został także wykorzystany u Chrisa Normana w "Till' The NIght We'll Meet Again" :wink:
Tears Won't Wash Away My Heartache perełka :!: Klimat identyczny jak w piosence MT, ale melodia inna. Cudo.
V.I.P (They're Calling Me Tonight) dobra "bohlenowska" aranżacja + oczywiście melodia oraz tekst właściwe dla Dietera.
You Can't Run Away From It powracamy do klimatu z Heartbreak Hotel. C.C.Catch bardzo ciekawie tu śpiewa - tak jakby gdzieś z oddali (szczególnie w zwrotce)... Super :!:
Heaven and Hell znów nieco rockowa aranżacja. Dobra melodia. Bomba
Hollywood Nights bardzo ciekawe wejście, choć nieco wydłużyłbym ten pad na początku. Świetny motyw przewodni i aranżacja, wszystko a'la Geronimo's Cadillac :wink: Czysty Bohlen.
Born On The Wind kolejna perła :!: Świetny początek (te "orchestra hit") dalej tylko lepiej. Wspaniała melodia, nieziemska aranżacja, świetny "bridge" i te chórki... Wisienka na torcie 8)
Wild Fire tu już słabiej. Jak dla mnie wszystko za szybko. Melodia też taka sobie. Może jakby trochę zwolnić tempo, było by lepiej.
Stop - Draggin' My Heart Around Dobrze znany klimat z piosenek MT (Don't Lose My Number :wink: ). Genialny aranż i dobra melodia. :)

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Bohlenowicz

Post autor: Bohlenowicz »

Dla mnie najlepszy album C.C.Catch, a singiel Heartbreak Hotel oceniam jako jeden z najlepszych w dorobku Bohlena, piosenka spokojnie moze rywalizować z hitami MT z tamtego okresu (od niektórych wydaje się nawet lepsza). Na szczególną uwagę zasługuje również Picture Blue Eyes, Tears Won´t Wash Away My Heartache, V.I.P. (They´re Calling Me Tonight), You Can´t Run Away From It. Od całości odstaje jedynie nieco Wild Fire.
Awatar użytkownika
Peter

Dla mnie w hierarchii na pewno za pierwszym i za "Big Fun" ale przed "Like a hurricane". Nie umię się jakoś przekonać do tego największego hitu Caro "Heartbreak hotel " - drażni mnie też ten teledysk, który jest chyba najgorszym w jej karierze. polubiłem za to pozostałe piosenki. moim faworytami są "Heaven and hell" - dawniej go nie lubiłem, zanim nie posłuchałem go na słuchawkach - cóż za power! A potem "Stop draggin' my heart around' i "Picture blue eyes" - te piosenki mają niesamowity klimat i magię. Srednio mi odpowiada "Wild fire", ballady są za to prześliczne. Ogólnie : album na 4 z mocnym plusem.
ODPOWIEDZ