Może jest ktoś z Bydgoszczy lub oklic i może coś więcej na ten temat powiedzieć. Ciekawi mnie to, bo kiedyś mieszkałem niedaleko Bydgoszczy i dosyć często tam bywałem.
Sorry,ale nie rozumię co Was w tym dziwi?
Skoro ludzie nazywają swoje sklepy,knajpy czy fundacje imieniem swoich bliskich to dlaczego nie nazwać nazwą zespołu?
Nie daleko mojej miejscowości jest sklep komputerowy o nazwie "Blue System" ...nic wielkiego...
Skyliner89MT pisze:Blue System był w Polsce w 1989 roku na Sopot Festival :D:D. Mam flimik na komputerze z tego występu. Na tym filmiku wykonywał "Silent Water" :D:D
Ja też to mam.Sąsiadka nagrywała na video wtedy ten występ a teraz nagrałam go sobie na dvd
Najfajniejszy był występ Dietera w Sopocie w 1989 szkoda, że śpiewał z playbacku. Zaskakujące jest, że wykonywał piosenki z Walking on the rainbow a nie z nowszych płyt np: z Twilighta.
Premiera Twilight była bodajże po wakacjach ,dlatego Bohlen nie zaśpiewał piosenek z tego albumu podczas występu w Operze Leśnej.Napewno koncert byłby bardziej udany ,jakby zaprezentowali przedpremierowo magic Symphony i Love Me On the Rocks
Dieter wykonał w Sopocie Under My Skin, My Bed Is Too Big, Love Suite, Silent Water oraz 3 nagrania z Walking On A Rainbow (to w kwestii czego z albumu Body Heat Dieter rzekomo nie zaśpiewał).
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"