Koniec procesu - nareszcie

Rozmowy na wszystkie tematy związane z Thomasem i Dieterem - także pozamuzyczne.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Koniec procesu - nareszcie

Post autor: ArCrack »

No i wreszcie skończył się proces jaki Thomas wytoczył Dieterowi i jego wydawnictwu za "Hinter den Kulissen". Dieter ma zapłacić na cel charytatywny 60 tys. € i nie będzie już żadnych kolejnych rozpraw.
Oby teraz była już tylko praca nad muzyką i żadnego obrzucania sie błotem :)
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Kwota symboliczna w stosunku do pierwotnych żądań Thomasa jak i stanu majątkowego Dietera. A czy wiadomo na jakich zasadach wydano wyrok? Prawnicy się porozumieli czy wszystko było w rękach sędziego?

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Zdaje się, że Thomas zażądał takiej kwoty i druga strona się na to zgodziła.
Awatar użytkownika
alicja33

Post autor: alicja33 »

napiszcie coś więcej co i jak o co chodzilo dokladnie i po kolei proszę,tak sciśle w skrócie ale zrozumiale,będę wdzieczna,papa :shock:
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Dieter w niezbyt miły sposób opisał Thomasa w swojej drugiej książce. Książka została potem ocenzurowana, a sprawa miała finał w sądzie.
Awatar użytkownika
alicja33

Post autor: alicja33 »

no super dzięki tyle to też wiem a jakieś pikantniejsze szczególy??? :roll:
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Nie znam i nie chcę znać...
Wiem jedynie, że poszło o koncerty w Stanach, które Thomas miał grać sam jako MT.
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Szczerze mówiąc, to jak dowiedziałem się, że na soundtracku Dieter Der Film jest piosenka MT to pierwsze co pomyślałem to - proces procesem a Thomas dostał 60tys euro za nagranie wokalu do Shooting Star :D

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
Adi

Anders kontra Bohlen

Post autor: Adi »

Być może jest to już mocno przestarzała informacja ale czy wiecie ile kasy zażądał Thomas Anders przed sądem od Dietera Bohlena jako zadośćuczynienie za nieprawdziwe i szkalujące słowa napisane przez Dietera w książce "Hinter den Kulissen"? Otóż Thomas zażądał od Dietera MILIONA EURO :shock: jako zadośćuczynienie. Sąd jednak nie przychylił się do wniosku prawnika Thomasa, mówiąc, że Thomas Anders nie potrafił w wystarczający sposób uzasadnić potrzeby tak wysokiego odszkodowania a że jako osoba publiczna powinien liczyć się z czasami nazbyt ostrą krytyką. Tyle sąd w tej sprawie. O ile wiem to chyba ta sprawa na tym stanęła, by najmniej nie znam jej dalszego ciągu.
A znalazłem to właśnie przypadkiem na tej stronce przy okazji poszukiwania czegoś innego o Thomasie http://www.abendblatt.de/daten/2005/02/18/400484.html
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
ODPOWIEDZ