Back For Good II ;-)

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
Awatar użytkownika
Peter

Re: Back For Good II ;-)

Post autor: Peter »

jkris pisze:w '98 powstaly nowe wersje piosenek z lat '80. a co powedzielibyscie na płytke z piosenkami z '98-'03 w nowych- stylizowanych na lata '80 wersjach?
Świetny pomysł Jkris tylko czemu stylizować je na lata osiemdziesiąte? Wystarczy nadać im współcześniejsze brzmienie. Kiedyś wystarczało dać mocniejszy beat teraz chyba nie wystarczy. Trzeba je inaczej zaaranżować byle nie na swing ani na r'n'b. Można by z nich zrobić fajne popowe kawałki.Nie mam nic przeciwko Edelowi ale jak by się tym zajął Warner to by nadało płytce prestiżu.
Awatar użytkownika
Peter

Taka płyta była by dobra tylko dla fanów i powinna się raczej nazywać Back to the 80 ties :wink: Nie odniosłaby sukcesu jak Back for good, choć pewnie przyjemnie by się tego słuchało.
Awatar użytkownika
adamstan
Kontakt:

Post autor: adamstan »

Płyta w zasadzie powstała - oczywiście ma pewne niedostatki wynikające z remiksowania gotowych nagrań - trzeba 'zamaskować' nowoczesny mocny beat co nie jest takie proste. Ale myślę że efekt jest niezły ;-)

Wyciągnijcie od Dietera ścieżki wokalne i przyślijcie mi, i załatwione :D :D :D
Awatar użytkownika
Peter

Pioozo pisze:A ja bym chetnie posłuchał BLUE SYSTEM "Back For Good".
Ja również bym chętnie posłuchał czegoś takiego.
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

adamstan pisze:Płyta w zasadzie powstała - oczywiście ma pewne niedostatki wynikające z remiksowania gotowych nagrań - trzeba 'zamaskować' nowoczesny mocny beat co nie jest takie proste. Ale myślę że efekt jest niezły
A kiedy bedziemy mogli zapoznac sie z albumem? ;P
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
adamstan
Kontakt:

Post autor: adamstan »

No przecież były linki do wszystkich utworów na forum ;-) Jeśli chodzi o zebranie tego w jakąś paczuszkę do ściągnięcia, to w wolnej chwili mogę takową sklecić. No a o wydaniu raczej nie ma co marzyć...
Awatar użytkownika
Peter

Adamie, może zaaranżujesz kiedyś TV makes the superstar na lata 80 te. Byłoby to bardzo interesujące. To jeden najlepszych utworów MT.
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Peter pisze:Adamie, może zaaranżujesz kiedyś TV makes the superstar na lata 80 te. Byłoby to bardzo interesujące. To jeden najlepszych utworów MT.
http://adamst.wrzuta.pl/audio/kp5lnvZmP ... r_80_s_mix

Pozwolę sobie odpowiedzieć za Adama ;P tak na marginesie - jeden z naaajlepszych mixów, naprawde cudo :)
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
Peter

Genialne. Uwielbiam ten kawałek, a w tej wersji jest znakomity.
ODPOWIEDZ