Just Dream

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Just Dream

Post autor: ArCrack »

ArCrack
2004-10-06 19:35:33

Na stronie http://www.stageholding.de/19819.htm można przesłuchać calutki promo-singiel "Just Dream". Jakość MP3 to co prawda tylko 56kbs, ale dobre i to.
Moim zdaniem Thomas mógł się trochę bardziej przyłożyć do tej piosenki. Owszem - miły, melodyjny kawałek, ale strasznie dużo mu brakuje to takich perełek jak "Close Your Eyes To Heaven" czy "Road To Higher Love".

--------------------------------------------------------

~Ann20
2004-10-06 21:34:54

Sluchalam go juz kilka razy i uwazam,ze jest super!

^ArCrack
2004-10-10 13:34:47

Okładka "Just Dream" w bardzo dużym rozmiarze (1629*1417 pikseli - ponad 1MB).

Link: http://www.bmgnews.de/PARI/KAT/COVER1/J ... 652762.jpg

MonRon
2004-10-15 00:59:32

Mnie także bardzo się podoba ta piosenka, ale to w sumie zależy od gustu...

Pozdrawiam!

--------------------------------------------------------------------------------

~Ann20
2004-10-15 12:17:45

Nie lubie Alexandra!!!!!!

MonRon
2004-10-15 23:33:47

@`Ann20
A co to, że nie lubisz Alexandra ma wspólnego z nowym singlem Thomasa??? Wydaje mi się, że nie piszesz na temat! A z tego, co wiem, to wiadomości pisane nie na temat są usuwane, więc następnym razem proszę, abyś pomyślała co i gdzie piszesz!

A wracając do tematu: "Just Dream" to fajna balladka

Pozdrawiam!

--------------------------------------------------------------------------------

~DominikMT
2004-10-16 23:24:41

MonRon ja też, tak jak Ann nie lubię Alexandra. Swoją droga masz jego tylko te dwa zdjęcia?? - Just Dream - super, szczegulnie radio edit.

ArCrack
2004-10-16 23:52:42

Te zdjęcia są dodawane do każdedo postu napisanego przez MonRon. Jak się ktoś zarejestruje na forum to może mieć swoje logo (to zdjęcie po lewej) i fotkę w podpisie (ta większe, po prawej).
Tyle tematem wyjaśnienia, dalej nie ciągnę, bo to wątek nt. Thomasa nie Alexa!

MonRon
2004-10-17 01:25:23

@~DominikMT
Dobrze, nie musicie go lubić, ale co to ma wspólnego z tematem głównym???
Nie, nie mam tylko tych dwóch zdjęć – zdjęć mam tyle, że zajmują mi 80MB na dysku, a czemu pytasz? Te dwa zdjęcia akurat sobie wybrałam, żeby mi się pokazywały przy każdej wiadomości, jaką napiszę... (jeśli chcesz o tym pogadać, to wstąp w kategorię „Pozostali”, a potem „Alexander Klaws”, bo tutaj mamy rozmawiać o Thomasie, a nie o Alexie!” )
A „Just Dream” – bardzo mi się podoba początek wersji „Extended Remix”.

Pozdrawiam!

^Ann
2004-10-17 16:58:11

Tak,poczatek Extended Version jest fajny

ArCrack
2004-10-20 15:41:50

Skany "Just Dream":
http://images-eu.amazon.com/images/P/B0 ... ZZZZZZ.jpg
http://images-eu.amazon.com/images/P/B0 ... ZZZZZZ.jpg

Kokos87
2004-10-20 19:25:06

noo tak, Extra balladka, coś zupełnie innego niż ballady Dietera, i śmiem stwierdzić, że lepsze.

ArCrack
2004-10-20 19:29:59

A mi trochę "Just Dream" przypomina bohlenowskie hymny DSDS: "We Have A Dream" i "Believe In Miracles"

MonRon
2004-10-23 00:59:25

Trochę przypomina styl, jaki został użyty w „We Have A Dream”...

Pozdrawiam!

ArCrack
2004-10-26 22:51:10

Singiel zadebiutuje na 64 miejscu w Niemczech. Słabiutko, ale bez teledysku trudno było oczekiwać czegoś lepszego.

^DominikMT
2004-10-31 15:27:10

Miejmy nadzieję że teraz pójdzie do góry

^Malediwy
2004-10-31 15:45:41

Mnie się ten kawałek bardzo podoba i zdecydowanie powinien iść w górę!

------------------------------------------

^DominikMT
2004-10-31 15:50:22

Ogólnie singiel mi się podoba, jest super a wersja ballade - rmx jest najlepsza. Mam juz singiel w mp3 w dobrej jakości, jak ktoś jest zainteresowany to pisać.

ArCrack
2004-10-31 15:55:53

A mi zupełnie odwrotnie - Ballad RMX Version to dla mnie najgorszy kawałek na singlu. Okropne jest to przejście z ballady w remix! Brzmi bardzo słabo, wręcz amatorsko.

^DominikMT
2004-10-31 22:32:34

Just Deam to bardzo fajna piosenka i w każdej wersji jest ok

^Ann
2004-10-31 23:17:57

Mnie sie podoba to przejscie.Wogóle uwazam,ze "Just Dream" jest suuuper!Polecam

^DominikMT
2004-10-31 23:33:33

Ann ma rację, Just Dream jest super i przejście też jest dobre

^Malediwy
2004-11-01 13:51:33

Mnie się sam pomysł połączenia tych dwóch różnych wersji bardzo podoba i piosenka dzięki temu jest bardzo ciekawa. Co do samego przejścia to być móże można byłoby nad nim jeszcze popracować...

---------------------------------------------

^DominikMT
2004-11-02 16:39:48

A jak sie wam wydaje, która wersja najbardziej nadaję się jako podkład do jazdy na lodzie? Ja uwarzam że Ballada.

^Ann
2004-11-02 17:10:39

Ja tez uwazam,ze Ballad

Kokos87
2004-11-07 08:47:52

hmm i co tu mówić?? co z tego, że piosenka fajna (ballad najlepsza!!) skoro już jej nie ma na liscie 100naj singli?? kiepska promocja, i tyle. SIB mieli lepszą, ale nie pokazali sie na listach dlatego, że są raczej mało znani.

ArCrack
2004-11-07 09:52:09

Wydaje mi się, że nie można zrzucać całej winy za brak sukcesu "Just Dream" na promocję. Powodem tej sytuacji obok faktu grania przez Thomasa raczej mało popularnej obecnie muzyki jest chyb to, że single kupuje głównie młodzież. A "Just Dream" z pewnością nie jest piosenką, która była do nich kierowana.
Uważam, że musimy pogodzić się z tym, że właśnie tak będzie wygladała dalsza kariera Thomasa. Stusunkowo mała popularność jego nagrań, słabe miejsca na listach. TA ma już przecież 41 lat, a w takim wieku bardzo cieżko ruszyć na podbój muzycznego świata. Spójżcie choćby na czołówkę aktualnego notowania TOP-100 - ze starszych wykonawców są tam tylko Depeche Mode, reszta to nowa fala. Zostanie z nim część starych fanów, ale na pozyskanie nowych nie ma szans.
Trudno, przecież na listach przebojów życie się nie kończy.

~Ankaaa
2004-11-22 12:25:29

Kompletnie nie znasz sie na muzyce ...Myslisz ze on pisze piosenki by byly na 1 miejscu jakiejs glupiej listy pisze teksty wyplywajace prosto z serca i to jet najwazniejsze ...
Uwazam na dodatek ze im jest starszy tym bardziej dojrzale sa jego teksty i za to go podziwiam Bohlen moze sie przy nim schowac ...

ArCrack
2004-11-22 14:11:06

Dzięki za uznanie ;)
Niestety nie jest to jakaś głupia lista (bo tymi zupełnie się nie przejmuję), ale oficjalna niemiecka lista najlepiej sprzedajacych się płyt.
Thomas może i pisze ładne teksty, ale problem jest w tym że mało kto chce ich słuchać. "Just Dream" sprzedał się w nakładzie niewiele ponad tysiąca egzemplarzy.
Nie neguję jego dorobku muzycznego - stwierdzam jedynie, że muzyka którą gra obecnie jest niezbyt popularna i nie ma z nią szans na komercyjny sukces (bez którego nie będziemy mieć np. teledysków). Dlatego też uważam, że pisząc taką czy inną piosenkę Thomas musi brać uwagę to czy się ona sprzeda - przecież z tego on żyje!

^Ann
2004-11-22 19:38:02

Masz racje Ankaaa.Teksty piosenek Thomasa sa bardzo dobre.Szkoda,ze tak malo ludzi chce sluchac jego piosenek.Piosenki Thomasa wcale nie sa gorsze od piosenek Dietera.

^Yvonne
2004-12-14 23:46:03

Piosenki Thomasa nie tylko nie są gorsze od piosenek Dietera ale wręcz lepsze!!! A "Just Dream" to jedna z najlepszych piosenek Thomasa. To naprawdę piękna kompozycja i wspaniale zaśpiewana Polecam!!!!

MonRon
Wysłany: 2005-01-27, 22:28

A czy faktycznie "Just Dream" nie doczekał się teledysku??
Pytam, bo nie widziałam..., no a jeśli tak, to uważam, że to głupie..., no a w ogóle jak można wydać singiel bez clipu??

ArCrack
Wysłany: 2005-01-27, 22:42

Thomas też uznał, że to głupie i dlatego nowe płytki wyjdą nakładem innej wytwórni niż Na Klar.

MonRon
Wysłany: 2005-01-27, 23:40

To "Just Dream" nie wydawało BMG???
No to nie wiedziałam, że może być ktoś gorszy od nich....

ArCrack
Wysłany: 2005-01-28, 12:38

Na Klar to firma należąca do BMG tak samo jak np. Hansa. Te mniejsze firmy zajmują się muzyką, BMG dzięki swoje potędzie i rozległym kontaktom głównie dystrybucją płyt.
Awatar użytkownika
Peter

Re: Just Dream

Post autor: Peter »

Bardzo udana ballada, bardzo nastrojowa ale nie ma tego czegoś co Heisskalter Engel
ODPOWIEDZ