śpiew na żywo!

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
Awatar użytkownika
Tomolo

Re: śpiew na żywo!

Post autor: Tomolo »

I Will Follow You - live to akurat jak dla mnie porażka, ale już w Operator śpiew Dietera bardzo mi się podoba, ma w sobie to coś. Właściwie w większości jego wyczynów z serii "live" które słyszałem podoba mi się jego wokal, szczególnie kiedy śpiewa lekko zachrypniętym głosem.
Co do DSDS, to też uważam, że zasiadając w jury nie ma żadnego znaczenia, czy potrafi dobrze śpiewać. Prawdopodobnie jak już wspomniał Arek chyba żaden z zasiadających tam dotychczas nie umiał śpiewać lepiej od Dietera. No i chyba w żadnej edycji w innych krajach nie było tak, żeby zasiadali w jury sami wybitni śpiewacy (w Polsce na pewno nie :) ) A Dieter to światowej klasy profesjonalista działający w branży ponad 30 lat, który w historii niemieckiej muzyki pop wyprodukował i sprzedał najwięcej płyt, więc kto jak kto, ale on chyba jednak ma prawo krytykować śpiew młodych i wypowiadać się w jury DSDS.
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

atlantyda ;o) pisze:Też się dziwię jak może kogoś w DSDS krytykować za spiewanie.Niech on wystapi przed nimi.
Dokładnie. Dieter ze swoim głosem mógłby być ostatnią osobą uprawnioną moralnie do krytykowania śpiewu innych. Chociaż ja zawsze wiedziałem, że jego głos "na żywo" pozostawiał wiele do życzenia a nawet kiedyś sam Bohlen twierdził, że "Ja nie mam najlepszego głosu ale za to staram się robić dobrą muzykę". No tu akurat bym się z nim zgodził. Z resztą tak na dobrą sprawę głos Thomasa "live" też odbiega troszkę od ideału choć na pewno w porównaniu do głosu Dietera to niebo a ziemia. <bezradny>
Ogólnie te występy z popsutym play-back'iem są nawet fajne. Co prawda miejscami w chórkach oboje brzmią jak 2 przyduszane kotki :D to tak na prawdę nie zapominajmy o tym,że jest niewielu wykonawców, którzy potrafiliby "na żywo" bardzo czysto zaśpiewać. Zwłaszcza przy piosenkach, przy których się biega, podskakuje i wykonuje inne piruety sceniczne, np. z gitarą. :D
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Adi pisze:Co prawda miejscami w chórkach oboje brzmią jak 2 przyduszane kotki :D
Raczej piszczą jak myszy :D Thomas nie potrafi śpiewać w chórkach za o Dieter potrafi.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

ArCrack pisze:
atlantyda ;o) pisze:Hmmm... no wiesz,ja bym nie chciała aby mój śpiew komentowała osoba,która śpiewa nie wiele lepiej ode mnie
Czyli wnioskuję, że śpiewasz lepiej od Bohlena, skoro teraz oceniasz jego głos oraz jesteś lepszym kompozytorem i producentem skoro dyskutujesz na forum na temat jego piosenek? Gratuluję :)
Była już mowa o tym, że ornitolog nie musi umieć latać, od razu widać do jakich dziwnych wniosków prowadził by taki tok myślenia ;)
Nie twierdzę,że śpiewam lepiej od Bohlena,tylko że nie podoba mi się to że krytykuje kogoś za fałszowanie a sam nie najlepiej śpiewa,po obróbce komputerowej i wspomaganiu innych muzyków na taśmie wychodzi to oczywiście perfeckt.Dobrze,że szukają talentów takich,żeby komputer nie musiał modelować głosu wokalisty bo potem tak jak z Mandaryną "live"(nie czepiając się już Bohlena,jak niektórych to tak bardzo boli :wink: )-wychodzi szydło z worka.
Bohlen na koncertach nie dałby rady zaśpiewać 20 piosenek na żywo,przy 3ciej piosence padły by mu żyły.
Uwielbiam jego śpiew w BLUE SYSTEM ,jest przede wszystkim rozpoznawalny,ale bądżmy szczerzy :>

Co do komponowania i produkowania to oceniam tak jak wszyscy od tego jest chyba forum,żeby każdy mógł się wypowiedzieć,nie obrzucając oczywiście błotem (czyli wyzwiskami od "debili""młotków"idiotów" itp.).

Bohlen tworzy albo tworzył melodyjne piosenki,łatwo wpadające w ucho o czym wiedzą nawet Ci którzy nie znoszą muzyki MT.Po 3 przesłuchaniach znało się już piosenkę na pamięć,dlatego,że teksty były podobne i przeważnie rymowane,ale jeśli się to przetłumaczy na j.polski to nie wiele odbiegają od tekstów Disco Polowych :lol:

Ale Kocham Bohlena, to co tworzył i tworzy:D
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

podoba mi się ten występ. Thomas energiczny dieter uśmiechnięty, publika rozbrykana. Heh i nawet dietera słychać. Jednak oni osobno brzmią lepiej niż razem
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Only love can break my heart
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
Awatar użytkownika
Adi

Czy zauważyliście, ze na tym już wcześniej przytoczonym tu występie http://youtube.com/watch?v=_XkgHF5pX9I&feature=related na koniec Thomas mówi - "Hallo, Ćeść". :D Pozdrawiał chyba Polaków czy tam Czechów.
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
kicek

Post autor: kicek »

:shock:
Mówi po niemiecku "Danke. Tschüs" czyli po naszemu "Dzięki. Cześć".
Awatar użytkownika
KASIA 1986

Post autor: KASIA 1986 »

Bardzo fajny występ, wszystko z powerem :D . Żałuje że mnie tam nie było:-)
"I NEED YOU NOW":)
Awatar użytkownika
Adi

kicek pisze:Mówi po niemiecku "Danke.
Ale wydaje mi się też, że jednak chwilę wcześniej mówi też "Hallo, Ćeść". :D No ale mniejsza z tym. Wiem, że z jednego wywiadu dla VIVy Polska powiedział też parę słów po polsku w tym pięknie powiedział do polskich fanów "Pozdrjawiam was i Dziekuję". :D My ciebie Thomas również pozdrawiamy i dziękujemy za tyle lat przepięknej muzyki i wielu miłych wspomnień. Tak Trzymaj! :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Adi pisze:Ale wydaje mi się też, że jednak chwilę wcześniej mówi też "Hallo, Ćeść".
Coś tam takiego rzeczywiście mowi dziwnego co brzmi jak polskie "cześć" tuż przed tym jak mowi "Danke. Tschüs" ;)
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
ODPOWIEDZ