Ja przepraszam ,ze sie wcinam,jako zupelny laik w tym temacie,ale nazwa mix jest to polaczenie kilku ze tak powiem produktow,a ty co tam wlasciwie polaczyles,bo ja slysze tylko jeden utwor,ktory zreszta uwielbiam i ktory niewiele a prawie wcale nie jest zmieniony?
Adam-sory,ze sie czepiam,ja nie watpie w Twoje umiejetnosci,ale po wysluchaniu tego kawalka nijak to mi sie nie kojarzy z mixem
Mix to nie tylko łączenie kawalków ale równiez stylizowanie ich na inne brzmienia. Jak sama nazwa wskazuje jest to mix stylizujący kawalek z roku 2001 na lata 80. Kawąłek został "postarzony" poprzez zmiane rytmu i tempa podkładu.
Adamie - jak zwykle rewelacja!
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
LETB to bardzo dobry i wspaniale brzmiący utwór w oryginale. A ten remix równie dobry i zawsze jakaś odmiana. Można śmiało by go umieścić na maxi singlu obok oficjalnych wersji!
Soldier pisze:Ja przepraszam ,ze sie wcinam,jako zupelny laik w tym temacie,ale nazwa mix jest to polaczenie kilku ze tak powiem produktow,a ty co tam wlasciwie polaczyles,bo ja slysze tylko jeden utwor,ktory zreszta uwielbiam i ktory niewiele a prawie wcale nie jest zmieniony?
Adam-sory,ze sie czepiam,ja nie watpie w Twoje umiejetnosci,ale po wysluchaniu tego kawalka nijak to mi sie nie kojarzy z mixem
Ty mówisz o miksie/remiksie w sensie DJ'skim. Ja nie jestem DJ'em. To co ja zrobiłem, to remiks, w znaczeniu ponowne zmiksowanie utworu z nowymi ścieżkami instrumentalnymi. Miks w sensie ogólnym to jeden z etapów produkcji piosenki - najpierw są nagrywane różne ścieżki - instrumenty, wokale itp - a potem następuje miks - czyli wymieszanie i zgranie razem tego wszystkiego. I to ja robię z piosenkami MT - nagrywam nowe partie instrumentalne i domiksowuję je do utworu. Nie zmieniam formy (układu zwrotka - refren) - zmieniam charakter. Porównaj sobie bezpośrednio albumową wersję LETB i moją wersję a usłyszysz różnicę w brzmieniu.
Co do instrumentów VST - same darmowe - Hexter, Synth1, MinimogueVA oraz sfz jako odtwarzacz sampli.
A co do pytania o tą wersję maxi ENSBB - tak, to też moja produkcja.
ja tylo dodam od siebie zeby nie oceniac tego typu kawalkow po odsluchaniu ich na glosnikach laptopa. jezeli juz to na dobrych sluchawkach a wtedy dopiero mozna docenic prace Adama.
Bardzo fajny mix, jak i pozostałe. Co tu dużo gadać. Ja swego czasu też coś tam sobie miksowałem ale chyba nie wychodziło mi to tak dobrze jak Adamowi.
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Niektorzy mylą pojecia.
remix - to jest "mix", przerobka jednej piosenki
mix - to jest polaczenie kilku piosenek w jedna calosc
Nie mowie tez, ze remix jest kiepski, tylko ze ja nie lubie LETB i ta piosenka w zadnej wersji mi sie nie spodoba.
Zwrotki jeszcze jako tako znosze, ale ten refren to jakas tragedia.
Daniel pisze:Nie mowie tez, ze remix jest kiepski, tylko ze ja nie lubie LETB i ta piosenka w zadnej wersji mi sie nie spodoba.
No co ty LETB to genialny kawałek, jeden z najlepszych w historii Modern Talking, choć nie jest to Win the race. Jednak najlepszy jest w oryginalnej wersji.
skoro jeden z najlepszych, to jednak fani się na nim nie poznali... gorzej na liscie singlowej wypadły chyba tylko single Space Mix i Don't Take AWAY My heart...
W moim odczuciu jest to sredni kawałek, nieco zaniżajacy poziom pisenek na Americe...