Last exit to Brooklyn

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
Awatar użytkownika
adamstan
Kontakt:

Last exit to Brooklyn

Post autor: adamstan »

Panie i Panowie

Tak mnie coś dzisiaj naszło, i oto jest, po paru miesiącach przerwy, kolejny retromix :-D

Tym razem w stylu nie tyle starego MT, co bardziej Blue System "She's a lady" czy też Fancy.

http://www.wrzuta.pl/audio/6ILWuotCC8/m ... n_80_s_mix

Miłego odbioru i oczywiście zapraszam do komentowania.
Awatar użytkownika
punky linsky

Last exit to Brooklyn

Post autor: punky linsky »

Powtórze się, z miksu na miks jest coraz lepiej :mrgreen:
nadajesz kawałkom inny wymiar, jest już o wiele lepiej niż większość miksów RavL.
extra
think for yourself - question authority
jkris

Re: Last exit to Brooklyn

Post autor: jkris »

REWELACJA!!!!!!!
Piosenka bedzie miala od teraz swoj renesans. dla mnie jest lepiej jak w oryginale ;-)
gratuluje, masz ogromny talent :D
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Ja nie lubie tej piosenki, jak dla mnie to bezsensowna siekanina.
Wiec chyba zaden jej remix tez mi sie nie spodoba.

Za to fajny jest Everybody Needs Somebody 80s maxi version.
Tez Twojej produkcji?
http://adamst.wrzuta.pl/audio/1cjoZUGfX ... xi_version
Maciek Kowerski

Post autor: Maciek Kowerski »

Czy mógłbyś mi podać VSTi z jakich korzystasz przy swoich produkcjach??
Awatar użytkownika
Soldier

Post autor: Soldier »

Ja przepraszam ,ze sie wcinam,jako zupelny laik w tym temacie,ale nazwa mix jest to polaczenie kilku ze tak powiem produktow,a ty co tam wlasciwie polaczyles,bo ja slysze tylko jeden utwor,ktory zreszta uwielbiam i ktory niewiele a prawie wcale nie jest zmieniony?
Adam-sory,ze sie czepiam,ja nie watpie w Twoje umiejetnosci,ale po wysluchaniu tego kawalka nijak to mi sie nie kojarzy z mixem <bezradny>
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Mix to nie tylko łączenie kawalków ale równiez stylizowanie ich na inne brzmienia. Jak sama nazwa wskazuje jest to mix stylizujący kawalek z roku 2001 na lata 80. Kawąłek został "postarzony" poprzez zmiane rytmu i tempa podkładu.

Adamie - jak zwykle rewelacja! :)
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
Tomolo

Post autor: Tomolo »

LETB to bardzo dobry i wspaniale brzmiący utwór w oryginale. A ten remix równie dobry i zawsze jakaś odmiana. Można śmiało by go umieścić na maxi singlu obok oficjalnych wersji!
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

A ja wolę ten kawałek w wersji z singla. Za to Everybody needs somebody brzmi dobrze w tej wersji.
Awatar użytkownika
adamstan
Kontakt:

Post autor: adamstan »

Soldier pisze:Ja przepraszam ,ze sie wcinam,jako zupelny laik w tym temacie,ale nazwa mix jest to polaczenie kilku ze tak powiem produktow,a ty co tam wlasciwie polaczyles,bo ja slysze tylko jeden utwor,ktory zreszta uwielbiam i ktory niewiele a prawie wcale nie jest zmieniony?
Adam-sory,ze sie czepiam,ja nie watpie w Twoje umiejetnosci,ale po wysluchaniu tego kawalka nijak to mi sie nie kojarzy z mixem <bezradny>
Ty mówisz o miksie/remiksie w sensie DJ'skim. Ja nie jestem DJ'em. To co ja zrobiłem, to remiks, w znaczeniu ponowne zmiksowanie utworu z nowymi ścieżkami instrumentalnymi. Miks w sensie ogólnym to jeden z etapów produkcji piosenki - najpierw są nagrywane różne ścieżki - instrumenty, wokale itp - a potem następuje miks - czyli wymieszanie i zgranie razem tego wszystkiego. I to ja robię z piosenkami MT - nagrywam nowe partie instrumentalne i domiksowuję je do utworu. Nie zmieniam formy (układu zwrotka - refren) - zmieniam charakter. Porównaj sobie bezpośrednio albumową wersję LETB i moją wersję a usłyszysz różnicę w brzmieniu.

Co do instrumentów VST - same darmowe - Hexter, Synth1, MinimogueVA oraz sfz jako odtwarzacz sampli.

A co do pytania o tą wersję maxi ENSBB - tak, to też moja produkcja.
jkris

Post autor: jkris »

ja tylo dodam od siebie zeby nie oceniac tego typu kawalkow po odsluchaniu ich na glosnikach laptopa. jezeli juz to na dobrych sluchawkach a wtedy dopiero mozna docenic prace Adama.
Awatar użytkownika
Peter

jkris pisze:ja tylo dodam od siebie zeby nie oceniac tego typu kawalkow po odsluchaniu ich na glosnikach laptopa.
Chyba masz rację Jkris na profesjonalnym sprzęcie będzie to brzmiało inaczej niż na laptopie.
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Bardzo fajny mix, jak i pozostałe. Co tu dużo gadać. :wink: Ja swego czasu też coś tam sobie miksowałem ale chyba nie wychodziło mi to tak dobrze jak Adamowi. :)
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Niektorzy mylą pojecia.
remix - to jest "mix", przerobka jednej piosenki
mix - to jest polaczenie kilku piosenek w jedna calosc

Nie mowie tez, ze remix jest kiepski, tylko ze ja nie lubie LETB i ta piosenka w zadnej wersji mi sie nie spodoba.
Zwrotki jeszcze jako tako znosze, ale ten refren to jakas tragedia.
Awatar użytkownika
Peter

Daniel pisze:Nie mowie tez, ze remix jest kiepski, tylko ze ja nie lubie LETB i ta piosenka w zadnej wersji mi sie nie spodoba.
No co ty LETB to genialny kawałek, jeden z najlepszych w historii Modern Talking, choć nie jest to Win the race. Jednak najlepszy jest w oryginalnej wersji.
Awatar użytkownika
Kudlaty

Post autor: Kudlaty »

skoro jeden z najlepszych, to jednak fani się na nim nie poznali... gorzej na liscie singlowej wypadły chyba tylko single Space Mix i Don't Take AWAY My heart...

W moim odczuciu jest to sredni kawałek, nieco zaniżajacy poziom pisenek na Americe...
I need a woman. A woman to run to.

Someone who cares in the night.
ODPOWIEDZ