There`s too much blue in missing you

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Co do Behind the Silence to może być, ale dla mnie rewelacyjnym kawałkiem jest samba "Two hearts beat as one, szkoda, ze takich kawałków nie jest za wiele...
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Peter pisze:Birger Corleis dość szybko rozstał się z Bohlenem

Co nie zmienia faktu, że jednak i on tez mógł w tej piosence coś zaśpiewać. Chyba tylko Bohlen sam wie, jaka jest prawda. Być może i SIBy maczały w tym swoje palce. :roll:
Czort wie teraz. Kiedyś jak byłem młodszy to myślałem, że wogóle w Modernie tylko Dieter z Thomasem śpiewają razem czy też w Blue System Dieter wraz z chłopakami z zespołu. A po latach się dowiedziałem ok 2002 r., że to Sibów i Birgera było dużo w obu projektach muzycznych. :wink:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Adi pisze: Co nie zmienia faktu, że jednak i on tez mógł w tej piosence coś zaśpiewać. Chyba tylko Bohlen sam wie, jaka jest prawda. Być może i SIBy maczały w tym swoje palce. Rolling Eyes
Pozostają dwie możliwości albo Detlef Wiedecke albo Birger Corleis. Michael Scholz nie ma aż tak mocnego głosu a na pewno nie jet to głos Kohlera.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Corleisa tam nie było, Bohlen w podziękowaniach na tej płycie umieścił Köhlera, Wiedecke i Scholza, którzy "zawsze pomagali, by wszystkie chórki brzmiały tak jak brzmieć powinny".
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Peter

W takim razie musi to być Detlef. Uważnie słuchałem wywiadu z nim dla akte X i to może być jego głos. http://www.youtube.com/watch?v=wbmbpt3r ... re=related
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

ArCrack pisze:Corleisa tam nie było, Bohlen w podziękowaniach na tej płycie umieścił Köhlera, Wiedecke i Scholza, którzy "zawsze pomagali, by wszystkie chórki brzmiały tak jak brzmieć powinny".
Masz na myśli MT - 1st Album (chociaż na swoim cd takiej adnotacji nie znalazłem) czy BS - Obsession?

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Obsession oczywiście w tym zamieszaniu nie zaznaczyłem o której płycie mowa ;)
W starym MT Corleis w chórkach śpiewać musiał, bo inaczej nie było by sprawy wykorzystania jego wokalu w piosenkach z Back For Good.
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

I właśnie przy okazji informacji procesu wytoczonego przez B. Corleisa w sieci pojawia się w kilku miejscach informacja, że to Birger miał śpiewać w "There's too much blue..." (są to m.in. holenderska wikipedia oraz kilka stron z Ameryki Południowej-brak jest źródeł w języku niemieckim, chociaż z drugiej strony ta informacja mogła zostać przekazana w jakimś programie TV).

Pozdrawiam

Piotrek
Awatar użytkownika
Peter

I właśnie przy okazji informacji procesu wytoczonego przez B. Corleisa w sieci pojawia się w kilku miejscach informacja, że to Birger miał śpiewać w "There's too much blue..."
niech Ci będzie..ale nie jestem pewien na 100%.
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Re: There`s too much blue in missing you

Ja opcji z Birgerem również nie jestem pewien w 100%. Ale uważam, że ta wersja jest również warta rozważenia a dla mnie osobiście jest ona bardzo prawdopodobna. Wynika to z tych śladowych informacji w sieci oraz wypowiedzi Systemsów co do udziału w MT (nicht richtig eusern), a że to właśnie Corleis rozpoczął całą aferę o nagrania z Back for Good zakładam, że jego wokal był znaczący jeśli chodzi o nagrania MT. Poza tym kwestia innej barwy głosu, która nie znalazła potwierdzenia w nagraniach Systemsów (być może Wiedeke rzeczywiście potrafi w ten sposób śpiewać ale gdzieś dałoby się to usłyszeć).
Może dożyjemy czasów, że wrzucimy piosenkę do programu i za chwilę otrzymamy wszelkie dane o niej: w tym o wokalistach :)

Pozdrawiam

Piotrek
Awatar użytkownika
Peter

Pioetrek pisze:(być może Wiedeke rzeczywiście potrafi w ten sposób śpiewać ale gdzieś dałoby się to usłyszeć).
Być może w That's love, bo wiodący głos brzmi inaczej niż głos Kohlera. Możliwe, że było tak, że jeden z nich miał dominujący udział w głównych partiach TITMBIMY a pozostali śpiewali w tle (przede wszystkim Scholz i Corleis).Co do Scholza to sprawa nie jest taka jasna, facet ma dość mocny głos ale nie wiadomo czy potrafi śpiewać w ten sposób.
Awatar użytkownika
Peter

Jeśli faktycznie Wiedecke śpiewa najwyższym głosem w chórkach Systemsów, jak mi się zdaje to raczej w There is too much blue in missing you musi śpiewać ktoś inny. Na pewno nie jest to Kohler ani Scholz mniej prawdopodobne, że Wiedecke więc może to być Corleis, choć nigdy nie słyszałem jego głosu.
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

Powiem tak - nie jestem zwolenniczką wokalu Dietera, ale ta piosenka bardzo wpadła mi w ucho! Jest naprawdę świetna, w tym momencie chylę czoła Bohlenowi ;)
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Fanka MT pisze:Powiem tak - nie jestem zwolenniczką wokalu Dietera, ale ta piosenka bardzo wpadła mi w ucho! Jest naprawdę świetna, w tym momencie chylę czoła Bohlenowi ;)
Ja mam identyczne odczucia, jednak muszę się do czegoś przyznać. Czuję, że muszę o tym tu napisać, bo to forum fanów. No więc na samym początku mojego zapoznawania się z muzyką Modern Talking po ich comebacku kolega mojego brata przegrał mi składankę The Collection i tam była właśnie ta piosenka There`s Too Much... i przez cały czas wtedy się zastanawiałam kto może śpiewać tę piosenkę, bo przecież nie Thomas. I nie potrafiłam wpaść na to, że to mógłby być Dieter, ale że nie słyszałam nigdy wcześniej jego głosu to tego nie wiedziałam. Dopiero po jakimś czasie mojego zastanawiania się zorientowałam się, że to przecież zapewne musi być głos Dietera. Ależ ja wtedy głupia byłam, że się od razu nie zorientowałam. Przecież nikt inny w tym zespole nie śpiewał oprócz Thomasa ale Dieter też mógł przecież choć jedną piosenkę zaśpiewać, użyczyć swojego głosu. :)
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

Piosenka jest bardzo dobra, ma piękną melodię i fajny klimat, do tego zaśpiewana została przez Dietera, co stanowi taki mały rarytas wśród piosenek Modern Talking :wink: Pamiętam, że gdy pierwszy raz usłyszałem ten utwór to skojarzył mi się z piosenką Spice Girls - Viva Forever.
Obrazek
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Wyraźną inspiracją był tu kawałek The Cars - "Drive". Bardzo boli odkrywanie kolejnych takich rzeczy w dorobku Bohlena.
ODPOWIEDZ