D. Bohlen - Don Johnson???

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

D. Bohlen - Don Johnson???

Post autor: Pioetrek »

Czy wiadomo Wam coś na temat piosenek stworzonych przez Dietera dla Dona Johnsona (prawdopodobnie tego aktora)? Mam bardzo małą przesłankę, że coś takiego było albo...

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Podaj tytuły piosenek, które o to podejrzewasz. To może mocno ułatwić poszukiwania.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

-BRAVO: ?Por quĂŠ Don Johnson te ha dado plantón como cantante de tu melodia para la serie Tator (El lugar del crimen)?

-DIETER: Quiere concentrarse en su carrera como actor. He incluido en mi propio ĂĄlbum "Seeds of heaven" la canción que habĂ­a escrito para ĂŠl: "Sad girl in the sunset". Mi canción para la Ăşltima serie de Schimanski (Tator), que serĂĄ en noviembre o diciembre, la cantarĂĄ Bonnie Tyler: "Don´t break my heart"(Against the wind) ó "Why".

-------------------------------------------------------------------------------------

- DZIELNY: ?Dlaczego Pan Johnson tobie dał plantón jak śpiewaka twojej melodii dla serii Tator (miejsce przestępstwa)?

- DIETER: Chce skupić się w swoim biegu jak aktora. Oto włączony w moim własnym albumie "Seeds of heaven" piosenka , która napisała dla niego: "Sad girl in the sunset". Moja piosenka dla ostatniej serii Schimanski (Tator), że będzie w listopadzie albo grudniu, ją zaśpiewa Bonnie Tyler: "Pan´t break my heart"(Against the wind) albo "Why".
To jest dokładny wynik tłumaczenia w translatorze. Wg mnie oznacza to, że Sad girl in the sunset była napisana dla Dona Johnsona - i moim zdaniem chyba nawet słychać, że jest wzorowana na Tell it like it is - ten jednak chciał skupić się na aktorstwie, w rezultacie piosenka trafiła na album Seeds of heaven.
Powyższy cytat pochodzi ze strony http://www.moderntalkingpoint.com/202281.html z wywiadu 1991: Zu Hause spiele ich gern den Pascha

Pozdrawiam

Piotrek
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Tłumaczenie translatorem na angielski jak najbardziej to potwierdza. Widać podczas pobytu w L.A. Dieter spotkał się nie tylko z Dionne Warwick :)
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Widać podczas pobytu w L.A. Dieter spotkał się nie tylko z Dionne Warwick
Jeżeli zerkniesz do jednego z wywiadów niżej w wywiadzie 1989: Ich bin zu 150.000 Mark strafe... zobaczysz ciąg nazwisk: Barry Manillow, Dionne Warwick, Taylor Dayne i Engelbert. A mnie zawsze intrygowało skąd dziennikarze biorą info na temat Manillowa i Dayne. Wygląda na to, że były takie plany współpracy...

Pozdrawiam

Piotrek
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

No i szkoda, że do tej współpracy nie doszło. To otworzyłoby przed Dieterem jedyny rynek muzyczny, na którym nie zaistniał...
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Jakoś sobie nie wyobrażam Dona Johnsona w jazzowych klimatach śpiewającego Sad girl in the Sunset. On ma fajniejsze kawałki. A do tego ma całkiem niezłe możliwości wokalne.
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

A ja tam nie wykluczam, ze Don Johnson współpracował z Dieterem. Przecież tak na dobrą sprawę to w latach 80-tych i początku 90-tych wiele znanych gwiazd muzyki POP jak C.C Cactch, Sabrina (tak myślę że ona też), Engelbert, Nino de Angelo, itp. współpracowało z Dieterem. A tak na marginesie lat 80-tych ostatnio wpadł mi pod myszkę ten utworek http://pl.youtube.com/watch?v=ViExDnNVRqk Pamiętam, że pod koniec podstawówki ok.1991r. a na początku LO ten utwór zrobił wśród dziewczyn nie tylko w klasie niesamowitą furorę. A że mieliśmy w szkole taki radiowęzęł z głośnikami u góry na ścianach w korytarzach to dziewczyny grupkami jęczały głośno ten utworek pod klasami. :lol: Sorry za mały off-top. Aż samemu się teraz uśmiałem do łez. :lol:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Peter pisze:Jakoś sobie nie wyobrażam Dona Johnsona w jazzowych klimatach śpiewającego Sad girl in the Sunset. On ma fajniejsze kawałki. A do tego ma całkiem niezłe możliwości wokalne.
Wg mnie to nagranie jest zbliżone do Sad Girl in the Sunset a poza tym uważam, że jest bardzo fajne.

http://pl.dada.net/video/3207531/DON-JO ... ike-it-is/

Pozdrawiam

Piotrek
Awatar użytkownika
Peter

Uwielbiam Dona Johnsona, a ta piosenka jest w jego wykonaniu znakomita.
Awatar użytkownika
flipper_69

Post autor: flipper_69 »

Pioetrek pisze:
Peter pisze:Jakoś sobie nie wyobrażam Dona Johnsona w jazzowych klimatach śpiewającego Sad girl in the Sunset. On ma fajniejsze kawałki. A do tego ma całkiem niezłe możliwości wokalne.
Wg mnie to nagranie jest zbliżone do Sad Girl in the Sunset a poza tym uważam, że jest bardzo fajne.

http://pl.dada.net/video/3207531/DON-JO ... ike-it-is/

Pozdrawiam

Piotrek
Ono nie jest zbliżone, ono jest bardzo ale to bardzo podobne...
Awatar użytkownika
Peter

Szkoda, ze Bohlen nie współpracuje z Johnsonem niż z jakimś tam Medlockiem. Facet ma naprawdę znakomity głos i cokolwiek zaśpiewa to jest super.O niebo ma lepszy głos od Medlocka i sto razy lepiej wygląda. Johnson pod względem Możliwości wokalnych dorównuje nawet Thomasowi Andersowi. Szkoda, ze nagrał tak mało piosenek. Gdyby Bohlen współpracował z nim odniósł by sukces w USA.
Awatar użytkownika
Peter

Re: D. Bohlen - Don Johnson???

flipper_69 pisze: Ono nie jest zbliżone, ono jest bardzo ale to bardzo podobne...
Ale nie można powiedzieć, że Sad Girl in the sunset była dla tego kawałka pierwowzorem. Jest tak dlatego, że Ten utwór powstał w 1991 roku a Tell it like it is w 1989 roku. Możliwe, że to Bohlen wzorował się na utworze Diamonda i Davisa i nie byłby to pierwszy taki przypadek.
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

A ja uważam, że Don Johnson, świetnie by wypadł w "Sad Girl In The Sunset" :P

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Peter

Johnson ma naprawdę cudowny głos i w tej chwili pracuje nad nową płytą szkoda, ze raczej nie powstanie we współpracy z Bohlenem.
ODPOWIEDZ