Porozmawiajmy o... Blue System :)

Dyskusja o największym solowym projekcie Dietera
Awatar użytkownika
sellimi

Post autor: sellimi »

Na innym forach odnawianie tematów jest karalne.
Zauważyłem że Peter ciągle,odnawia stare tematy z przed pół roku.
Mam pytanie w jakim celu?
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Jeśli ktoś chce wziąć udział w dyskusji, która jakiś czas temu zastygła - nie ma problemu. Moim zdaniem głupotą było by zamykanie ludziom ust tylko dlatego, ze w temacie który kogoś interesuje od pół roku nie było żadnego postu. Byle z sensem i na temat ;)
Jak piszesz tak cię widzą.
riccardo1989

Post autor: riccardo1989 »

JEśli chodzi o kawałek IS it love? to na początku przed zwrotką to w Dieter chyba nie zaśpiewał tego krótkiego mocno wykonanego fragmenu... tak mi sięwydaje..
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

sellimi pisze:Zauważyłem że Peter ciągle,odnawia stare tematy z przed pół roku.
Mam pytanie w jakim celu?
Temat jest po prostu fajny i chciałem się w nim wypowiedzieć. :)
Awatar użytkownika
Peter

A poza tym nie ja pierwszy odświeżyłem ten temat. On został odświeżony w 2007 roku przez Tanathosa po roku przerwy.
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Blue System to dla mnie również udany projekt Bohlena ale moim zdaniem być może wogóle by nie powstał gdyby nie fakt, że Modern Talking zakończyło swoją działalność w 1987 r. ze znanych nam różnych powodów.
Z Blue System najlepiej podobają mi się albumy z wyróżniającymi się dla mnie utworami:
1. Twilight - z "Magic Symphony"
2. Body Heat - z "Under My skin"
3. Dejaovu - z tytułowym "Dejaovu" i "It's all over"
4. Obsession - z "Love is such a lonely sword" i "Try the Impossible"
5. Backstreet Dreams - z "History"
6. Seds of heaven (z "Lucifer" na czele - tylko sobie nie snujcie domysłów) :)
Sorry wcześniej za małą pomyłkę i dzięki jkris za sprostowanie :oops:
Ostatnio zmieniony pn kwie 14, 2008 21:28 przez Adi, łącznie zmieniany 1 raz.
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
jkris

Post autor: jkris »

Adi pisze: 4. Obsession - z "History" i "Try the Impossible"
mala pomylka- History jest z Backstreet Dreams...
Awatar użytkownika
Peter

jkris pisze:I chyba Ameryki nie odkryję, jeśli powiem, że "Backstreet Dreams" (gdzie Dieter na okładce ma karygodny wręcz makijaż Wink ) jest najsłabsza i najbardziej cukierkowa, i ratują ją tylko "History" i "Michael Has Gone for a Soldier" (ta druga z ładnie dobranymi syntezatorami i refrenem pięknie zaśpiewanym przez Rolfa Koehlera Smile )
Tak narzekasz na Backstreet dreams a są tam przecież obok dwóch singlowych kawałków także niezłe utwory jak Talk to me, uwielbiam takie brzmienie i Don't you want my foolish heart.
jkris

Post autor: jkris »

Peter pisze:Tak narzekasz na Backstreet dreams a są tam przecież obok dwóch singlowych kawałków także niezłe utwory jak Talk to me, uwielbiam takie brzmienie i Don't you want my foolish heart.
chyba sie obraze :evil: zacytowales Jacka Z. a zrobiles z tego moje slowa :!:
mam nadzieje, ze to przez przypadek :roll:
Awatar użytkownika
tanathos

Post autor: tanathos »

Peter pisze:A poza tym nie ja pierwszy odświeżyłem ten temat. On został odświeżony w 2007 roku przez Tanathosa po roku przerwy.
dzieki Peter:) ja równiez uważam ze tematów nie powinno sie zamykać, zwłaszcza że ciągle inspiruja do wielu komentarzy
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
Awatar użytkownika
Peter

chyba sie obraze Evil or Very Mad zacytowales Jacka Z. a zrobiles z tego moje slowa Exclamation
mam nadzieje, ze to przez przypadek Rolling Eyes
Sorry Jkris sam nie wiem czemu tak wyszło. Chciałem zacytować Jacka Z. Błąd techniczny.
Pytanie czy ktoś wie dlaczego Dieter Bohlen występował jako Blue System a nie jako Dieter Bohlen?
Awatar użytkownika
Peter

Dieter nie reaktywuje już raczej nigdy Blue System, ale mam nadzieję, że pojawi się ostatnia płyta grupy zawierająca największe kawałki w nowych aranżacjach i może dwa premierowe kawałki. Może są jeszcze jakieś niepublikowane wcześniej utwory. Gdyby taka płyta miała zawierać wszystkie największe przeboje grupy to z trudnością zmieściłyby się na niej wszystkie kawałki a może byłoby to wydawnictwo dwupłytowe. Nie za bardzo dało by sie zaaranżować na nowo kawałki z Body to body, Forever Blue czy Ten. Ale fajnie by brzmiały w nowych aranżacjach kawałki z pozostałych płyt a zwłaszcza z Backstreet dreams. Taki np: History brzmi świetni w wersjach z singla.
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Peter pisze:Dieter nie reaktywuje już raczej nigdy Blue System, ale mam nadzieję, że pojawi się ostatnia płyta grupy zawierająca największe kawałki w nowych aranżacjach i może dwa premierowe kawałki.
Byłby to znakomity pomysł :!: :idea: Z pewnością taki album "The best of..." w nowych aranżacjach + kilka premierowych kawałków wniósłby pewne ożywienie w twórczość Dietera i z pewnością przyciągnąłby uwagę ludzi, którzy nawet nie są za bardzo fanami Blue System na świecie a bardziej znają Dietera z czasów Modern Talking. :wink:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Z tymi premierowymi kawałkami może być problem ze względu na śmierć Kohlera, chyba żeby miały one brzmieć jak Gangster love albo jak np: Gasoline. Bardzo liczę jednak na to, że pojawią się jakieś niepublikowane do tej pory utwory :roll:
riccardo1989

Post autor: riccardo1989 »

http://pl.youtube.com/watch?v=Uw31G1w2Q ... re=related a widzieliście to? :) 1998 rok - to pewne jeden z ostratnich koncertów Blue System :)

http://pl.youtube.com/watch?v=HVBEyQaXkz4 - zdecydowanie tą wersje klipu wolę :)
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

riccardo1989 pisze:...
http://pl.youtube.com/watch?v=HVBEyQaXkz4 - zdecydowanie tą wersje klipu wolę :)
Czy ten z gitarą to Lalo Titenkov?

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
ODPOWIEDZ