Twórczość Thomasa w latach 1989-1997

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

o tym utworze (Across The World Tonight) nie wspomniałem ponieważ głównie podoba mi się w nim tylko tekst, muzyka i melodia natomiast nie do końca ;)
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
s.benson

Post autor: s.benson »

o tym utworze (Across The World Tonight) nie wspomniałem ponieważ głównie podoba mi się w nim tylko tekst, muzyka i melodia natomiast nie do końca
Mati jak sie dobrze wsłuchasz to pogadamy :wink: daj tej piosence szanse - zasługuje na nią.Gust masz dobry sądząc po pozostałych twoich typowaniach z tego krążka ,więc to tylko kwestia czasu..... :D
zgadzam się całkowicie , również po hiszpańsku brzmi ona wspaniale , ale myślę , że Tom znajduje się bardzo dobrze w wielu innych piosenkach , a przecież nie wszystkie są o miłości
Aniu wiem ,że Thomas ma wiele piosenek...nie tylko o miłości...tylko czy mogłabyś mi uświadomić które sa równie dobre...może przegapiłem 8)
..a co do wersji hiszpańskiej..zaraz sobie sciągne z osiołka vel mułka :)
Awatar użytkownika
ania sznajder

Post autor: ania sznajder »

to życzę miłego słuchania ja już ją mam jak chcesz to Ci wyślę podaj maila , a jak znajde coś równie dobrego dam ci znać , choć dla mnie wszystkie piosenki Toma są super.Pozdrawiam :D :D
Awatar użytkownika
Elltoja

Post autor: Elltoja »

A czy ktoś wie coś na temat piosenki "I believe"??????? Mam wersję instrumentalną tego utworu (chyba z Kaazy). Wiecie może czy to faktycznie jest utwór Thomasa i czy są inne wersje????????
Pieniądze szczęścia nie dają, ale jakże ułatwiają życie !!!

http://www.thomasanders.fora.pl/
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Nie tyle jest to śpiewane, co produkowane przez Thomasa.

http://www.moderntalking.pl/inni/index. ... a=manx.htm ;)
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Elltoja

Post autor: Elltoja »

Dzięki

Przesłuchałam ją jescze raz i chyba pod konieć słychać kilka słow zaśpiewanych prez Thomasa... :D
Pieniądze szczęścia nie dają, ale jakże ułatwiają życie !!!

http://www.thomasanders.fora.pl/
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Wczoraj - właściwie przypadkiem - przesłuchałem album "Whispers" i przypomniałem sobie dwa nagrania - "For All That We Know" i "Don't Say You Love Me". Jakoś do tej pory nie dostrzegałem w nich tego klimatu, wręcz disco ;)
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Dubler

Post autor: Dubler »

Najbardziej Podoba Mi się album Thomasa- Different, najmniej Souled.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Pierwsza płyta Thomasa dość dobra znalazły się tu niezłe, dynamiczne kawałki jak One thing i Solider oraz piękna ballada, najlepsza w karierze - Love of my own. Druga płyta także pogodna, przyjemnie się nią słucha choć może nie tak przebojowa podobają mi się tu Can't give yo anything, Sweet hello the sad goodbye, Hungry hearts i True love. Trzeci album zdecydowanie najlepszy podoba mi się tu wszystko od Turn arround, If you could only see me know po How deep is your love. Czwarty album na drugim miejscu, równie udany fajne są tu tytułowy kawałek oraz I love you forever i Marathon of love. Piąta płyta niewypał, podobnie jak płyta Live Concert. Najwyraźniej Thomasowi zaczęło brakować w tym czasie koncepcji na dobrą muzykę :(
Awatar użytkownika
Soldier

Post autor: Soldier »

Peter pisze:Pierwsza płyta Thomasa dość dobra znalazły się tu niezłe, dynamiczne kawałki jak One thing i Solider
Nie Solider tylko Soldier :wink:
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Mnie z solowych albumów Thomasa najbardziej podobają mi się: z albumu pierwszego z"One thing" i "Love of my own" na czele. Idąc dalej właśnie album "When will I see you again" no i też bardzo lubię "This time" ze względu na nawiązania do Modernu z "King of love" a oprócz tego wyróżniłbym "Every little thing" oraz "Night to remember" :wink:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
steen

Post autor: steen »

Just only "one thing" 'cause I know only this song from that time.
time to die
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Dla mnie z tego okresu najlepsza jest piosenka Standing Alone w duecie Thomasa Andersa z Glennem Medeirosem :D
Pozdrawiam :D
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
steen

Post autor: steen »

Is someone who’s mp.3 “One thing”? I need it very much. Maybe someone knows where can I get the rest of songs of Thomas (only mp3), it would be very nice.
time to die
Awatar użytkownika
Peter

Re: Twórczość Thomasa w latach 1989-1997

Post autor: Peter »

Twórczość Thomasa w latach 1989-1997 obejmuje także jeszcze jeden nie wydany album, moim zdaniem najlepszy. Gdyby się ukazał na pewno by odniósł wielki sukces co stawiałoby pod znakiem zapytania comeback Modern Talking.
Awatar użytkownika
Mateusz

Re: Twórczość Thomasa w latach 1989-1997

Post autor: Mateusz »

Peter pisze:Twórczość Thomasa w latach 1989-1997 obejmuje także jeszcze jeden nie wydany album, moim zdaniem najlepszy. Gdyby się ukazał na pewno by odniósł wielki sukces co stawiałoby pod znakiem zapytania comeback Modern Talking.
O jaki album chodzi?
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
ODPOWIEDZ