SiB & Thomas Anders?

Rozmowa na temat muzycznych poczynań Systems In Blue.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

atlantyda ;o) pisze:Każdy zna styl SIB,brakuje w tym tylko głosu Thomasa
... oraz głowy Dietera i ręki Luisa sprzed 20 lat. Czyli trzech najważniejszych składników sukcesu MT :P
Jak piszesz tak cię widzą.
steen

Post autor: steen »

To fakt.

Jak sie zbierze odpowiednia ekipa to i efekt finalny zachwyca.

Aprops Luisa. Musze się zapytac mądrzejszych ode mnie, bo męczy mnie coś już 23 lata.
Kto napisał piosenkę Say You''ll never dla Lian Ross? Kto współuczestniczyl w nagraniu? Słyszę znajomy chórek, słyszę przewodni instrument (dziwne brzmienie metalofonu - fortepianu). Tak jakby kompozycja incognito Bohlena. Jaka jest prawda?
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Say You'll Never - wspólne dzieło Luisa Rodrigueza i Leroy'a Skeete (wg oficjalnych danych).

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
steen

Merci!

Swego czasu nazwisko Rodrigueza było przy piosence Lian na jednej z kaset, jakie można było kupić z muzyką Italo disco na przełomie lat.80/90. Dziwnie nie wierzyłem, że to on jest producentem. Chciałem, żeby był to Bohlen. Tak mi ładnie pasowało: Chrsi Norman z Midnight, Caro z I can Lose, MT z You're i właśnie Lian. Wszystko miało część wspólną instrument przewodni.

Jakby kto miał na stanie mp3 Say You'll never i World of Fantasy w róznych wersjach, to sie bardzo ładnie uśmiecham :) z prośbą o przesyłkę.
jkris

Post autor: jkris »

Pioetrek pisze: Ja projekty SIB-ów i Ashleya (wspólne czy indywidualne) uznaję za bardzo fajne ale jednak z innej półki nawet w porównaniu z nagraniami dla Medlocka.
ja uwazam podobnie tyle, ze wg mnie to aktualne projekty Bohlen sa duuuuuzo w tyle do tych SIB... to co napisal dla Medloka to jak dla mnie koszmarna kaszana. gdyby tylko SIB zamiast Ashleya wysilili sie odrobine i poszukali kogos kto potrafi spiewac i choc odrobine wyglada :roll:
co zas sie tyczy ewentaulnego sukcesu to pewnie nie maja szans i przypuszczalnie o tych projektach bedzie tak samo cicho jak o ich pierwszym dziele- coz, bez promocji nic sie nie zdziala.
obawiam sie tez, ze piosenki z Ashleyem moga byc bardzo fajne- ale niestety nie do strawienia przez osobe wokalisty :evil:
steen

A czemu Wy tak nie kochacie Ashleya? Na upartego u każdego można znaleźć coś do obciążenia - wartym krytyki. Z tego co pamietam psy wieszano także na Johnie Christianie za coś tam.....
jkris

Post autor: jkris »

steen pisze:A czemu Wy tak nie kochacie Ashleya?
bo nie wystarczy kogos bardzo lubic zeby probowac go nasladowac- szczegolnie jesli chodzi o spiewanie, w dodatku nie majac do tego za grosz predyspozycji. o wygladzie juz nie wspomne- no ale moze mam alergie na facetow z wyskubanymi brwiami jak M.Dietrich- czytaj "od szklanki" :roll:

Obrazek
brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
a juz w ogole umieram ze smiechu jak czytam, ze ma niemal identyczny glos jak Thomas Anders :lol: jasne, a Mandaryna jak Gorniak :lol:
Ostatnio zmieniony pt lut 15, 2008 15:30 przez jkris, łącznie zmieniany 2 razy.
steen

Jak posłuchałem Ashleya to pierwsze skojarzenie to nasze byłe Disco Polo. Jedynym utworem, którym mi się spodobał to Mareen maxi (wiecej muzyki, niż głosu).

Nieprzyglądałem się jemu z bliska (te zdjęcia w necie są takie malutkie - na moim www. z kilometra oglądasz foto) więc nie wiem, czy ma brwi, czy też nie. Jego sprawa.

Naśladownictwo ciągnęło sie i ciągnie. Każdy ma swoj interes.

Elvis zawsze żywy!
Alunia96
Użytkownik nieaktywny

Post autor: Alunia96 »

Fajnie by było gdyby Thomas zgodził się i jeszcze fajnie gdyby pogodził się z Diterem i dali szansę sobie na Modern Talking!! :lol:
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Alunia96 pisze:Fajnie by było gdyby Thomas zgodził się i jeszcze fajnie gdyby pogodził się z Diterem i dali szansę sobie na Modern Talking!!

To już lepszy pomysł niż Thomas i SIB.
Po prostu słabym projektom nie pomoże nawet najlepszy wokalista. Thomas Anders jest zbyt wielką gwiazdą by angażować się w takie projekty. Sam jest znakomitym kompozytorem, którego kompozycję przebijają te z SIB. I właśnie w tym widziałbym nadzieje na dobre kawałki w przyszłości.
ODPOWIEDZ