Ready For The Victory [Instrumental Demo Version]

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ
Maciek Kowerski

Ready For The Victory [Instrumental Demo Version]

Post autor: Maciek Kowerski »

A to wrzuciłem specjalnie dla was:
http://www.wrzuta.pl/audio/2nPom7bocA/r ... mo_version
Zachęcam do wyrażania opinii i do dyskusji.
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

A skąd taka wersja wogóle się wzięła?
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
moonwalker

Post autor: moonwalker »

dobre - jeśli to jest Twoja wersja to podaj instrumentarium.
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

to nie jest oryginalna wersja instrumental i szczerze to czegoś mi w niej brak, początek jest jakiś taki płaski a dalej się rozkręca więc nie jest tak źle ale ja to bym nie umiała zrobić nawet takiej
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Only love can break my heart
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
steen

Post autor: steen »

Kto jest autorem tej impresji? Nasuwa mi sie tutaj sugestia zlecenia dla uzdolnionych muzyków stworzenia oprawy muzycznej na moje wesele.
Mefistofeles

Post autor: Mefistofeles »

Fajna wersja mi sie podoba :P
Maciek Kowerski

Post autor: Maciek Kowerski »

Tej wersji nie zrobiłem ja tylko Dieter Bohlen nagrał ją sam w domu /studiu przy pomocy jakiegoś prostego keyboardu lub syntezatora. Jest to pierwotna wersja utworu "Ready for the victory" jaką wszyscy znamy.
Znalazłem to demo w internecie i pewnie wypłynęło w jakiś sposób z wytwórni. Wersja demo utworu to jego prototyp, który wymaga zazwyczaj lepszej aranżacji. Już rozumiecie co to jest DEMO?? :D
Posiadam jeszcze niewydane oficjalnie wersje utworów I'm no rockefeller i TV Makes the superstar, zaaranżowane przez Luisa Rodriguesa. Jak chcecie to mogę dac kiedyś na wrzutę te kawałki
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Brzmi to raczej jak popularne MIDI, których pełno w internecie ;) Gdyby Dieter faktycznie nagrywał coś takiego w domu miało by to jakieś odchyły od wersji którą doskonale znamy, a ta jest próbą naśladownictwa w skali 1:1
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Maciek Kowerski pisze:Już rozumiecie co to jest DEMO??
Wiemy wszyscy co to demo :P Zastanawiało mnie natomiast pochodzenie tego utworu bo nigdzie nie przeczytałem nawet wzmianki o istnieniu takowej demówki, mysle że to raczej robota jakiegos fana.
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
moonwalker

Post autor: moonwalker »

Przyznaję rację Arkowi.
Po pierwsze primo : demo to zapis pomysłu , a w tym pomyśle nie ma linii melodycznej - czyż nie tak ?
Po drugie primo : gdyby Dieter zagrał to na keybordzie to byłoby o tym głośno że wykorzystał aranż z keybordu - generalnie mam tu na myśli beat z linią basową który jest charakterystyczny (wprowadzony) dla kilku kawałków wznowionego MT
Być może jest mid zagrany z odpowiednim modułem , lub też próba naśladownictwa 1:1.

Dodam tylko że kiedyś w sieci znalazłem jakieś instrumentalne kawałki z brzmieniem MT zrobione przez ludzi którzy opracowywali aranżacje na te nowe płyty - i z tego co pamiętam to wszystkie brzmiały jak Ready For The Victory. Pamiętacie to ?
steen

Post autor: steen »

Jacy ludzie są techniczno-muzycznie mądrzy! Jestem przerażony i pełen podziwu. Zmykam do swoich tysięcy fotek.
Awatar użytkownika
Krzychoo

Post autor: Krzychoo »

Tak czy inaczej napewno nie jest to midi :). Ale napewno nie wierzę, że to robota Dietera. Takich rzeczy raczej nie da się zrobić w domu na prostym keyboardzie.
Awatar użytkownika
MichałT

Re: Ready For The Victory [Instrumental Demo Version]

Post autor: MichałT »

Maciek Kowerski pisze:Tej wersji nie zrobiłem ja tylko Dieter Bohlen nagrał ją sam w domu /studiu przy pomocy jakiegoś prostego keyboardu lub syntezatora. Jest to pierwotna wersja utworu "Ready for the victory" jaką wszyscy znamy.
Krzychoo pisze: Ale napewno nie wierzę, że to robota Dietera.
Najlepiej zrobimy pytając o to Dietera :wink:

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT

PS Ale ta wersja, tak czy siak, mi się podoba :P
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Pointrox

Post autor: Pointrox »

W demówce nie pojawiłyby się takie efekty jak dźwięki bolidów F1, widowni, rozmów przez radio itp.
Ponieważ - jak sama nazwa mówi - jest to wersja niedopracowana, zawierająca prostą wersję melodii, jaką usłyszycie na końcu, i ew. zarys wokalu, tak jak to było na przykład w przypadku "You Can Stop" (czyli "YCWIYW" w bardzo 100-lat-za-murzynami wersji): http://www.youtube.com/watch?v=uVoHMCL8b8U
Wiem że nie zniesiecie jęków Dietera, ale to JEST prawdziwe demko.

A może to jest już wstępna aranżacja, coś w stylu Demo-version Luisa Rodrigueza, tylko w wykonaniu Axela Breitunga?
Awatar użytkownika
Krzychoo

Post autor: Krzychoo »

Moim zdaniem jest podkład zrobiony prze jakąś firmę aranżatorkską. Takich firm jest dużo, starają się zrobić podkład podobny ale zawsze pozostają różnice.
ODPOWIEDZ