przydalaby sie pomoc fachowcow z SIB
Bad Boys Blue
-
jkris
- Pioetrek
- Kontakt:
Co do chórków - zgadzam się że Systemsi są fachowcami ale jeśli chodzi o aranż to u SIB-ów nie dostrzegam sukcesów na tym polu - powiedziałbym, że jest jeden uparcie stosowany i wg mnie jest to słaba strona grupy (nie wiem, może z takiego studia jak Vintage nie da się więcej wycisnąć-ale mieli tam kilka projektów które od stony instrumentalnej brzmię zdecydowanie lepiej).jkris pisze:dwie kolejne nowe piosenki maja wg mnie duzo lepsze melodie ale ten aranz i chorki brzmia jak demo i to z lat '90 (szkoda, ze nie z '80), bo z muzyka wspolczesna moim zdaniem to nic wspolnego nie ma...
przydalaby sie pomoc fachowcow z SIB
A nowy singiel BBB - wg mnie jest ok chociaż mnie osobiście marzyłby się jakiś kawałek z dużym powerem jak np. Power of the night a gdzieś tam w refrenie najchętniej usłyszałbym Andreasa Martina jeśli jeszcze daje radę śpiewać tak jak dwadzieścia lat temu (jeśli oczywiście jego głos w miarę współgra z głosem Johna bo Andreas współpracował z BBB tylko przy 2 pierwszych płytach.
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
-
jkris
- Bohlenowicz
Dieter potrafi tworzyć muzykę dla szerszej grupy odbiorców. Utwory, które wykonuje Medlock niekoniecznie muszą być kierowane do fanów MT. To też pokazuje wielkość artysty, że potrafi zmienić swój dotychczasowy muzyczny image.
A wracając do BBB, to niestety w mojej opinii nie ma teraz w ich muzyce nic interesującego. Proszę nie myślec, że nie lubie tego zespołu, wręcz przeciwnie, od kilku dni słucham ich pierwszych przebojów, tak jak już wcześniej napisałem ich pierwsze płytki uważam za bardzo dobre. To oczywiście moja osobista opinia, a tak przecież każdy z nas słucha tego co lubi
A wracając do BBB, to niestety w mojej opinii nie ma teraz w ich muzyce nic interesującego. Proszę nie myślec, że nie lubie tego zespołu, wręcz przeciwnie, od kilku dni słucham ich pierwszych przebojów, tak jak już wcześniej napisałem ich pierwsze płytki uważam za bardzo dobre. To oczywiście moja osobista opinia, a tak przecież każdy z nas słucha tego co lubi
- only love
- Kontakt:
hmm a ja jestem tego zdania że można tu pisać o wszystkim ale w odpowiednich działach trzeba to umieszczać no skoro jest dział CCC czy BBB to tam można obie o nich pisać do upadłego. jest jeszcze dział inni gdzie można pisać o najróżniejszych osobach i moim zdaniem nie powinno być przez to aż takiej kłótni. ale krytykę to powinniśmy umieć przyjmować bo są gusty i guściki i nie każdemu sie podoba to samo
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.
Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
It's tearing me apart
Playing it's so hard
-
tomek347
Na stronie http://www.badboysblue-heartandsoul.eu/ w opcji ,,Still In Love'' można usłyszeć całą wersję tego utworu Bad Boys Blue:)
- Mateusz
- Atlantis
A mnie się on nie podoba. Aranżacja pozostawia baaaardzo wiele do życzenia, melodia również jest nieciekawa, mało charakterystyczna, trudna do zapamiętania. Niestety zaprezentowany wcześniej kawałek Hold Me in The Night brzmi jeszcze gorzej. Natomiast bardzo podoba mi się I don't wanna know. W przeciwieństwie do dwóch powyższych ma swietną melodię.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
-
riccardo1989
Ja zdecydowanie wolę tą wersje:
http://www.wrzuta.pl/audio/aSz2yZl1UX/b ... _paz_remix
Powinna być ona jako radiowa wersja i troszke skrócona.
Radio Eska byłoby zadowolone z tej wersji ;D
http://www.wrzuta.pl/audio/aSz2yZl1UX/b ... _paz_remix
Powinna być ona jako radiowa wersja i troszke skrócona.
Radio Eska byłoby zadowolone z tej wersji ;D
- Kudlaty
Re: Bad Boys Blue
Tu sie zgadzam... albo "ta" muzyka, albo wokal.
I need a woman. A woman to run to.
Someone who cares in the night.
Someone who cares in the night.
- Mateusz
Jakos nie mam takich odczuć. Miałem przyjemność posłuchac także wersji "twister hard club" i brzmi jeszcze lepiej od powyższej.
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
T. Prachett
-
tomek347
Na stronie http://www.badboysblue-heartandsoul.eu/ można posłuchać 45-sekundowych sampli wszystkich utworów z nowej płytki 
- Atlantis
Porażka na całej linii...aranzacje jak w kiepskim disco polo... a melodie? No cóż właściwie ich nie ma, BBB nigdy nie nagrało gorszego albumu pod tym względem. Na całym albumie podobają mi się tylko dwa fragmenty I don't wonna know i In His Heart In His Soul. Cała reszta to właściwie takie same kwadratowe kawałki, katorgą było wysłuchanie tego do końca. Nie ma właściwie utworów o średnim tempie, ballada tylko jedna, słaba... Szczytem żenady jest utwór To były piekne dni na końcu.
Poprzednia płyta była dobra, utwory były różniorodne i miały charakterystyczne, bardzo ładne, a niekiedy wręcz świetne melodie. Od tamtego czasu minęło 5 lat i panowie zaserwowali nam takie coś....
Takie chwile pozwalają docenić fakt, że MT wiedzieli kiedy się pożegnać.
Poprzednia płyta była dobra, utwory były różniorodne i miały charakterystyczne, bardzo ładne, a niekiedy wręcz świetne melodie. Od tamtego czasu minęło 5 lat i panowie zaserwowali nam takie coś....
Takie chwile pozwalają docenić fakt, że MT wiedzieli kiedy się pożegnać.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
- only love
- Kontakt:
hmm chyba jednak to stare BBB jest zdecydowanie lepsze i przy ich słuchaniu zostanę
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.
It's tearing me apart
Playing it's so hard
It's tearing me apart
Playing it's so hard