DSDS 5

Castingi z Dieterem Bohlen w jury + wykonawcy wywodzący się z tych castingów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Od kilku dni sucham sobie tej płytki i muszę stwierdzić iż jest poprostu przeciętna!
Płytkę udostępniłem tam gdzie zawsze!
Pozdrawiam!
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

Możecie mnie oświcić? Ten gość który odpadł Jermaine Alford,to jest ten o którym pisał Dieter:"...Wcześniej nie mieliśmy hip-hopowca czy rapera, a tym razem jest gość, którego nazywamy Jay-Jay. Wszyscy mówią, że jest trochę jak Mark Medlock. Ale dla niego nie mogłem napisać ballady, więc przygotowałem coś w stylu Timbalanda"?
Jeśli tak,to totalna porażka! A ja czekałem głównie na nagranie Bohlena w stylu Timbalanda,a tak mamy kolejne smęty(choć lepsze niż Mr.Lonely)
riccardo1989

Post autor: riccardo1989 »

Mi sięta płytka nawet nawet podoba :) o wiele lepsza od płyt z Medlockiem. Piosenki te kojarzą mi się z kawałkiem Blue system "Do you wanna be my girlfriend?" hehe Fajnie jest usłyszeć Dietera w "czarnych" klimatach jak ta piosenka. hehe
daroblue

fly alone

Post autor: daroblue »

Od czego by tu zaczac ,moze od tego ze zeczywiscie plytka barwniejsza od medlocka,jest wiele kawalkow ktore naprawde moga sie podobac.Bardziej jest to taki przytulaniec niz podrywy clubowe,ale widocznie takie bylo zalozenie i mysle ze niema co tu Bohlena krytykowac,(takie czasy)a ze ktos tam gdzies uslyszal jakies podobienstwo do innych utworow to przeciez nic w tym zlego ,kto dzis tak nie robi.Wypala sie przemysl muzyczny brak pomyslow,przetrwaja najsilniejsi,ktorzy potrafia sie dostosowac,konczac powiem ze plyta jak na te czasy jest spoko,wiadomo ze kazdy chcialby posluchac cos w rodzaju G.T.O ale ludzie to juz przeszlosc i przestanmy meczyc tym siebie i Bohlena bo tego rodzaju muzyki po prostu juz niema umarla i on to wie tylko do nas to nie dociera i niema co krytykowac tylko cieszyc sie z kolejnej plytki zrobionej przez naszego (guru)i mozna tylko podziekowac za kolejny owoc pracy jaka wlozyl w te kawalki.Pozdrawiam
muzyka to zycie jest z nami przez caly ten czas
jkris

Post autor: jkris »

po przesluchaniu calosci musze uczciwie przyznac, ze plytka nie jest taka zla i w calosci kilka piosenek podoba mi sie, choc chyba nie na tyle zebym mial ochote sluchac jej w aucie... mysle, ze gdyby Bohlen zrezygnowal z najslabszych wg mnie:
ALL FOR ONE, BEHIND THE RAIN, ALONE AGAIN, I CAN'T SMILE WITHOUT YOU, NO MORE GOOBYES- melodia refrenu identyczna jak w I can't believe i wstawil w zamian cos szybkiego byloby to z korzyscia dla calosci, nie byloby tak nudno i monotonnie. moze wystraczyoby tylko zmienic aranze na szybsze ;-)
natomiast najlesza trojka z plyty jest dla mnie
I CAN'T BELIEVE
WONDERFUL
DON'T BRING ME DOWN
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

Płyta bardzo bardzo mi się podoba. Trochę szkoda, że właściwie każdy utwór to ballada, ale trudno. Poza sztampowymi utwórami takimi jak All For All i jedynym utwórem, który autentycznie mi się nie podoba (za bardzo przypomina inny)-You Better Stop nie mam albumowi nic do zarzucenia. Podobają mi się I can't Believe, Don't Give It Up i Don't Bring Me Down. Poza tym są jeszcze dwie absolutne perły, dla mnie osobiście jedne z najlepszych piosenek jakie Dieter napisał kiedykolwiek. Never Ever Let You Go-przypełnione niesamowitymi emocjami i z przepiękną melodią, w sam raz do słuchania we dwoje oraz niepowtarzalny Wonderful, z równie wspaniałą melodią i świetnym brzmieniem.
Brawo!
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

Dla mnie dwie najlepsze piosenki z tego albumu to również Never Ever LetYou Go oraz Behind The Rain
Awatar użytkownika
punky linsky

Post autor: punky linsky »

Pan Bohlen się skończył... :/
think for yourself - question authority
Awatar użytkownika
Blue Forever
Kontakt:

Post autor: Blue Forever »

Popieram przedmówcę. Dla mnie nie ma tam nic interesującego. To ja już wolę Medlocka z Mr. Lonely.
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

A ja popieram przedmówce i przedmówcę przedmówcy :D To jest masakra, albo gorzej...

PS. Tylko "Wonderful" sie broni jakoś.
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
Bohlenowicz

Post autor: Bohlenowicz »

A ja uważam, że płytka jest całkiem fajna, powiem więcej, wydaje się, że może być najlepsza z serii trzech albumów napisanych dla DSDS przez Bohlena i zdecydowanie nie popieram moich przedmówców :)
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Ja pozytywnie się tą płytką rozczarowałem. Po próbkach nie spodziewałem się wiele, a Behind The Rain, Never Ever Let You Go, Wonderful, Don't Bring Me Down i Sad Eyes brzmią naprawdę dobrze. Ogólnie zresztą płytka jest bardzo pod względem brzmienia dopracowana - całe szczęście wszystkie te ballady nie brzmią jak All For One i No More Goodbyes. Temu stylowi już podziękowałem, na wszystko inne patrzę znacznie przychylniejszym okiem ;) Brakuje trochę nowego A Young Generation, ale z drugiej strony taki kawałek nijak nie pasował by do reszty.
Nie pasuje też You Better Stop w takiej a nie innej formie. Po co to było, skoro poza tymi trzema słowami melodia brzmi inaczej niż w przeboju z tym tytułem - sam Dieter chyba tylko raczy wiedzieć...
Jak piszesz tak cię widzą.
DySkietkaDS

Post autor: DySkietkaDS »

Bohlen chyba seryjnie próbował zabawić się w Timbalanda... Bo "Never Ever Let You Go" trochę mi przypomina "Apologize"
I wrote a song about your eyes
Ate a slice of cherry pie
Cried all night
On a bench inside the park
I'll kiss you slowly in the dark
I'll never stop...
DySkietkaDS

Wkurza mnie ten Godoj... Wczoraj dał normalnie super popis... I jeszcze Bohlen mówił, że najlepiej zaśpiewał... <lol2> <pokręcony> Chyba lubi go bardziej od Medlocka xD
Cried all night
I'll never stop...
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

A tu taka niespodzianka, do "Fly Alone" już po premierze płyty nakręcono teledysk ;)
http://pl.youtube.com/watch?v=DycblQH_MTc
Jak piszesz tak cię widzą.
DySkietkaDS

http://www.rtl.de/musik/superstar_962069.php

To wideochat z 13 Marca. Mniej więcej w czasie 6:18, Thomas Godoj zaczyna mówić o "Wilkach", a potem śpiewa po polsku. Spoko mu to wychodzi xD
Cried all night
I'll never stop...
ODPOWIEDZ