nowe piosenki od CCCatch
-
jkris
nowe piosenki od CCCatch
oto link do remixu nowych piosenek CCCatch, ktore wczesniej dostepne byly tylko dla osob zarejestrowanych na www.cccatch.de
nie wiem jak Wam sie podobaja te piosenki ale ja sposrod wszystkich wybralbym chyba tylko 4, kotre maja cos w sobie. reszta to wg mnie niespelnione ambicje Caro o innym stylu myzycznym, ktory jak dla mnie w ogole do niej nie pasuje. jej wokal wypada niekorzystnie przy takich piosenkach... ocencie sami
http://www.youtube.com/watch?v=_hb_Ne-tfL0
nie wiem jak Wam sie podobaja te piosenki ale ja sposrod wszystkich wybralbym chyba tylko 4, kotre maja cos w sobie. reszta to wg mnie niespelnione ambicje Caro o innym stylu myzycznym, ktory jak dla mnie w ogole do niej nie pasuje. jej wokal wypada niekorzystnie przy takich piosenkach... ocencie sami
http://www.youtube.com/watch?v=_hb_Ne-tfL0
- phantomas
- Kontakt:
- flipper_69
-
steen
Przesłuchalem remix Caro i nie mogę powiedzieć, że jestem happy. Brakuje mi wielu elementów. W jaki sposób nakłonić ją do powrotu do trendu muzyki pop z lat 80. XX w? Myślę, że fani mogą coś wskórać. Albo?
Cały czas mam nadzieję, że Bohlen i Caro jednak kiedyś usiądą w studio i stworzą coś konkretnego, co wszystkich zadowoli. Uważam, że sytuacja temu sprzyja, skoro obiektywnie patrząc obojgu się nie wiedzie.
Tęsknię za starymi dobrymi czasami, kiedy było się pięknym i młodym. Teraz pozostało tylko "i".
Cały czas mam nadzieję, że Bohlen i Caro jednak kiedyś usiądą w studio i stworzą coś konkretnego, co wszystkich zadowoli. Uważam, że sytuacja temu sprzyja, skoro obiektywnie patrząc obojgu się nie wiedzie.
Tęsknię za starymi dobrymi czasami, kiedy było się pięknym i młodym. Teraz pozostało tylko "i".
- Soldier
Wow nawet nie wiesz,jak ja sie z Toba zgadzam steen. Rewelacji chyba nie bedzie na tej plytce,ale ciesze sie ze CC wrocila. Moze nastepna plyta bedzie w starym dobrym stylu. A tak wogole STEN po szwedzku to KAMIEN hihi.steen pisze:Przesłuchalem remix Caro i nie mogę powiedzieć, że jestem happy. Brakuje mi wielu elementów. W jaki sposób nakłonić ją do powrotu do trendu muzyki pop z lat 80. XX w? Myślę, że fani mogą coś wskórać. Albo?
-
jkris
- phantomas
- Kontakt:
-
steen
A tak wogóle to Steen to z flamandzkiego: gród, zamek, forteca - czytaj szten. Steen ma jeszcze inne znaczenie związane ze sztuką, ale to nie wszystkich inetersuje.Soldier pisze:steen pisze: A tak wogole STEN po szwedzku to KAMIEN hihi.
Myślę, że sie nię zbłaźnię, jak powiem coś po szwedzku komuś ze Stockholmu. Wielkie TACK za to, że sie zgadza ze mną. Przy okazji muszę wybrać sie do uniwersyeteu do Upssalli po nasze - kopernikowskie książeczki, które nam kochani sąsiedzi kiedyś gwizdnęli.
- Soldier
Heheeee nie musisz-ostatnio juz jedni najechali Stockholm i nic nie wskuralisteen pisze:Przy okazji muszę wybrać sie do uniwersyeteu do Upssalli po nasze - kopernikowskie książeczki, które nam kochani sąsiedzi kiedyś gwizdnęli.
http://poloniainfo.se/artykul.php?id=932
-
steen
My u nas na górce jesteśmy na Szwedów trochę uczuleni i bacznie obserwujemy, czy czasami znowu nam czegoś nie wywożą. 3 razy mieć Szweda we Fromborku to katastrofa! Mieć teraz Szweda w Muzeum to ubaw
. To historia, w której znalazły sie także ciekawe sytuacje i osoby budujące dorobek obu narodów.
Swoją drogą mam hopla na punkcie północnych krajobrazów i muzyki. Carola, Cecilia Vennersten, Elisabeth Andreassen, Abba, Aha. Szkoda tylko, że ja w swenska i norsk nic nie mówię, a jezyki melodycznie mi sie podobają.
Swoją drogą mam hopla na punkcie północnych krajobrazów i muzyki. Carola, Cecilia Vennersten, Elisabeth Andreassen, Abba, Aha. Szkoda tylko, że ja w swenska i norsk nic nie mówię, a jezyki melodycznie mi sie podobają.
- Soldier
Taaa Carola Abba to ikony szwedzkiej kultury.Chyba wszyscy Szwedzi znaja na pamiec ich piosenki,zreszta oni tu wogole duzo spiewaja. To mimo powierzchownego chlodu bardzo romantyczny narod. Wystarczy posluchac ich piosenek wlasnie. A tak przy okazji-przyszlo mi glowy,ze Thomas Anders to dwa typowe szwedzkie imiona,ciekawe dlaczego Thomas wybral sobie wlasnie szwedzkie imiona na pseudo.
-
steen
Ja z pewnych sentymentów posluguję się flamandzkim. To krócej i wygodniej niż moim typowo słowiańskim....... profesorskim. Ratunku padłem na chrzcie ofiarą rodzinnej tradycji!
Thomas Anders kojarzy się lepiej. Powiedziałbym, że w drugim członie to tak jakby był Polakiem (generał Anders)
. Ucieczka w pseudonimi artystyczne to tworzenie nowego "ja". Ładniej brzmi C.C.CATCH niż Caroline Catharine Mueller. Zbyt długo mówione i pisane i już zasnąłem.
Niech Caro i Bohlen w końcu się spotkają w studio i nagrają dobre kawałki w tej rytmice, jaka obecnie istnieje na dyskotekach. Sukces murowany. 8 szybkich utworków, 2 ballady na początek wystarczy. Potem rozkręcimy interes z dawniej zwanym "Modern Talking w spódnicy".
Thomas Anders kojarzy się lepiej. Powiedziałbym, że w drugim członie to tak jakby był Polakiem (generał Anders)
Niech Caro i Bohlen w końcu się spotkają w studio i nagrają dobre kawałki w tej rytmice, jaka obecnie istnieje na dyskotekach. Sukces murowany. 8 szybkich utworków, 2 ballady na początek wystarczy. Potem rozkręcimy interes z dawniej zwanym "Modern Talking w spódnicy".
- Adi
No też bardzo bym chciał aby C.C. powróciła w stylu, który znamy i lubimy. Ona najwyraźniej poszukuje teraz troszkę innych stylów co nie za bardzo może się fanom muzyki lat 80-tych podobać. Z drugiej strony my np. bardzo się przyzwyczailiśmy do tego jej stylu z lat 80-tych i dlatego też czasem kłują nas uszy jak słyszymy ją w nieco innych aranżacjach. No ale nie zawsze próba zmiany stylu wychodzi na dobre, co nie koniecznie może pasować do danej barwy i intonacji głosu. Tu już wydaje mi się trzeba umiejętnie dobierać kompozycje do danego artysty. Kiedyś sam Bohlen mówił, że on jak komponował utwory to starał się to właśnie robić jakby pod danego wykonawcę biorąc pod uwagę powyżej opisane czynniki. Może coś w tym jest?steen pisze:Niech Caro i Bohlen w końcu się spotkają w studio i nagrają dobre kawałki w tej rytmice, jaka obecnie istnieje na dyskotekach. Sukces murowany. 8 szybkich utworków, 2 ballady na początek wystarczy. Potem rozkręcimy interes z dawniej zwanym "Modern Talking w spódnicy".
-
steen
Czasami Caro śpiewała to, co było nadto dla Modern Talking. Muzykę można przypisać do każdego. Słowa muszą być odpowiednio dobrane i z wiadomych względów odpowiednio przekazane. W głosie Caro, podobnie jak u Thomasa jest pewna głębia i ciepło. Te wokale są bardzo charakterystyczne.
Nasi pupile rozwijają się muzycznie, bądź eksperymentują ze zmiennym skutkiem. To samo dopada każdego z nas. Przyznam się, że w pewnym okresie odszedłem od słuchania Modern Talking itd. na korzyść Enyi, muzyki skandynawskiej, a także organowej. To odejście i eksperyment "polubienia" czegos innego udał się, bo poznałem coś więcej, rozbudził moje zmysły estetyki i na tej podstawie mogłem wrócić do korzeni. Tak samo muzycznie było z Thomasem w '98 i może być z Caro. Potrzeba czasu i argumentacji, a czasami zakopania topora wojennego. Fani też mają wpływ na rozwój wypadków.
Nasi pupile rozwijają się muzycznie, bądź eksperymentują ze zmiennym skutkiem. To samo dopada każdego z nas. Przyznam się, że w pewnym okresie odszedłem od słuchania Modern Talking itd. na korzyść Enyi, muzyki skandynawskiej, a także organowej. To odejście i eksperyment "polubienia" czegos innego udał się, bo poznałem coś więcej, rozbudził moje zmysły estetyki i na tej podstawie mogłem wrócić do korzeni. Tak samo muzycznie było z Thomasem w '98 i może być z Caro. Potrzeba czasu i argumentacji, a czasami zakopania topora wojennego. Fani też mają wpływ na rozwój wypadków.
- only love
- Kontakt:
hmm brzmi jak nie ona. faktycznie ten wokal tutaj czasem jest zbyt "wyjący" na dodatek ta muzyka jakaś taka ... hmm nieciekawa i zgadzam sie z tym że najlepsze jej piosenki to były te stworzone przez Dietera. popieram to ze może gdyby znowu się spotkali to by znowu było czego posłuchać. Niestety tylko ostatni fragment mi się podoba. Poza tym ja też nie słucham na okrągło BBB MT CCC czy twórczości DB czy TA słucham też dużo innej muzy. ale jak mnie na coś weźmie już to słucham kilka dni na okrągło. miałam tak niedawno z SIB
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.
Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
- Peter
Thomas Anders kompozytorem dla CC cATCH
Wpadłem na taki pomysł, że fajnie by było jak by dla CC Catch pisał piosenki Thomasa Anders. W końcu napisał on parę niezłych kawałków jak np: "Love is like a rainbow", "Love is forever" czy parę innych, do których idealnie pasował by głos Caro. Na Bohlena raczej nie ma co liczyć, on chyba już nie ma pomysłu na dobrą muzyk, o czym świadczy szereg nudnych kompozycji napisanych dla Marka Medlocka. On już będzie tworzyć raczej tylko w tym stylu, dlatego, że jak sam stwierdził muzyka sie po prostu zmieniła i raczej nie napisze nic w stylu Modern Talking, Blue System, czy w stylu dawnych kawałków CC Catch. A Thomas chyba idzie teraz w dobrym kierunku, o czym świadczy kawałek "For you". Było by super jak by teraz on napisał parę kawałków dla Caro, ale to chyba niestety mało prawdopodobne.