Dieter Bohlen & SIB

Rozmowa na temat muzycznych poczynań Systems In Blue.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tanathos

Dieter Bohlen & SIB

Post autor: tanathos »

http://www.youtube.com/watch?v=wbmbpt3rI7U właśnie widziałem ten materiał; gorąco zachęcam do dyskusji na ten temat, który bez wątpienia ciągle wydaje sie kontrowersyjny i wzbudza wiele emocji. jezeli znacie jęztyk niemiecki byłbym ogromnie wdzięczny za pomoc w jego pełniejszym zrozumieniu. . .
Awatar użytkownika
bibigmbh

Post autor: bibigmbh »

wedlug mnie SIB chyba kariera bez Bohlena za slabo sie rozwija i stad proby robienia skandali, to najlepszy sposob na zwrocenie na siebie uwagi
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Ten materiał to jeden z ich pierwszych występów w TV w tej sprawie. Ludzie na dłuższą metę jakoś nie podchwycili tematu, a że Bohlen dodatkowo nie zwraca na nich uwagi - dziś w mediach praktycznie się o tym nie mówi.
Jak piszesz tak cię widzą.
jkris

Post autor: jkris »

Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Występ z Rosji z 1989 roku!
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
tanathos

Post autor: tanathos »

świetny występ!! znakomita stylistyka i aranżacja! dla mnie bomba. genialny klimat- taką stylistyke dietera lubie chyba najbardziej; znakomita aranzacja "my bed is too big", bardzo dobre przejście do 'cytatu" z pink floyd. super. nawet głos Dietera, jaki by on nie był, fajnie tu pasuje :D
Jacek Z.

Re: Dieter Bohlen & SIB

Post autor: Jacek Z. »

tanathos pisze:http://www.youtube.com/watch?v=wbmbpt3rI7U właśnie widziałem ten materiał; gorąco zachęcam do dyskusji na ten temat, który bez wątpienia ciągle wydaje sie kontrowersyjny i wzbudza wiele emocji. jezeli znacie jęztyk niemiecki byłbym ogromnie wdzięczny za pomoc w jego pełniejszym zrozumieniu. . .
Też znam ten filmik, ale z niemieckim u mnie nie za tęgo :(

Gościowie powołują się na to, że niby refreników w "My Bed Is Too Big", "Silent Water" i "Love Suite" (jeden z moich ulubionych, i bezwarunkowo najlepszy utwór na drugiej płycie) nie śpiewał Bohlen, tylko Rolf Köhler.

Trochę mnie to zszokowało. Zawsze miałem wrażenie, że Blue System, to nie jeden, ale przynajmniej dwa męskie głosy. Ale też nie chciałem, żeby jeden z idoli moich młodzieńczych lat okazał się prawie oszustem...

Założę się, że takich utworów jest więcej - na przykład wokal w refrenach "Voodoo Nights" znacznie różni się od całej reszty pierwszej płyty.

Cóż, nawet jeśli to prawda, zbrodnia to nie jest, bo wielu najbardziej rozchwytywanych obecnie wykonawców umarłoby z głodu gdyby nie pomoc w refrenach i chórkach. Dla mnie zaś Dieter zawsze pozostaje wielkim kompozytorem, aranżerem i menadżerem, zaś Panów z SIB też słucham z przyjemnością, z uwagi na głosy...
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

heh fajny występ dieter żywy żwawy i całkiem nieźle dobrana muzyka, szkoda tylko że takla słaba jakość dźwięku. jedno tylko mnie wkurzało jak to oglądałam, nadmierna ilość pisków i krzyków dietera kuła mnie w uszy. oczywiście może to robić ale jednak z umiarem wtedy by było moim zdaniem lepiej. Poza tym dietera na żywo jednak sa sie słuchać :twisted:
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
steen

Post autor: steen »

cyt.Trochę mnie to zszokowało. Zawsze miałem wrażenie, że Blue System, to nie jeden, ale przynajmniej dwa męskie głosy.

Ja dopiero z dalekiej perspektywy odkryłem, że Diterowi ktoś wokalnie pomaga. Jego skala głosowa nie jest nadto szeroka i wysoka, a pewne utwory mógł wyciągnąć ktos inny, kto zna sie dobrze na wokalistyce.

Przyznam, że gdy sie dowiedziałem, że Bohlen nie gra fer, to było mi przykro. Rzekłbym, że byłem nawet oburzony jego postawą. Może jestem naiwny, ale pieniądz szczęścia nie daje. Potrafi skutecznie wszystko popsuć.

Przykre jest takze to, że Bohlen muzycznie jest na spadkowej. Według mnie ostatnio nie wydarzyło sie nic nadzwyczajnego za jego przyczyny, co by mnie rzuciło na kolana, jak do pocz. XXI w.

Dieter emeryt.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

No cóż prawda wyszła w końcu na jaw. Ja bardzo długo wierzyłem w to, że refreny kawałków z Body Heat śpiewa Bohlen nie umniejsza to jednak bynajmniej ich klasy.
bibigmbh pisze:wedlug mnie SIB chyba kariera bez Bohlena za slabo sie rozwija i stad proby robienia skandali, to najlepszy sposob na zwrocenie na siebie uwagi
trafna uwaga stąd pewnie dlatego to wyszło na jaw :wink:
steen

Post autor: steen »

Kokluzją całego szumu wokół chórków Sibu w muzyce Bohlena jest to, że padłem zmęczony tym chaosem. Bardzo żałuję, ale wyjeżdżam z Niemiec i jadę do Italo Disco lat 80. XX w.
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

a ja lubiE=ę jedno i drugie :lol:
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Dzięki temu materiałowi można odróżnić głosy Kohlera i Wideckego. Ułatwia to minimalnie rozpoznanie ich głosów w utworach Blue System.
ODPOWIEDZ