Pierwotna wersja "Brother Louie '98"

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Pierwotna wersja "Brother Louie '98"

Post autor: Pkmodern »

Tak jak widac jest nieco uboższa od tej oficjalnej:
http://youtube.com/watch?v=pwdYgpkQoic
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

co jak co ale ten eric kuje mnie w uszy jak zwykle
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Only love can break my heart
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

Szkoda,że nie ma wersji bez Erica,tak jak "YMHYMS '98", "Don't Take Away My Heart" czy "Last Exit To Brooklyn" :wink:
Awatar użytkownika
venturak

Post autor: venturak »

eh, wydaje mi się, że Bohlen nie śpiewa w tej piosence :D i jak ktoś kiedyś napisał, że "napier*** na gitarze, a jej nie słychać" :D
Awatar użytkownika
tanathos

Just We Two- trick?

Post autor: tanathos »

w kilku tematach poruszane było ciekawe zagadnienie różnych sztuczek, jakie Dieter wplatał w piosenki: doszukiwaliśmy się zaszyfrowanych słów i dźwięków, słyszalnych po puszczeniu od tyłu, itp. zastanawiające jest, że "Just We Two" zaczyna się od tajemniczo brzmiacych "szeptów". próbowałem puszczać je od tyłu, ale po odsłuchaniu niczego nie zauwałyłem. może trzeba zastosować inny sposób obróbki dźwięku.. spróbujcie, bo ten wstęp do "just we two" musi moim zdaniem cos ukrywać..
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
Awatar użytkownika
Maro_D

Post autor: Maro_D »

Ann pisze:Szkoda,że nie ma wersji bez Erica,tak jak "YMHYMS '98", "Don't Take Away My Heart" czy "Last Exit To Brooklyn" :wink:
Teoretycznie nie ma, praktycznie jest ;). Na Tubie czasami przejawia się minutowy fragment wokalnej wersji Brother Louie'98 - Thomas z Dieterem stoją na złotym tle. Ponoć nakręcone na potrzeby jednego programu (jeszcze patatajka z vinylem dodali ;)).
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

To o czym piszesz Maro_D to ja widziałem :D Szkoda, że takie krótkie :(:(:(. Jak ten występ z Francji w 1985 roku :D. Ten minutowy fragment wokalnej wersji Brother Louie'98 z Tomasem i Dieterem na złotym tle był zrobiony do jakiegoś programu w Vivie. Dokładnie nie pamiętam jak się nazywał ten program :(
Pozdrawiam :D
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Skyliner89MT pisze:To o czym piszesz Maro_D to ja widziałem :D Szkoda, że takie krótkie :(:(:(. Jak ten występ z Francji w 1985 roku :D. Ten minutowy fragment wokalnej wersji Brother Louie'98 z Tomasem i Dieterem na złotym tle był zrobiony do jakiegoś programu w Vivie. Dokładnie nie pamiętam jak się nazywał ten program :(
Pozdrawiam :D
Ten program nazywał się "Jam".
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Dzięki Ann za przypomnienie :D
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Nie ma za co :wink: