Dieter i DJ Ötzi - "Noch in 100.000 Jahren"

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

DJ Ötzi!?

Post autor: ArCrack »

Ciekawe czy projekt piosenek dla niego wypali, czy skończy się tak jak Nino De Angelo i Vicky Leandros. Jakby nie było, jest jakaś szansa na piosenki w stylu, który lubimy, mimo że w dość oryginalnym wykonaniu ;)
Jak piszesz tak cię widzą.
Piotr

Post autor: Piotr »

Uważam, że ten eksperyment może wypalić i wreszcie posłuchamy sobie nowych i mam nadzieję całkiem fajnych piosenek. :lol:
Jeśli Dieter faktycznie zgodzi się napisać i jeszcze wyprodukować ten album dla DJ to uważam, że płytka będzie kapitalna. :D Ale co tam pożyjemy zobaczymy. :wink:
Dieter Bohlen
jkris

Post autor: jkris »

a ja uwazam, ze jesli to nastapi to bedzie dowod na to, ze Bohlen to desperat. to tak jakby cygan zapragnal pisac piosenki dla Mandaryny...
porazka...
steen

Post autor: steen »

Ma może ktoś próbkę tego jak sie sprawuje ten nowy nabytek? W jakim klimacie sie obraca?

Może wypada panu Bohlenowi przetrzeć stare ślady i porozmawiac z kimś z dalekiej przeszłości? Postawiłbym na sprawdzone konie (klacz). Sorry za wyrażenie.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

W klimatach lekkich, łatwych i przyjemnych (aż za ;)) Oto jego wielki hit z zeszłego roku: http://pl.youtube.com/watch?v=jU_NQaqppgE
alunia13

Post autor: alunia13 »

Ja tam bardzo lubie DJ Otziego i jego piosenki i uważam, że jeżeli to by doszło do skutku to może z tego wyjść coś naprawdę fajnego :D
"You can win, If You want..."
steen

jest ok!

Dzęki za info!

Muzyka może być!

Mam nadzieje, że artysta nauczy się angielskiego, bo w tym jązyku będzie mu lepiej sie przebic, jeśli che zawojowac Europe. Z praktyki wiemy, że niemiecki jakoś "twardo" brzmi i sukcesy w śpiewaniu
w tym jezyku są rzadkie. Miekkie wersje niemieckiego z ust Niemców są niemozliwe. Z ust innych nacji jest to możliwe. Ja jestem zawsze mylony z Francuzami.

Cóż. Kolejne wyzwanie przed Bohlenem. Pozyjemy i zobaczymy efekty pracy. Moja dobra wskazówka - piosenki angielskojęzyczne.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Jak można przeczytać na Bohlenworld, manager Otziego potwierdza całą sprawę. W grę ma wchodzić "kilka naprawdę dobrych piosenek", ale nie wybrano jeszcze spośród nich tych, które zostaną ostatecznie nagrane.
steen

Jestem ciekaw tych produkcji. Jak wpadnie w ucho to będzie ok.

Parę tygodni temu po latach wpadła mi w ucho Isabel z Will my Heart i wyjść nie może. Kapitalny utworek, a dziewczyna tym bardziej :)
To tak apropos miłych akordów, głosów i serduszek, którymi jestem dziś bombardowany.
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

Z tego co się orientuję, DJ Otzi jest wykonawcą muzy "łatwo wpadającej w ucho" (może czasami nawet za łatwo), ale z Dieterem, może to być zupełnie pozytywne w odbiorze. Poza tym jest on chyba dość popularny w "Deutschlandii", a Dieter trochę bardziej i nawet poza granicami. A więc nic, tylko trzymać kciuki :roll:
Obawy może budzić jedynie poziom wokalu DJ (bo z Thomasem nie sposób go porównywać), ale nie można przecież mieć wszystkiego naraz :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
flipper_69

Post autor: flipper_69 »

No i super. Ten gostek z gitarą nieźle się kojarzy. Jeśli miałoby to brzmieć mniej więcej w ten sposób to jestem jak najbardziej ZA. Mam nadzieję, ze Dieter go zastąpi :mrgreen:
Awatar użytkownika
venturak

Post autor: venturak »

tak więc pasują do siebie jak ulał ;) mi się podobała piosenka "Life Is Life" i tam też DJ śpiewał :) ma ciekawy głos
alunia13

Post autor: alunia13 »

Tak ta piosenka jest fajna DJ Otzi śpiewa ją z niemieckim zespołem Hermes House Band :D Znam jeszcze chyba ze dwie gdzie śpiewa po angielsku a tak to wszystkie po niemiecku ale swietnie brzmią :D
"You can win, If You want..."
jkris

Post autor: jkris »

ArCrack pisze:W klimatach lekkich, łatwych i przyjemnych (aż za ;)) Oto jego wielki hit z zeszłego roku: http://pl.youtube.com/watch?v=jU_NQaqppgE
sluchajac tej piosenki wyobrazcie sobie, ze spiewa ja Anders a aranz jest zrobiony na "If I..."
DySkietkaDS

Post autor: DySkietkaDS »

Jak to niemieckie piosenki nie mogą podbić Europy?? A Alex Christensen i Y - Ass?? Przecież Du hast den schonsten Arsch der welt to wielki hit i został nagrany w 3 wersjach językowych. Ale ja też bym wolała żeby piosenki były po angielsku, to bardziej w stylu Dietera. Trzymam kciuki... :D
I wrote a song about your eyes
Ate a slice of cherry pie
Cried all night
On a bench inside the park
I'll kiss you slowly in the dark
I'll never stop...
steen

Kto pamieta?Kiedy ostatnio w kompozycji Bohlena odzywał sie saksofon?Może mu go nasi ziomkowie pożyczyli/podwędzili lub w hamburskim metrze grając dorabiają?

A tak na poważnie. Aby wszystko było fantastyczne muszą być spełnione pewne kanony, by wszystkich niezadoalonych zadowolic.
Recepta na sukces. Dobra szybka muzyka, 2 ballady na cały album, fortepian, saksofon, ostra gitara (metalowa jak w Strangers, Atlantis) wśród instrumentów wiodących, angielski, ambitniejsze teksty, dobry żeński lub męski wokal, dłuższe ścieżki dźwiękowe (rozbudowa prologu i końca). Sukces na pewno będzie. Ot moje stwierdzenie.
ODPOWIEDZ