Thomas solo - czy warto...?

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
jason

Thomas solo - czy warto...?

Post autor: jason »

witam.nidgy nie słuchałem solowych albumów Thomasa.Więc moze to banalne pytanie ale chcialbym wiedziec, czy warto zamówić sobie jeden z jego solowych albumów?Czy poziomem dorównują Blue system albo Modern Talking?
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Jeśli szukasz czegoś w stylu Modern Talking, to znajdziesz to chyba tylko na This Time i to też w niewielkich ilościach. Down On Sunset i When Will I See You Again to także płyty dość pogodne, ale znacznie bardziej popowe niż dance'owe. Pozostałe z Modern Talking nie mają praktycznie nic wspólnego ;)
Jak piszesz tak cię widzą.
jason

Ale czy są to płyty poprostu dobre, które warto mieć?Czy piosenki na nich moga się podobać?
jkris

Post autor: jkris »

jason pisze:Ale czy są to płyty poprostu dobre, które warto mieć?Czy piosenki na nich moga się podobać?
a kto to moze wiedziec czy Ci sie to spodoba czy nie. wejdz na jakas strone i odsluchaj sampli...
jason

Zapytałem czy moze sie to spodobac mi-fanowi piosenek wykonywanych przez Andersa.Przecież jak wchodze na to forum to chyba znaczy że nie jestem fanem metalu.Więc moje pytanie chyba ma sens.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Są tacy, którym się to podoba i tacy, którym niekoniecznie, sam będziesz musiał się określić na podstawie tego co posłuchasz. Na temat piosenek w stylu MT już pisałem, co do pozostałych jest to kwestia gustu. Na pewno nie znajdziesz tam nowej "Cheri Cheri Lady".
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Sorry ,ale według mnie żaden album nie dorównuje w najmniejszym kawałku stylowi Modern Talking a tym bardziej Blue System,ale warto mieć w swojej kolekcji każdy z nich.Najbardzie mi do gustu przypadł DIFFERENT,najlepiej mi się go słucha,a już po WHEN WILL I SEE YOU AGAIN uważam albumy za kompletna klape,stoją tylko na mojej półce do kolekcji,raz słuchane....beznadzieja jak dla mnie :/
Awatar użytkownika
adamstan
Kontakt:

Post autor: adamstan »

Ja mam "This Time" i bardzo mi się podoba - uważam go za świetny album popowy.
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Ja przede wszystkim jestem fanem Dietera ale na albumach Thomasa znajduję również bardzo dobrę nagrania. Jedne są świetne całościwo, w innych sposób śpiewania Thomasa jest rewelacyjny.
Ale czy będzie Ci to odpowiadać? Sposób zaproponowany przez jkris'a jest najlepszy (+klipy na youtube).

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

A ja uważam, że Thomas solo jest dużo lepszy niż Bohlen solo. Ma zdecydowanie lepszy głos, co sprawia, że słucha się go znacznie przyjemniej. Na jego płytach można znaleźć wiele ciekawych kawałków. Godne polecenia są najlepsze płyty Thomasa "Down on sunset" (każdy kawałek tu jest znakomity) i "When will I see you again. Każda płyta Thomasa, choć to inny styl jest godna polecenia z wyjątkiem najmniej udanych moim zdaniem "Souled" i "Live concert". :(
Awatar użytkownika
Elltoja

Post autor: Elltoja »

Ja mam prawie wszystkie solowe albumy Thomasa i prawie wszystkie bardzo lubię :)rzecz gustu.
Pieniądze szczęścia nie dają, ale jakże ułatwiają życie !!!

http://www.thomasanders.fora.pl/
Awans

Post autor: Awans »

Cryin In The Night - Czy to jest solowa piosenka Thomasa Andersa ?

http://oshea.wrzuta.pl/audio/yFlZCxJCBR ... _the_night
Awatar użytkownika
Peter

Niezły jest ten kawałek a ten styl bardzo pasuje do Thomasa.
Awatar użytkownika
Soldier

Post autor: Soldier »

Awans pisze:Cryin In The Night - Czy to jest solowa piosenka Thomasa Andersa ?

http://oshea.wrzuta.pl/audio/yFlZCxJCBR ... _the_night
Wyglada na to,ze tak bo on ja chyba napisal :
Cryin' In The Night (Previously Unreleased Demo Version) ( Thomas Anders / Christian Geller )
Tak przynajmniej jest napisane na tej stronie,ale glowy nie dam sobie uciac, bo jak widac firmowana jest tez Modern Talking. http://tirydou.free.fr/MT%20bonus.htm
Plyta fanklubowa z 2000 roku.
Awatar użytkownika
Peter

Mam nadzieje, że kawałki w takim stylu znajdą się na nowej płycie Thomasa. Choć może nie będzie ich zbyt wiele. Thomas jest bowiem daleki od "reaktywowana" Modern talking.
Awatar użytkownika
Peter

Re: Thomas solo - czy warto...?

jason pisze:Więc moze to banalne pytanie ale chcialbym wiedziec, czy warto zamówić sobie jeden z jego solowych albumów?
Myślę, że warto. Chyba warto mieć w kolekcji pierwszy album Thomasa - Different, choć szybkich kawałków jest na nim nie wiele, ale są za to piękne ballady i dość fajne utwory w średnim tempie. Drugi album Whispers - trochę fajniejszy. Trzeci - Down on sunset jest rewelacyjny, bo dużo popowych, świetnie zaaranżowanych kawałków. Bardzo warto mieć 4 album - When will I see you again, utrzymany w podobnym stylu. Fajny jet następny album - Barcos de Cristal. Kolejny album - Souled. Hmmm ja uważam, że warto mieć w kolekcji, choć nie jest to już muzyka mająca cokolwiek wspólnego z muzyką MT i nie każdy ją lubi. Mi ona odpowiada, szczególnie piękną ballada zaaranżowana na popową - Road to higher love i jedyny w miarę szybki kawałek Never knew love like this before. Co do Live concert to nie mam wyrobionego zdania na jej temat, za mało jej słuchałem. This time na pewno bardzo warto mieć, bo tu dużo muzyki dance. Songs forever - dla mnie to perła w kolekcji, choć nie wszyscy lubią taką muzykę. Ja uważam jednak, że Thomas zmienił pełno nudnawych utworów w naprawdę piękne zmieniając w zasadzie tylko ich aranże. Bardzo warto posiadac. Jak i warto posiadać DVD Thomasa. Tyle jeśli chodzi o muzykę.
Poza tym albumy Thomasa mają przynajmniej dla mnie ogromna wartość kolekcjonerską, ze względu na świetne booklety w nich zawarte. Szczególnie fajne są na płytach Down on sunset, When will I see you again, Souled i This time. Mam już zdecydowaną większość płyt TA i uważam, ze warto je mieć.
ODPOWIEDZ