Dieter i DJ Ötzi - "Noch in 100.000 Jahren"
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
DJ Ötzi!?
Ciekawe czy projekt piosenek dla niego wypali, czy skończy się tak jak Nino De Angelo i Vicky Leandros. Jakby nie było, jest jakaś szansa na piosenki w stylu, który lubimy, mimo że w dość oryginalnym wykonaniu 
Jak piszesz tak cię widzą.
-
Piotr
-
steen
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
W klimatach lekkich, łatwych i przyjemnych (aż za
) Oto jego wielki hit z zeszłego roku: http://pl.youtube.com/watch?v=jU_NQaqppgE
Jak piszesz tak cię widzą.
-
steen
jest ok!
Dzęki za info!
Muzyka może być!
Mam nadzieje, że artysta nauczy się angielskiego, bo w tym jązyku będzie mu lepiej sie przebic, jeśli che zawojowac Europe. Z praktyki wiemy, że niemiecki jakoś "twardo" brzmi i sukcesy w śpiewaniu
w tym jezyku są rzadkie. Miekkie wersje niemieckiego z ust Niemców są niemozliwe. Z ust innych nacji jest to możliwe. Ja jestem zawsze mylony z Francuzami.
Cóż. Kolejne wyzwanie przed Bohlenem. Pozyjemy i zobaczymy efekty pracy. Moja dobra wskazówka - piosenki angielskojęzyczne.
Muzyka może być!
Mam nadzieje, że artysta nauczy się angielskiego, bo w tym jązyku będzie mu lepiej sie przebic, jeśli che zawojowac Europe. Z praktyki wiemy, że niemiecki jakoś "twardo" brzmi i sukcesy w śpiewaniu
w tym jezyku są rzadkie. Miekkie wersje niemieckiego z ust Niemców są niemozliwe. Z ust innych nacji jest to możliwe. Ja jestem zawsze mylony z Francuzami.
Cóż. Kolejne wyzwanie przed Bohlenem. Pozyjemy i zobaczymy efekty pracy. Moja dobra wskazówka - piosenki angielskojęzyczne.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
-
steen
- Dr Mabuse
Z tego co się orientuję, DJ Otzi jest wykonawcą muzy "łatwo wpadającej w ucho" (może czasami nawet za łatwo), ale z Dieterem, może to być zupełnie pozytywne w odbiorze. Poza tym jest on chyba dość popularny w "Deutschlandii", a Dieter trochę bardziej i nawet poza granicami. A więc nic, tylko trzymać kciuki 
Obawy może budzić jedynie poziom wokalu DJ (bo z Thomasem nie sposób go porównywać), ale nie można przecież mieć wszystkiego naraz
Obawy może budzić jedynie poziom wokalu DJ (bo z Thomasem nie sposób go porównywać), ale nie można przecież mieć wszystkiego naraz

- flipper_69
-
alunia13
-
jkris
sluchajac tej piosenki wyobrazcie sobie, ze spiewa ja Anders a aranz jest zrobiony na "If I..."ArCrack pisze:W klimatach lekkich, łatwych i przyjemnych (aż za) Oto jego wielki hit z zeszłego roku: http://pl.youtube.com/watch?v=jU_NQaqppgE
-
DySkietkaDS
Jak to niemieckie piosenki nie mogą podbić Europy?? A Alex Christensen i Y - Ass?? Przecież Du hast den schonsten Arsch der welt to wielki hit i został nagrany w 3 wersjach językowych. Ale ja też bym wolała żeby piosenki były po angielsku, to bardziej w stylu Dietera. Trzymam kciuki... 
I wrote a song about your eyes
Ate a slice of cherry pie
Cried all night
On a bench inside the park
I'll kiss you slowly in the dark
I'll never stop...
Ate a slice of cherry pie
Cried all night
On a bench inside the park
I'll kiss you slowly in the dark
I'll never stop...
-
steen
Kto pamieta?Kiedy ostatnio w kompozycji Bohlena odzywał sie saksofon?Może mu go nasi ziomkowie pożyczyli/podwędzili lub w hamburskim metrze grając dorabiają?
A tak na poważnie. Aby wszystko było fantastyczne muszą być spełnione pewne kanony, by wszystkich niezadoalonych zadowolic.
Recepta na sukces. Dobra szybka muzyka, 2 ballady na cały album, fortepian, saksofon, ostra gitara (metalowa jak w Strangers, Atlantis) wśród instrumentów wiodących, angielski, ambitniejsze teksty, dobry żeński lub męski wokal, dłuższe ścieżki dźwiękowe (rozbudowa prologu i końca). Sukces na pewno będzie. Ot moje stwierdzenie.
A tak na poważnie. Aby wszystko było fantastyczne muszą być spełnione pewne kanony, by wszystkich niezadoalonych zadowolic.
Recepta na sukces. Dobra szybka muzyka, 2 ballady na cały album, fortepian, saksofon, ostra gitara (metalowa jak w Strangers, Atlantis) wśród instrumentów wiodących, angielski, ambitniejsze teksty, dobry żeński lub męski wokal, dłuższe ścieżki dźwiękowe (rozbudowa prologu i końca). Sukces na pewno będzie. Ot moje stwierdzenie.