SiB & Thomas Anders?

Rozmowa na temat muzycznych poczynań Systems In Blue.
jkris

Post autor: jkris »

Soldier pisze: Jestem dokladnie rowiesniczka Thomasa ,czuje sie i wygladam mlodo i zupelnie ciebie nie rozumiem.
ciesze sie, ze masz takie odczucia... ale zapytaj nastolatkow czy byliby zainteresowani muzyka starszych panow? niestety nie, a w tym biznesie liczy sie liczba sprzedanych plyt.
ja juz kiedys pisalem- MT rozpadl sie wg mnie nie z powodow klotni tylko tego, ze plyty przestaly sie sprzedawac...
steen pisze:Z tego co wiem, to Mick Jagger i Tina mimo 150 lat na koncie :) dają czadu.
Tina wiele lat temu odeszla na muzyczna emeryture a Mick Jagger- coz jak dla mnie to troszke ekscentryczny dziadek, ktory czesciej budzi juz tylko usmech politowania niz zachwyt. poza tym daleki jest od disco.
PS
zeby bylo jasne- nie uwazam, ze po 50tce nie nalezy juz spiewac i wystepowac. przeciwnie! chodzi mi tylko o to, zeby sie "nie zawiesic"...
steen

Post autor: steen »

Dałem takie porównanie z Jaggerem (nie cierpie go - okropność), bo widzę, jak dyrektor Muzeum Kopernika, starszy człowiek wsiada w limuzynę i z innymi dziadziusiami śmiga w teren, tam gdzie Jagger wyje.

Na temat nastolatków i starszych panów. Też się kiedyś dziwiłem, że ja 14 - 15 lat, a Chris Norman bodajże po 40 potrafił w Midnight podbić pół Europy. Zresztą mógłbym podać tutaj inny drastyczny przykład na temat nastolatów i starszych panów/pań, ale to juz nie ta bajka.

Ale odbiegliśmy od tematu :).

A teraz niech ktoś mi powie jak oceniacie najnowsze produkty Thomasa i Bohlena? Słuchałem przelotnie Marca M., ale tylko jeden song wpadł mi w ucho. Muszę przy okazji skrytykować 2 plan chórowy, bo to nie to co SIB. Zaczęło mnie drażnić takze przesadne poruszanie ustami w klipach pewnych osób, które nie potafią wyjść ponad górne C. Ja dochodzę do D (górnego) :)
time to die
Awatar użytkownika
Soldier

Post autor: Soldier »

Dobra-to bedzie szczerze-MM posluchalam RAZ i uznalam,ze wiecej nie musze-to nie ta bajka.
SiB natomiast... no coz-jest w nich potencjal, fajnie,ze czuja ta muzyke ktora ja lubie,no ale chyba na zawsze pozostana coverantami chyba ze zniecheceni ostatnimi wypowiedziami Thomasa zwroca sie w innym kierunku. Takie moje zdanie.
jkris

ja SIB traktuje jako ciekawostke- ale ich nowy singiel bardzo mi sie podoba.
Bohlen wg mnie juz sie skonczyl- jego ostatnie plyty sa koszmarne- wszystko na jedno kopyto, mnostwo plagiatow i ani grama dawnego talenu.
Thomasa cenie duzo bardziej- a jego nowa piosenka, ktora zaspiewal na fanclub party bardzo mi sie podoba.
Medlock- moze i ma talent ale zadnej z jego piosenek nie lubie. poza tym drazni mnie jego zachowanie i momentami slaby angielski w piosenkach...
Soldier pisze:SiB natomiast... no coz-jest w nich potencjal, fajnie,ze czuja ta muzyke ktora ja lubie,no ale chyba na zawsze pozostana coverantami chyba ze zniecheceni ostatnimi wypowiedziami Thomasa zwroca sie w innym kierunku. Takie moje zdanie.
ja mam dla nich odpowiedni kierunek- CCCatch! mogliby swoje sily polaczyc i wyprodukowac cos z nia... z pewnoscia taka plyta sprzedalaby sie 100 razy lepiej niz kadego z osobna...
Awatar użytkownika
Soldier

Post autor: Soldier »

No widzisz jakie my mamy dobre pomysly? Ale to wszystko zalezy od nich,od ich checi...
steen

Nie pamietam w którym miejscu sie wypowiadałem, ale wskazywałem Caro jako idealne rozwiązanie dla SIB. Po prostu dziewczyna ma coś w sobie i trudno jej nie kochać platonicznie tyle lat. Po prostu dawno temu pojawiła się i zrobiła furorę i to wszystko żyje w człowieku. Dla mnie ONA ma większą wartość, gdyż przez pewien czas udawało mi się korespondowac z nia i potem z jej bratem Marcelem, który prowadził całe biuro. 2293 to mój numer clubowy. Jak sie siedzi w tym temacie tak głęboko to ma sie pewne rozeznanie. Ale do rzeczy, gdyby Caro wróciła do muzyki z SIB to jestem HAPPY że hej. Na współprace z Bohlenem to chyba niemożliwe. Ten feralny rok '89.

Co takiego drzemie w tym człowieku, że jak walec drogowy niszczy wszystko, co zbudował? Pieniądze to nie wszystko.
time to die
jkris

niestety, mam wrazenie, ze CCCatch ma jakies spore klopoty natury psychologicznej... kazdej jej wpisy na stronie to brednie o Bogu, spokoju, wybaczeniu, milosci- slowem farmazony rodem z sekty...
wg mnie jej obiecana od 10lat plyta nigdy sie nie pojawi, bo niestety Caro uparla sie zeby nie wydawac niczego w dawnym stylu i pewnie nikt tego nie chce wydac- i wcale sie nie dziwie... takze i na wspolprace z SIB nie liczylbym...
ale wracajac do samych panow to mysle, ze mogliby pomyslec o poszukaniu nowej osoby z ładnym wokalem do swojego zespolu- obojetnie czy bylby to facet czy kobieta...
ps
brat CCCatch to Marco ;-)
steen

CARO ma trzech braci: Marcel, Jurgen i Marco. Mam w swoim archiwum stare ich rodzinne foto o takim składzie. Zresztą to szczegół.
Gdzie sie podziewa Frank Otto?Słyszłem kiedys przed wojna, że Caro ma córkę? Prawda?

Odnośnie psychiki każdy ma jakieś swoje zawirowania i chciałby za coś przeprosić, wybaczyć, podziekowac. Ja tez mam coś tam na sumieniu, więc ....... przepraszam za moją czasami mocną ekspresję (te moje palce).

Szkoda, że dziewczyna jest uparta (lew) i obstaje przy swoim. Nasza argumetacja jakoś jej nieprzekona o tym co byłoby dobre. Ja już dawno na jej miejscu dyplomatycznie nawiązałbym kontakt z Bohlenem i w kontrakcie zastrzegł sobie dopracowywanie nagrań pod względem aranżacji i stylu. Pogadac sobie możemy i tyle. Może z czasem Caro coś zrozumie. Oby.

SIB potrzebuje dobrego wokalu. Kto byłby najlepszy? Ja nie! Moja kariera muzyczna skończyła się w Collegu. Nie wyciągam wyżej niż D górne. Są jednak obok nas ludzie o dobrej barwie głosowej, wyczuciu muzycznym i bez kaprysów gwiazd. Sądze, że SIB znajdzie dobre rozwiązanie i wierzę w ich sukces. W moich oczach mają duże sznase; ich akcje idaą w górę. Akcje naszego blondyna idą w dół. Coś się dzieje. Czyżby starość und genug?
time to die
jkris

steen pisze:CARO ma trzech braci: Marcel, Jurgen i Marco. Mam w swoim archiwum stare ich rodzinne foto o takim składzie. Zresztą to szczegół.
Gdzie sie podziewa Frank Otto?Słyszłem kiedys przed wojna, że Caro ma córkę? Prawda?
ja korespondowalem kiedys z Marco, bo on prowadzi strone www.cccatch.de, widac przejal paleczke po bracie. co do dzieci to Caro ich nie ma. Co zas sie tyczy ojca- to wiemy tylko, ze spotkal sie z Bohlenem w Moskiew ponad rok temu- i ze milo sobie porozmawiali. tylko tyle...
steen

Ja mam trochę nieaktualne info. To wszystko przez to, że przez dłuższy okres wyłaczyłem sie z branzy MT. Stwierdzenie, że przestali mnie interesowac to zbyt mocne, ale efekt braku profesjonalnej rzeźby muzyki, rapowanie jakoś mnie zniechęciło. Na to nalozyły się pewne osobiste kwestie, że potrzebowałem refleksji i spokoju. Dużo spokoju.

Po latach jak dopadła mnie technika (net) próbuję odtworzyć zaległości i wychodzą skandale i problemy o których nie miałem pojęcia. Smutne, ale prawdziwe.
time to die
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

W maju ukaże się płyta nagrana wspólnie przez SIB i nasłynniejszą podróbę Thomasa Andersa ;) Ma sie nazywać "Heartbreak Boulevard".
Jak piszesz tak cię widzą.
jkris

ArCrack pisze:W maju ukaże się płyta nagrana wspólnie przez SIB i nasłynniejszą podróbę Thomasa Andersa ;) Ma sie nazywać "Heartbreak Boulevard".
tragedia, nie przezyje tej cioty z nimi...
steen

moje majowe plany

W maju mam imieniny, urodziny, kto zjeżdza do mnie na "górkę" na imprezę?
W planie "koncert" organowy, seans - spektakl w planetarium (planatorium, sanatorium, krematorium), 227 stopni na wieże, rzut okiem na okolicę (proszę oka nie wyjmować i nie rzucać:)). Potem to chyba wypad na miacho na kawałek browaru (w końcu). Felicję podrzucę komuś do ogródka, by mnie nie rozpraszała.

A tak poza tym maj mi sie dobrze kojarzy, bo 7(8) maja 1986 była prezentacja w programie 2 polskiego radia 1 longu CCCatch "Catch the Catch". To były czasy!
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

ArCrack pisze:W maju ukaże się płyta nagrana wspólnie przez SIB i nasłynniejszą podróbę Thomasa Andersa ;) Ma sie nazywać "Heartbreak Boulevard".

Nie zdziwię się jak pobiją na łeb Medlocka i Bohlena.Każdy zna styl SIB,brakuje w tym tylko głosu Thomasa.
Moim zdaniem "to się uda" i mocno kibicuję i czekam na singiel :lol:
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

atlantyda ;o) pisze:

Nie zdziwię się jak pobiją na łeb Medlocka i Bohlena.Każdy zna styl SIB,brakuje w tym tylko głosu Thomasa.
Moim zdaniem "to się uda" i mocno kibicuję i czekam na singiel :lol:
Ja z kolei uważam, że nawet się nie zbliżą do wyniku Medlocka/Bohlena. Musieliby być lepsi niż prawdziwy MT (który współcześnie również nie miał No.1 Hit) a dla mnie to byłby chyba koniec świata gdyby podróbka osiągnęła więcej niż oryginał.
Ja projekty SIB-ów i Ashleya (wspólne czy indywidualne) uznaję za bardzo fajne ale jednak z innej półki nawet w porównaniu z nagraniami dla Medlocka.

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
steen

Dostałem zaproszenie do Bad Salzungen na Mai Party. Z tego co się orientuję to ma być zadyma. Czytaj zabawa.

Z chęcią wybralbym sie do Turyngi i odwiedziłbym stare kąty min. Drachenschlucht, Wartburg i przy okazji znowu bym sobie załatwił buty jak ostatnim razem. Zrobiłem zapiekanke z moich mokrych pantofli po tym jak poszedłem w góry i je zmoczyłem a potem je suszyłem i poszedł dym. Był ubaw dla otoczenia, jak miałem inna minę.

W Eisenach dobre i ogromne są kebaby przy rynku :) Krajobrazy jak to w górach odlotowe, a ludzie sympatyczni. Tacy polscy Niemcy:)

W mojej pracy staram sie skupic nad tym co robię: foto, artykuł, dokument i tego radzibym SIB i Bohlenowi. Zależy mi i chyba wszystkim aby słuchac cos ciekawego (wesołego), a nie użalać sie nad niewypałem.
ODPOWIEDZ