Francesco napoli - Balla Balla a Brother louie

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
Awatar użytkownika
Adek

Post autor: Adek »

A wie ktoś może, jakiej marki sa klawisze, na których gra Thomas w ,, You Can Win If You Want '' ?
Modern Talking.....i wszystko jasne!
Awatar użytkownika
Adek

Re: :)

Adek pisze:
NoFaceNoNameNoNumber pisze:słychać tam Brother Louie:)
Gdzie słychac ? U mnie w radiu ? :D

Ale ja głupi jestem, zapomniałem, ze chodzi o to, ze słychac w ,,Balli'' BL :shock: Sorry, ze dopiero teraz zauważyłem swoją wtopę.

A wracając do tematu. W innej piosence Francisco Napoliego ,,Stai Con Me'' jest bas i gitara z ,,YMHYMS'' 8). Ciekawie co na to wszystko Dieter?
Awatar użytkownika
Soldier

Post autor: Soldier »

A wlasciwie co bylo pierwsze? Balla czy Brother Louie? Bo ja juz nie pamietam,wiem tylko,ze Balle pamietam od hohohohoo,a Louie chyba pozniej.... ale moze sie myle,moze ktos poszuka w ktorym roku powstala Balla.
Awatar użytkownika
BlueRobson

Post autor: BlueRobson »

Modern Talking - You're My Heart, You're My Soul 1984r

FRANCESCO NAPOLI - Stai con me - Peter Columbus,Francesco Napolitano 1986r

FRANCESCO NAPOLI - Stay The Night (Stay The Night to ang wersja Stai con me) Peter Columbus, Gino Rocci 1987r

PATTY RYAN - Chinese Eyes - Peter Columbus, Gino Rocci 1986r
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Modern Talking - There's Too Much Blue In Missing You 1985r

FRANCESCO NAPOLI - Canteró Peter Columbus ,Francesco Napolitano 1986-87r

PATTY RYAN - I’m Feelin’ So Blue - Peter Columbus,G.Rochel 1986r

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Modern Talking -Brother Louie - 7" 1986r

Francesco Napoli - Balla..Balla 7'' Peter Columbus / Francesco Napolitano 1987r

Chyba nic nie pomieszałem.Dla porównania dodałem resztę utworów bliźniaczo podobnych i godnych polecenia.

Panowie Francesco Napolitano i Peter Columbus
Obrazek
Awatar użytkownika
Adek

W pierwszej chwili wydawało mi się, ze obok Napoliego stoi...Bohlen :)
Też blondyn :)

Tak, tak, mieli sie z czego cieszyc. ,,Balla'' sprzedała sie w bodajze 12 mln egzemplarzy. Czyli po raz kolejny pomysł Dietera i Louisa, troche zmodyfikowany przez innego producenta przyniósł świetny efekt., choc chyba jednak ludzie pokochali głos Francesca, ktory swietnie wyspiewal hity wloskiej muzyki.
Ale jakos ,,Balle'' lubie tak do momentu, kiedy zaczyna sie ,,kiesera, kiesera''.

Ale czy takie ciągłe ,,zapozyczanie motywow'' ma na dluzsza mete większy sens? Chyba nie...(jak dla mnie)
ODPOWIEDZ