Systems In Blue live
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Systems In Blue live
No właśnie, jak oni brzmią na żywo?
Czy potrafią zaśpiewać w ten charakterystyczny sposób, czy też potrzebują do tego studia nagrań i pomocy komputera?
Czy potrafią zaśpiewać w ten charakterystyczny sposób, czy też potrzebują do tego studia nagrań i pomocy komputera?
-
Gość
- Pioetrek
- Kontakt:
Ja myślę, że pewnie potrafią zaśpiewać krótkie fragmenty tak by brzmiały idealnie. Przy dłuższych chórkach może im się już głos posypać. Tak mi się wydaje, że utrzymywanie wysokiego tonu jest ekstremalnie uciążliwe dla hmm...strun głosowych(?). W sumie ciekawy jestem jakie oni mają naturalne głosy.
A jeśli panowie SIB mają komputery do korekcji głosu to może spróbowaliby z wokalem w zwrotkach zawalczyć. Jakoś się nie mogę nijak przyzwyczaić.
Pozdrawiam
Piotrek
A jeśli panowie SIB mają komputery do korekcji głosu to może spróbowaliby z wokalem w zwrotkach zawalczyć. Jakoś się nie mogę nijak przyzwyczaić.
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
-
Gość
- Blue Forever
- Kontakt:
Na początku chciabym się serdeczenie z wami (użytkownikami forum) się przywitać.
Co do SIB... Jak tylko wiadomość o utworzeniu zespołu ujrzała światło dzienne to na RTL2 (lub na RTL, albo SAT1) widziałem krótki wywaid z panami z SIB. Mowa była ogólnie o założeniach zaspołu (nic co już nie wiemy) i na koniec tego wywiadu Panowie zaśpiewali 2 wersy "My bed is too big! To big without you... baby" i muszę przyznać, że ciarku mnie przeszły... to brzmiało niesamowicie... dokładnie tak jak brzmi to w oryginale (na singlu bądź albumie).
Pozdrawiam wszystkich!!!
Blue Forever
Co do SIB... Jak tylko wiadomość o utworzeniu zespołu ujrzała światło dzienne to na RTL2 (lub na RTL, albo SAT1) widziałem krótki wywaid z panami z SIB. Mowa była ogólnie o założeniach zaspołu (nic co już nie wiemy) i na koniec tego wywiadu Panowie zaśpiewali 2 wersy "My bed is too big! To big without you... baby" i muszę przyznać, że ciarku mnie przeszły... to brzmiało niesamowicie... dokładnie tak jak brzmi to w oryginale (na singlu bądź albumie).
Pozdrawiam wszystkich!!!
Blue Forever
-
Gość
- Pioetrek
- Kontakt:
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
- Pioetrek
- Kontakt:
- Mateusz vel. Kokos
-
Gość
- Pioetrek
- Kontakt:
^Steve-SIB
2004-11-01 19:14:09
Aha, to jeszcze sobie sam dopowiem Najwięcej zamieszania w sprawie braku umiejętności wokalnych Dietera narobił ponoć Pan BIRGER CORLEIS - człowiek, który obok Panów ROLFA KOHLERA, MICHAELA SCHOLZA I DETLEFA WIEDEKE [SYSTEMS IN BLUE], śpiewał w chórkach Modern Talking, a potem też przy pierwszych płytach refreny i chórki w Blue System. Panu BIRGEROWI chodziło o zaniżone wynagrodzenie za partie wokalne nagrane z jego udziałem. Potem do niego dołączyła reszta chórzystów, gdyż jak wiemy np. na teledyskach, czy koncertach widzimy Dietera śpiewającego refreny i chórki, a jego głosu tak za bardzo nie słychać, itd.
Zasugerowałem się trochę chyba niewłaściwie tym postem. Zrozumiałem to tak jakoby na pierwszych płytach BS z Dieterem współpracował Birger Corleis a reszta SIB-ów dołączyła później tzn od Magic Symphony (, i że dlatego jako pierwszy nagrali Magic Mystery...Ale się chyba pomyliłem. Czy w takim razie ktoś wie jakie partie śpiewał Corleis, i czy on należał do SIB-ów po niedawnym uformowaniu się tej grupy? No i czy udzielał się jakoś w refrenie do My bed is too big?
Pozdrawiam
Piotrek
- Pioetrek
- Kontakt:
Nikt nie wie? Szkoda... Pytanie o Corleisa zadałem ponieważ mnie zastanawia, czy udzielił się jakoś w refrenie do My Bed is Too Big. Jeśli coś tam zaśpiewał a niedawno panowie SIB (rozumiem, że bez Corleisa) zaśpiewali to idealnie zgodnie z oryginałem to znaczy chyba, że oni naśladują wykonanie chórków BS (które współtworzyli) a nie powtarzają swoje partie nagrane x-lat temu w studio... Ale wszystko zależy od tego jak było
Pozdrawiam
Piotrek
Pozdrawiam
Piotrek
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
- Mateusz vel. Kokos