Nowy singiel Madonny.
- flipper_69
Nowy singiel Madonny.
Koledzy i koleżanki, co o tym sądzicie? Zanim odsłuchacie to w prawym górnym rogu przełączcie ,,muzyka" na off
http://www.madonnanewera.com/
Przyznam się szczerze, że mnie zatkało...
-
Janusz Piechota
- Adi
Ciekawe czy prawnicy Dietera to słyszą. Bo są dosyć słynni z tego, że jak tylko dojdą do nich słuchy czy sami wykryją, jeśli jakiś inny artysta ma zaczerpnięty jakiś rytm z piosenki Bohlena to zaraz "drą koty" z nim i to nawet często omijając tryb polubowny idą z tym do sądu z zarzutem plagiatu i odszkodowania.
Przypomina mi się sprawa z programu 24 Stunden chyba z SAT1 czy innego może, jak jeden fan w NIemczech prowadził stronę internetową o Dieterze (coś jak nasza) i ten 16 czy 17-letni chłopak otrzymał po jakimś czasie list do domu, że łamie prawa autorskie w jakimś względzie i sprawa zostanie skierowana do sądu, pomimo zapewnień Dietera w odpowiedzi na list chłopaka, ze Dieter sprawę uznaję za błahą i nie byłą (jak opowiadał ojciec chlopaka) to i tak chłopak otrzymał pozew do sądu o jakieś parenaście Euro
A przed swoim domem Dieter uciekał przed dziennikarzem i wyzwał jednego od idiotów (pamiętam ten program)
A sam Bohlen też nie jest w porządku do końca bo i jemu zarzucano podobne czyny, że jego niektóre utwory są podobne do jakichś sprzed 30 czy 40 lat (chyba przykładowa dawna sprawa z "We have a dream" o ile się nie mylę - jakiś ekspert od dżwięku wykazał na SAT1 w Blitz podobieństwo) Po prostu zdaję relację z tego co widziałem w różnych programach.
Przypomina mi się sprawa z programu 24 Stunden chyba z SAT1 czy innego może, jak jeden fan w NIemczech prowadził stronę internetową o Dieterze (coś jak nasza) i ten 16 czy 17-letni chłopak otrzymał po jakimś czasie list do domu, że łamie prawa autorskie w jakimś względzie i sprawa zostanie skierowana do sądu, pomimo zapewnień Dietera w odpowiedzi na list chłopaka, ze Dieter sprawę uznaję za błahą i nie byłą (jak opowiadał ojciec chlopaka) to i tak chłopak otrzymał pozew do sądu o jakieś parenaście Euro
A sam Bohlen też nie jest w porządku do końca bo i jemu zarzucano podobne czyny, że jego niektóre utwory są podobne do jakichś sprzed 30 czy 40 lat (chyba przykładowa dawna sprawa z "We have a dream" o ile się nie mylę - jakiś ekspert od dżwięku wykazał na SAT1 w Blitz podobieństwo) Po prostu zdaję relację z tego co widziałem w różnych programach.
- flipper_69
Mnie właśnie najbardziej nurtuje to, że ten remix zdaje się być oficjalnym...jkris pisze:slyszelismy ale on chyba nie jest oficjalny- choc rewelacyjnie zrobiony...Janusz Piechota pisze:To chyba nie slyszeliscie remixu madonny hung up z podkladem cherry cherry lady!!!!
Jak znam tę panią to nie jest taka naiwna. W przypadku tego rodzaju publikacji można się spodziewać na płycie czegoś w rodzaju: contains a sample "youre my heart.." preformed by Modern Talking.Adi pisze:Ciekawe czy prawnicy Dietera to słyszą. Bo są dosyć słynni z tego, że jak tylko dojdą do nich słuchy czy sami wykryją, jeśli jakiś inny artysta ma zaczerpnięty jakiś rytm z piosenki Bohlena to zaraz "drą koty" z nim i to nawet często omijając tryb polubowny idą z tym do sądu z zarzutem plagiatu i odszkodowania..
-
adamek
Re: Nowy singiel Madonny.
ok, jest tam poniżej youre my heart...adamek pisze:co słychać w tej łupance?? czyżby mi słoń nadepnął na uszy... na tej stronie madonny nie słyszę żźadnej melodii dietera...flipper_69 pisze:Koledzy i koleżanki, co o tym sądzicie? Zanim odsłuchacie to w prawym górnym rogu przełączcie ,,muzyka" na off
- punky linsky
- Skyliner89MT
- Skyliner89MT
- Peter
Możliwe, że Pan Jkris ma na mysli portal wrzuta. plSkyliner89MT pisze:Czyli gdzie panie Jkris:P:P ???
A co myślicie o nowej płycie Madonny i singlu 4 minutes? Dla mnie singiel jest w miarę, ale płyta się nie udała.
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Żadna wrzuta tylko miejsce gdzie na naszym Forum jest "tajemne" miejsce na tego rodzaju niespodzianki...Peter pisze:Możliwe, że Pan Jkris ma na mysli portal wrzuta. pl
MODERN TALKING FOREVER!!!
- Peter
No cóż nie trafiłem......
Ale wróćmy do tematu. Jak już dyskutujemy o 4 minutes, to dla mnie utwór jest w miarę przyzwoity, choć ja wolałem utwory z Confession on a dancefloor. Nie bardzo mi leży ten gatunek muzyki i ten utwór jest jedynym, który mi się podoba na tej płycie.
Ale wróćmy do tematu. Jak już dyskutujemy o 4 minutes, to dla mnie utwór jest w miarę przyzwoity, choć ja wolałem utwory z Confession on a dancefloor. Nie bardzo mi leży ten gatunek muzyki i ten utwór jest jedynym, który mi się podoba na tej płycie.
- MichałT
Dla mnie nowa Madonna to już nie ta Madonna co kiedyś...
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż