P.S sorra że daje takie odpowiedzi w Ankiecie Ale jestem zrospaczony
MT Teleexpress
-
Mikiki
MT Teleexpress
W alfabecie gwiazd w Teleexpresie Było Modern Talking Wszystko było git zaczeli tam nawijać o nich itd.Aż uszłyszałem taki tekst:"Ostatni album przed pierwszy rozpadem to 'Romantic Dreams'. NO COMMENT!!!!!
- Pioetrek
- Kontakt:
Miałbym kilka wątpliwości dotyczących info w Teleexpressie. Przede wszystkim, kiedy podano tę informację bo ten temat był już dawno temu poruszony w księgach gości u ArCracka i Sebastiana. I czy na pewno jako ostatni album podali Romantic Dreams czy Romantic Warriors. Ja w sumie stanę w obronie Teleexpressu ponieważ wspominają tą jedną z najbardziej popularnych grup w dziejach muzyki, czego zdaje się niektórzy pseudo-znawcy muzyki nie dostrzegają.
A teraz ustosunkuję się do sondy i tekstu, który napisałeś. Jeżeli chodzi o sondę, to moim zdaniem źle sformułowałeś pytanie ponieważ ostatnim albumem MT przed BS był Romantic Warriors. Świadczyć o tym wg mnie może nr LP-208696 - przy albumie BS - Walking on a rainbow, podczas gdy MT - In the garden of Venus ma numer LP-208770 czyli późniejszy.
Jeżeli chodzi zaś o to, który album jest ostatnim przed rozpadem to moim zdaniem może to być In the middle of nowhere, a panów w 1987 razem trzymał już tylko kontrakt z wytwórnią. Więc w tej sprawie może być pewna dowolność zależnie od tego jak brzmi pytanie.
Być może powinniśmy wystąpić z oficjalnym pismem do Teleexpressu jako społeczność fanów MT zrzeszonych na Polskim Forum MT, przedstawiając faktyczną historię duetu lub domagając się odpowiedzi skąd czerpią taką a nie inną informację?
Pozdrawiam
Piotrek
A teraz ustosunkuję się do sondy i tekstu, który napisałeś. Jeżeli chodzi o sondę, to moim zdaniem źle sformułowałeś pytanie ponieważ ostatnim albumem MT przed BS był Romantic Warriors. Świadczyć o tym wg mnie może nr LP-208696 - przy albumie BS - Walking on a rainbow, podczas gdy MT - In the garden of Venus ma numer LP-208770 czyli późniejszy.
Jeżeli chodzi zaś o to, który album jest ostatnim przed rozpadem to moim zdaniem może to być In the middle of nowhere, a panów w 1987 razem trzymał już tylko kontrakt z wytwórnią. Więc w tej sprawie może być pewna dowolność zależnie od tego jak brzmi pytanie.
Być może powinniśmy wystąpić z oficjalnym pismem do Teleexpressu jako społeczność fanów MT zrzeszonych na Polskim Forum MT, przedstawiając faktyczną historię duetu lub domagając się odpowiedzi skąd czerpią taką a nie inną informację?
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
- Pioetrek
- Kontakt:
Sprawdziłem swoje wpisy w KG i stanąłem wtedy chyba po stronie Teleexpressu. Moim argumentem było to, że w Jet Airliner panowie są we wspólnych ujęciach a w In 100 Years już nie
PS: Mikki, czy mógłbyś określić kiedy był ten Modern Talking w teleexpressie? Czy jest to może ten materiał z cyklu muzyczny alfabet http://tvp.pl/video/2005/05/29/39523/film.asf ?
Pozdrawiam
Piotrek
PS: Mikki, czy mógłbyś określić kiedy był ten Modern Talking w teleexpressie? Czy jest to może ten materiał z cyklu muzyczny alfabet http://tvp.pl/video/2005/05/29/39523/film.asf ?
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"