MT Teleexpress

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ

Czy ostatni Album MT przed BS to

1st album
0
Brak głosów
The album
0
Brak głosów
In the Garden of The Venus
11
73%
Bum tarara Bum Tarara Bum Cyk Cyk
4
27%

Liczba głosów: 15

Mikiki

MT Teleexpress

Post autor: Mikiki »

W alfabecie gwiazd w Teleexpresie Było Modern Talking Wszystko było git zaczeli tam nawijać o nich itd.Aż uszłyszałem taki tekst:"Ostatni album przed pierwszy rozpadem to 'Romantic Dreams'. NO COMMENT!!!!! :twisted:
P.S sorra że daje takie odpowiedzi w Ankiecie Ale jestem zrospaczony
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Miałbym kilka wątpliwości dotyczących info w Teleexpressie. Przede wszystkim, kiedy podano tę informację bo ten temat był już dawno temu poruszony w księgach gości u ArCracka i Sebastiana. I czy na pewno jako ostatni album podali Romantic Dreams czy Romantic Warriors. Ja w sumie stanę w obronie Teleexpressu ponieważ wspominają tą jedną z najbardziej popularnych grup w dziejach muzyki, czego zdaje się niektórzy pseudo-znawcy muzyki nie dostrzegają.

A teraz ustosunkuję się do sondy i tekstu, który napisałeś. Jeżeli chodzi o sondę, to moim zdaniem źle sformułowałeś pytanie ponieważ ostatnim albumem MT przed BS był Romantic Warriors. Świadczyć o tym wg mnie może nr LP-208696 - przy albumie BS - Walking on a rainbow, podczas gdy MT - In the garden of Venus ma numer LP-208770 czyli późniejszy.
Jeżeli chodzi zaś o to, który album jest ostatnim przed rozpadem to moim zdaniem może to być In the middle of nowhere, a panów w 1987 razem trzymał już tylko kontrakt z wytwórnią. Więc w tej sprawie może być pewna dowolność zależnie od tego jak brzmi pytanie.

Być może powinniśmy wystąpić z oficjalnym pismem do Teleexpressu jako społeczność fanów MT zrzeszonych na Polskim Forum MT, przedstawiając faktyczną historię duetu lub domagając się odpowiedzi skąd czerpią taką a nie inną informację?

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Może sięgneli do starych materiałów prasowych? :roll:
A tam akurat w związku z szumem przy okazji rozpadu grupy 6 album został niezauważony? A może chcieli być tak skrupulatni i sprawdzili, że 6 album MT wyszedł już po 1 BS?
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Sprawdziłem swoje wpisy w KG i stanąłem wtedy chyba po stronie Teleexpressu. Moim argumentem było to, że w Jet Airliner panowie są we wspólnych ujęciach a w In 100 Years już nie :D

PS: Mikki, czy mógłbyś określić kiedy był ten Modern Talking w teleexpressie? Czy jest to może ten materiał z cyklu muzyczny alfabet http://tvp.pl/video/2005/05/29/39523/film.asf ?

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Mikiki

Post autor: Mikiki »

29.maj.2005
ODPOWIEDZ