You're My Heart, You're My Soul w wersji koncertowej
- Skyliner89MT
You're My Heart, You're My Soul w wersji koncertowej
Mam takie pytanie. Dlaczego podczas koncertu Modern Talking w Polsce i w Belgii w 1998 roku piosenka You're My Heart, You're My Soul była wykonywana w wersji Classic Mix ??? A nie w normalnej wersji z 1998 roku ???
Dziękuje za odpowiedzi
Pozdrawiam
Dziękuje za odpowiedzi
Pozdrawiam
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
- Skyliner89MT
-
jkris
a wg Ciebie musi byc jakis konkretny powod? bylem na tym koncercie i wiekszosc piosenek byla zagrana w inny niz na plycie sposob. classic mix akurat uwazam za najlepsza wersje tej piosenki jaka kiedykolwiek powstala- moze ktos uznal podobnie i taka wersje wlasnie granoSkyliner89MT pisze:Wie ktoś o tym ??? Czy nie chce mi powiedzieć ???
- Malediwy
Mnie się takie "wejście" bardzo podobało. Wogóle bardzo podoba mi się ta wersja piosenki.
Zwróć też uwagę, że Youre' My Heart... było dwa razy na koncercie, na wejście Classic Mix a potem normalna wersja.
Greonimo's Cadillac już mi się nie podobał bo był "odarty" z muzyki...
Zwróć też uwagę, że Youre' My Heart... było dwa razy na koncercie, na wejście Classic Mix a potem normalna wersja.
Greonimo's Cadillac już mi się nie podobał bo był "odarty" z muzyki...
Spokojem można kamień ugotować...
- punky linsky
- only love
- Kontakt:
heh mam obie wersje no i też wolę te pierwszą bo druga jest troszkę słaba
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.
Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
- Skyliner89MT
- punky linsky
Bardzo głęboko się zastanawiam i uważam że "Cheri cheri ladi", "Atlantis is calling" i "Geronimo's cadillac" w wersjach z BACK FOR GOOD są niczym w porównaniu z oryginałami. Wersje tych kawałków z lat 80. są cudowne, istne majstersztyki gdzie dźwięki nakładają sie na siebie w cudowny sposób. a wersje z '98 roku?? płaski, "tani" dźwięk.Skyliner89MT pisze:Cheri Cheri Lady Disco Polo AHAHAHAHAHAHAHAHA Nie rozśmieszajcie mnie. Ludzie zastanówcie się co piszecie
przecież wystarczy porównać "cheri ..." z albumu i "cheri..." z singla "brother louie'98". różnica w brzmieniu jest kolosalna.
to jest moja subiektywna ocena, ale tylko tych trzech wymienionych na początku kawałków, reszta albumu BACK FOR GOOD już mnie tak nie "razi".
think for yourself - question authority
- Skyliner89MT
Mnie tam nic nie razi. Może dlatego, że moja miłość do Modern Talking jest tak wielka
:D:D. Chodzi mi o Ich muzyke
:D:D. W 1998 roku był Ich wielki powrót, a album Back For Good sprzedał się w ponad dziesięciomilionowym nakładzie i to o czymś świadczy co nie ??? I liczne nagrody dla Modern Talking dzięki temu albumowi ???. Mi poprostu wszystkie piosenki Modern Talking się podobają
:D:D
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
jkris
zgadzam sie w 100%punky linsky pisze:Bardzo głęboko się zastanawiam i uważam że "Cheri cheri ladi", "Atlantis is calling" i "Geronimo's cadillac" w wersjach z BACK FOR GOOD są niczym w porównaniu z oryginałami.
tego nawet nie mozna porownac. natomiast opinia Skyliner89MT wynika zapewne z faktu, ze w '98 mial 9 lat wiec dla niego te nowe wersje sa pierwszymi...
no swiadczy ale o tym, ze ponownie odniesli sukces dzieki starym piosenkom ale nie o tym, ze odswiezone wersje sa lepsze od oryginalnych... poza tym ja slyszalem o 4mln sprzedanych plyt BFGSkyliner89MT pisze:Back For Good sprzedał się w ponad dziesięciomilionowym nakładzie i to o czymś świadczy co nie ???
- Skyliner89MT
Wyczytałem to na tej stronie http://www.moderntalking.pl/mt/index.php. Jeśli chodzić o sprzedaż albumu Back For Good. Ja znam też orginalne wersje piosenek Atlantis Is Calling, Cheri Cheri Lady z lat 80tych jak i wszystkie, które były na albumie Back For Good w nowych wersjach znam ich stare wersje bardzo dobrze. Nowe i stare wersje mi się podobają.
Pozdrawiam
:D:D.
P.S. Myśle, że wiecie o co mi chodzi
Pozdrawiam
P.S. Myśle, że wiecie o co mi chodzi
-
jkris
hmmm... na wikipedii podaja nawet, ze ponad 10mln... chyba doliczyli polskie piratySkyliner89MT pisze:Wyczytałem to na tej stronie http://www.moderntalking.pl/mt/index.php. Jeśli chodzić o sprzedaż albumu Back For Good.
- Tomolo
Ponad 10 mln płyt to oficjalne dane z BMG a także z najważniejszego chyba na świecie, profesjonalnego obok "Billboard" pisma muzycznego "Music & Media"!jkris pisze:no swiadczy ale o tym, ze ponownie odniesli sukces dzieki starym piosenkom ale nie o tym, ze odswiezone wersje sa lepsze od oryginalnych... poza tym ja slyszalem o 4mln sprzedanych plyt BFG Question
Fakt, że 4,5 mln płyt zamiast 10 mln podali nawet podczas wręczania dla M. Talking nagrody World Music Award w 1999 r. w Monaco, ale to takie trzymanie się w nieskończoność starych, nieaktualnych danych (z lenistwa?)
Podobnie (co mnie baaardzo drażni) wielokrotnie do dzis podają wróżnych mediach , że MT sprzedali 60 mln płyt (dane jeszcze z lat 80-tych) a wiemy , że aktualne dane to 2 razy tyle , czyli 120 mln!
A wracając do You're My Heart... , to mi akurat podoba się bardziej wersja 98. W latach 80-tych YMHYMS nie było w czołówce moich ulubionych hitów MT, stało się to dopiuero w 1998 roku. Jednak inne przeboje z Back For Good, ze wspaniałym Atlantis Is Calling na czele, zdecydowanie lepiej brzmią dla mnie w oryginale!
- Skyliner89MT