Tego nie widzieliście jeszcze ;]

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
steven
Kontakt:

Tego nie widzieliście jeszcze ;]

Post autor: steven »

Tak jak w temacie! Zapraszam na stronę:
http://www.noticias.info/video/video_pl ... Mwy9Zhz8fI
i prosze cierpliwie czekać na refren z high pitch voice'm :D

Ale mega LOL ;]

EDIT:
I jeszcze to:
http://pl.youtube.com/watch?v=_-ei3o5SH ... re=related
chcialbym calosc zobaczyc ;] naparwde niesamowite gdy razem spiewaja na zywca ;] nice nice ;)

EDIT 2:
Moim zdaniem mała błazenada:
http://www.noticias.info/video/video_pl ... C_OX7h2vkk
po pierwsze śpiewa po angielsku a w studio jest tłumacz (wtf?) :| a po drugie posłuchajcie jakie brednie mówią nt. pojawiania sie Nory razem z MT. no comments :|
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Na pierwszy rzut oka widać i słychać, że to niestety playback. :( :( :( I każdy o tym wie, że Thomas Anders potrafi śpiewać na żywo. A to już widziałem z tymi żołnierzykami.
A to co śpiewają, naprawde śpiewają na żywo RAZEM we Francji w 1985 jest poprostu zajebiste. Jak to widze to odrazu na twarzy pojawia mi się tzw. banan :D:D:D. Tylko szkoda, że takie krótkie.
To też widziałem z tym wywiadem, że Thomas odpowiada po niemiecku i jest tłumacz. Troche dziwne :? :? :?
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
Soldier

Post autor: Soldier »

Steven :] widzielismy.To stare nagrania.
Awatar użytkownika
steven
Kontakt:

Post autor: steven »

Soldier pisze:Steven :] widzielismy.To stare nagrania.
sorry batory bossowie ;] widac 100 lat za murzynami jestem :P
Awatar użytkownika
Soldier

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

steven pisze:po pierwsze śpiewa po angielsku a w studio jest tłumacz
Wtedy Thomas był dosyć młody. Ja nie pamiętam dobrze, w jakim języku (oprócz niemieckim) udzielał w tamtych czasach wywiadów, ale wydaje mi się, że praktycznie każdy kto uczył się podstaw angielskiego lub bardziej rozwijał swoją wiedzę w szkołach, na kursach, na wyjazdach, filmach,itp., jest w stanie bardzo łatwo wykuć jakiś tekst po angielsku i go zaśpiewać. Zwłaszcza, ze w odpowiednich momentach utworu po wielu treningach słowa same się nasuwają na język :D Znacznie jednak trudniej jest budować luźne wypowiedzi na bardziej skomplikowane tematy. Przynajmniej ja wtedy muszę być dobrze skoncentrowany jak i co mówię. I to jeszcze zależy na jaki temat (kwestia np. skomplikowanego technicznego, np medycznego słownictwa).
Reasumując wydaje mi się, że być może Thomas mimo, ze znał angielski i posługiwał się nim jako tako, to być może pewniej się czuł odpowiadając po niemiecku. A może jestem w błędzie i po prostu organizatorzy wywiadu tak sobie umyślili z tłumaczem :?: :?
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

widziałam wszystkie te filmiki pierwszy już ktoś w innym miejscu chyba prezentował albo spotkałam go na tubie kolejny hmm to chyba było w temacie o głosie Dietera w MT i słychać go tam faktycznie ale jakoś dziwnie brzmi a 3ci ten z norą też widziałam na tubie
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Reasumując wydaje mi się, że być może Thomas mimo, ze znał angielski i posługiwał się nim jako tako, to być może pewniej się czuł odpowiadając po niemiecku.
Myślę, żo jest właściwa interpretacja tej sytuacji. Thomas rozumiał sens pytań formułowanych po angielsku ale nie czuł się zbyt pewnie jeżeli chodzi o wypowiadanie się w tym języku.

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

Adi pisze:
steven pisze:po pierwsze śpiewa po angielsku a w studio jest tłumacz
Wtedy Thomas był dosyć młody. Ja nie pamiętam dobrze, w jakim języku (oprócz niemieckim) udzielał w tamtych czasach wywiadów, ale wydaje mi się, że praktycznie każdy kto uczył się podstaw angielskiego lub bardziej rozwijał swoją wiedzę w szkołach, na kursach, na wyjazdach, filmach,itp., jest w stanie bardzo łatwo wykuć jakiś tekst po angielsku i go zaśpiewać. Zwłaszcza, ze w odpowiednich momentach utworu po wielu treningach słowa same się nasuwają na język :D Znacznie jednak trudniej jest budować luźne wypowiedzi na bardziej skomplikowane tematy. Przynajmniej ja wtedy muszę być dobrze skoncentrowany jak i co mówię. I to jeszcze zależy na jaki temat (kwestia np. skomplikowanego technicznego, np medycznego słownictwa).
Reasumując wydaje mi się, że być może Thomas mimo, ze znał angielski i posługiwał się nim jako tako, to być może pewniej się czuł odpowiadając po niemiecku. A może jestem w błędzie i po prostu organizatorzy wywiadu tak sobie umyślili z tłumaczem :?: :?

no ja z kolei też uważam że łatwo sie nauczyć tekstu piosenki po angielsku i zaśpiewać ją potem bez błędów. Ja np ze słuchu znam swoje ulubione piosenki MT w całości ale jeśli chodzi o naukę z kartki to trzeba jeszcze wiedzieć jak czytać po angielsku niektóre litery lub zbitki litera ja z tym przeważnie nie mam problemu. Ale sprawa się faktycznie zmienia jak mam swoją wypowiedź ułożyć na poczekanie i też za zwyczaj wychodzi mi to nieskładnie ale z kolei jak widzę tekst to mogę powiedzieć o czym on opowiada więc to chyba normalne że thomasowi ciężko się wysłowic po angielsku
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
Awatar użytkownika
Dubler

Post autor: Dubler »

A może chodziło o Norę, żeby jej łatwiej było się porozumieć, bo gdy tłumacz tłumaczy na angielski wypowiedz Thomasa, to widać,że Thomas rozumie co on mówi, nawet się uśmiecha, po za tym oglądałem kiedyś wywiad Thomasa i Nory z 1988 roku z RPA i tam świetnie mówią po angielsku obydwoje, więc myślę, że był to zabieg ze strony telewizji.
Awatar użytkownika
Soldier

Nie pamietam w tej chwili dla jakiej TV byl udzielany ten wywiad,ale nie dla niemieckojezycznej,tlumacz jest dla prowadzacego i dla widzow,co prowadzacy zdaje sie powiedzial na poczatku-slaba jakosc tego nagrania sprawia,ze nie wszystko rozumiem,a i moj angielski jest raczej ten tego.... :oops:
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

Skyliner89MT pisze:A to co śpiewają, naprawde śpiewają na żywo RAZEM we Francji w 1985 jest poprostu zajebiste. Jak to widze to odrazu na twarzy pojawia mi się tzw. banan :D:D:D. Tylko szkoda, że takie krótkie.
No właśnie,szkoda,że to tylko fragment :(
alunia13

Re: Tego nie widzieliście jeszcze ;]

Post autor: alunia13 »

Dopiero teraz to zobaczyłam i szczena mi odpadła:D Boskie normalnie :D Ten chór jest zarąbisty :D a tak a propo to Thomasa ładnie wyszedł na tym teledysku :)

[/quote]
"You can win, If You want..."
Awatar użytkownika
Gosia91

Post autor: Gosia91 »

Superowe to nagranie,ale za krótkie ;(
Sorry Little Sarah ;)..
ODPOWIEDZ