Dreamcatcher

Castingi z Dieterem Bohlen w jury + wykonawcy wywodzący się z tych castingów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Sandra, przecież trzy posty wyżej masz link do tego programu... :> Jest 5 części, wystarczy wpisać do wyszukiwarki YouTube nazwę i można oglądać do woli ;)
Jak piszesz tak cię widzą.
DySkietkaDS

Post autor: DySkietkaDS »

A drugiego singla jak na razie nie widać... Ani nie słychać...
I wrote a song about your eyes
Ate a slice of cherry pie
Cried all night
On a bench inside the park
I'll kiss you slowly in the dark
I'll never stop...
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Album podoba mi się nawet bardziej od drugiego,zwłaszcza utwór PART TIME LOVER,mógłby być drugim singlem,podobaja mi sie chórki w których słychac - napewno-Bohlena :)
W skali 1-10 daje mu 8 :)

Drazni mnie bardzo utwór Wonderful Girl,a raczej mrauczenie Dietera,o wiele lepiej zaspiewał w utworze ONLY FOREVER ,jakbym słuchała jakies piosenki z repertuaru Blue System :)

LOVE IS BEAUTIFUL do złudzenia przypomina mi SHAME,SHAME SHAME - Blue System.
Po za tym lubię słuchać FLY WITH ME TONIGHT i MOMENT OF MY LIFE,kojarzą mi się z "nutą" Bohlena.
Jesli chodzi o utwór SING HALLELUJA,to wydaje mi się,że gdyby wyszedł na singlu i miał podkład muzyczne bardziej dyskotekowy zrobiłby większa karierę niż poprzednie single Medlocka.
To tyle moich wrażeń po odsłuchaniu tego albumu :lol:
I na całe szczęście nie jest on jazzowy,tak jak to zapowiadano :wink:
Awatar użytkownika
angel

Post autor: angel »

Po przesłuchaniu albumu "Dreamcatcher" uważam,że najładniejszą Piosenką jest "Moment Of My Life".Sam początek i refren tej piosenki jest naprawdę ciekawy i piosenka ta jest łatwo wpadająca w ucho.
Uwielbiam tą piosenkę i powinna być wydana jako drugi singiel :) .
Poza tą piosenką lubię też słuchać "Fly With Me"-jest supcio :)
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Medlock napisał książkę, która w wersji CD ukaże się za parę dni więc to chyba ona jest obecnie głównym produktem, który ludzie "powinni" kupować. Zatem drugi singiel albo za parę miesięcy albo wcale, bo już zaczyna się mówienie o trzeciej płycie :)

Co do wyboru piosenek na singiel to dla mnie w grę wchodziły by Part Time Lover, Feels Like The First Time albo Only Forever. O pierwszym możemy chyba zapomnieć, bo w zimie został by wyśmiany ;) Feels Like The First Time powinien chyba trafić na pierwszy singiel, zamiast nudnego Unbelievable...
DySkietkaDS

Post autor: DySkietkaDS »

Zgadzam się, że na pierwszy singiel powinien zostać wybraby "Feels Like The First Time" to jedna z lepszych piosenek z albumu.
I wrote a song about your eyes
Ate a slice of cherry pie
Cried all night
On a bench inside the park
I'll kiss you slowly in the dark
I'll never stop...
Awatar użytkownika
venturak

Post autor: venturak »

przesłuchałem płytkę i... jestem rozczarowany ;/ jak dla mnie jest żenująca - nie ma na nic ciekawego. Jedynie, co mi wpadło w ucho, to "Unbelievable" i "Sing Halleluja", a reszta dla mnie nie istnieje. Nie ma już "starego", "dobrego" Dietera. I chyba już nie będzie. Jak dla mnie ta muzyka zaczyna się robić nudna. I coraz mniej słucham nowych piosenek, raczej wolę te starsze.
Бяла нощ, бяла луна, две тела, сенки от рая
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Dreamcatcher (wydanie Musicload) - 09.11.2007

1. Unbelievable 3:54
2. Love Is Beautiful 3:55
3. Feels Like The First Time 3:55
4. Fly With Me 4:21
5. Moment Of My Life 3:32
6. Wonderful Girl 4:01
7. Get Out Of My Bed 3:40
8. I'm Still Here 3:14
9. Don't Worry 3:50
10. Only Forever 5:25
11. I Can't Forget This Night 3:28
12. My Dream Survive 4:11
13. When You Close Your Eyes 4:18
14. Part Time Lover 3:49
15. Sing Halleluja 3:17
16. What A Wonderful World

Co to za wydanie w ogóle??
Nigdzie tego nie widzę w sprzedaży.
Jakieś nieoficjalne?Czy co...z dodanym oczywiście utworem :/ ,nie...
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Było na 4 stronie tego tematu. Mimo, że melodia jest nieco zmieniona, jest to jednak cover.
http://www.musicload.de/item.ml?releaseid=2939748_2

Jest też podobne wydanie Mr. Lonely z remixem You Are So Beautiful.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Acha,ok.
Dzieki ;)
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

venturak pisze:przesłuchałem płytkę i... jestem rozczarowany ;/ jak dla mnie jest żenująca - nie ma na nic ciekawego. Jedynie, co mi wpadło w ucho, to "Unbelievable" i "Sing Halleluja", a reszta dla mnie nie istnieje. Nie ma już "starego", "dobrego" Dietera. I chyba już nie będzie. Jak dla mnie ta muzyka zaczyna się robić nudna. I coraz mniej słucham nowych piosenek, raczej wolę te starsze.

ja też słucham na niej tylko tych dwóch piosenek bo reszta jakoś mi w uszy nie wpadła
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Only love can break my heart
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
Alunia96
Użytkownik nieaktywny

Post autor: Alunia96 »

świetna płytka ale nie bardzo w stylu Modern talking!! :o
Awatar użytkownika
Peter

Dreamcatcher

Post autor: Peter »

Początkowo byłem negatywnie nastawiony do projektu Mark Medlock & Dieter Bohlen ale stopniowo zaczynają mi się podobać niektóre kawałki. Są to Unbelivable, Part time lover i Wonderful girl. Może ta muzyka nie brzmi jak Modern Talking. Ale to było już dawno, muzyka się zmieniła i już nigdy nie będzie Modern Talking ani Blue System. Ta płyta idzie z duchem czasu i to się Dieterowi ceni. Jednak żeby fani nie byli zbyt zawiedzeni na płycie znalazł się Part time lover. Mimo, że niektóre piosenki nawiązują w pewnym stopniu do innych produkcji Dietera żadna z nich nie kopiuje kompozycji jakiś innych wykonawców jak to było na Here I am. Najsłabszym tu kawałkiem jest Sing Halleluyah, który jest zapełniaczem i nie powinien się znaleźć na płycie. Ale ta płytka coś jednak w sobie ma fajnego. Po zapoznaniu się z ostatnimi dokonaniami na rynku muzycznym dochodzę do wniosku, że wolę produkcje Bohlena jakiekolwiek by były od wszelkich prób kopiowania jego muzyki. Nigdy żadna z takich prób nie będzie zbliżona poziomem do Blue System ani Modern Talking, dlatego, ze nie angażuje się w to Bohlen. (Ta też odbiega trochę, ale to przynajmniej coś oryginalnego) Dobry kompozytor to jednak podstawa sukcesu, a ta płyta odniosła już spory sukces. Jedyny minus to zbyt mało Dietera słychać na tej płycie.
Awatar użytkownika
Peter

Re: Dreamcatcher

Post autor: Peter »

Do wyżej wymienionych przeze mnie udanych kompozycji chciałbym dodać jeszcze "My dream survive" - znakomity utwór, który ma genialny aranż i jest bardo pogodny, Medlock tu też nieźle śpiewa. Bardzo udany jest również "When you close your eyes" Inną udaną kompozycja jest tu "I can't forget you" - dobrze zaaranżowany utwór (przypomina mi trochę "I love the way you are") Cudny aranż ma "I'm still here" i bardzo przyjemnie się go słucha. Średnio udanym utworem jest za to "Get out of my bed" ale nie jest zły. Dziwnym utworem jest dla mnie "Moment of my live" na początku przyjemny dość spokojny, a później mocniejszy znacznie może byt mocny, ale mimo wszystko udany. "Fly with me" - ten utwór ma w sobie coś fantastycznego :wink: "Feels like the first time" - przyjemny utwór ma swój klimat. "Only forever" - cudny aranż, ładna melodia, ładny refren i do tego taka niespodzianka jak wokal Bohlena. Uwielbiam ten utwór. Mniej mi się podoba "Don't worry" niezbyt się ten utwór udał. No i jak pisałem już Kiepskim utworem jest "Sing Halleluyah" nie potrafię go znieść. Taki sobie jest "Love is beautiful", a to dlatego, ze nie lubię "Shame, shame, shame", na którym oparł się niewątpliwie ten kawałek.
Generalnie rzecz biorąc genialna wręcz płyta poza jednym wyjątkiem, chciałbym żeby Dieter tworzył więcej takich albumów, idących z duchem czasu a mimo to przyjemnych w odbiorze.
ODPOWIEDZ