No dwie minuty to lekkie przegięcie przecież. To ja specjalnie robiłem ukośne zamazanie dla zmyłki a tu chyba rekord w szybkości odpowiedzi padł odpowiedzi oczywiście udzielonej prawidłowo.
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
No bo prosta zagadka była
Ja będę dalej ciągnął mój wątek. Tym razem poproszę o wymienienie trzech nagrań (wersji) z dorobku Modern Talking z lat 80-tych, które nie ukazały się na oficjalnych, ogólnodostępnych płytach CD.
Pytanie bardzo matematyczne: ile wynosi suma wszystkich cyfr i liczb zawartych w tytułach kompozycji MT i BS zawartych na albumach i ilość tych kompozycji z liczebnikami?
Seria podpowiedzi: liczy się 12 albumów MT i 13 BS. Tytuły wg strony ArCracka . Zapis cyfrowy albo angielski. Tytuł, czyli wszystko oprócz czasu trwania utworu. Liczą się tylko liczby/cyfry pisane wprost czyli np. 1, one itp. Give me peace on earth się nie liczy.
Pozdrawiam
Piotrek
No cóż: utworów jest wg mnie 25 i ty podałeś 25. Ale liczba - suma jest zbyt niska. Gdybym porównał ją ze swoimi wyliczeniami powiedziałbym, że w jednym z utworów MT uwzględniłeś tylko cyfrę gdy obok jest liczba no i brakuje jednej piosenki BS.
Pozdrawiam
Piotrek