Collective / New Collective

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
Awatar użytkownika
venturak

Post autor: venturak »

dla mnie najlepsze ich piosenki: Baby Blue (całkowity hit!!!), Czy to była deja vu? (też super), Nasza siła, Szukaj mnie no i Chinatown też fajne :)
Бяла нощ, бяла луна, две тела, сенки от рая
Awatar użytkownika
Louie, Louie, Louie

Post autor: Louie, Louie, Louie »

Przesłuchałam te trzy piosenki: Szukaj mnie, Chinatown i Deja vu i z przykrością muszę stwierdzić, że są okropne, polski kicz. Jak słucham Modern Talking, to ich muzyka wcale dla mnie nie brzmi jak disco polo, ale ten New Collective, to jawnie plagiatoróbstwo i disco polo! Blee. Wszystkie są robione na jedno kopyto, jednak największe zastrzeżenia mam do Deja vu. Początek zerżnięty zupełnie z MT, w teledysku znalazłam fragmenty z Atlantic is Calling, no a ten tekst? Ściera do wycierania podłogi, przykro mi, ale z takich melodii to mogę znieść tylko zagraniczne lata 80. <pokręcony>
Germany's most successful pop duo ever.
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Nie można się z Toba nie zgodzić - ciezko przebrnac przez New Collective :) Jak napisałem na pocżatku tego tematu jedyny utwór który "może być" to "Walk into the light", reszta jest bardzo trudna do przełknięcia.
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Soniak

Post autor: Soniak »

Kazdy ma swoje zdanie.A sluchacie wogole polskiej muzyki? I czy wszystkie słowa zagraniczne sa sensowne?
Awatar użytkownika
Louie, Louie, Louie

Post autor: Louie, Louie, Louie »

Soniak, przemyślałam dokładnie twoje pytanie, i stwierdzam z przerażeniem, że oprócz drobnych przebłysków na Kombii lub Lady Pank, wogóle nie słucham polskiej muzyki! To dziwne, ale interesuje mnie tylko zagraniczna :/
Germany's most successful pop duo ever.
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Moja the best ulubiona kapela jest z Polski - Indios Bravos sie nazywają i mają bardzo sensowne teksty, poetyckie wręcz, życiowe, piękne.
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Soniak

Post autor: Soniak »

No wlasnie-wszystko jest zalezne od tego ,jaka sie slucha muyke-co sie jubi.
talking1

Post autor: talking1 »

Posłuchajcie "zaczaruj świat" i "dużo nie chcę"
Są naprawdę świetne
talking1
Jacek Z.

Post autor: Jacek Z. »

Soniak pisze:Kazdy ma swoje zdanie.A sluchacie wogole polskiej muzyki? I czy wszystkie słowa zagraniczne sa sensowne?
Odpowiedź na pytanie 1: Generalnie nie. Choć może trochę niejasno to powiedziałem: płyta "Chinatown" jak dla mnie NIE jest zła - to tylko wina marnej jakości kasety na którą trafiłem, i nadmiar reklamy :wink:

Słuchałem nieraz polskich zespołów typu Model MT, DJ Albert czy Amadeo i wcale nie jest to "gorszy" typ muzyki - choć tamte mają w sobie więcej oryginalności.

Odpowiedź na pytanie 2: Pewnie, że nie :wink: Choć z zagranicznymi mam ten luksus, że mogę choć próbować ich nie rozumieć. Inna sprawa, że nie jest też dobrze nie rozumieć nic - np. znacie może taki zespół Activ: dla mnie, dopóki śpiewali po rumuńsku (którego nie rozumiem ani w ząb) byli mało ciekawi.
Adik

Re: Collective / New Collective

Post autor: Adik »

A jak podoba się wam "Album" Collectiva, wg. mnie jest świetny
ODPOWIEDZ