jesli uważasz Modern Talking za esensje muzyki stawiając ich na tej samej półce co Presley no to już wybacz ale to świętokradctwo.
Modern Talking nigdy nie był i nie jest i nie będzie spostrzegany jako dzieło artystyczne , jest tylko odpowiednio dopracowaną komercyjną produkcją , z góry nastawioną na zyski , ta muzyka ma bawić ludzi - ludzie mają ją kupować ,
Mam wrażenie, że gdyś to samo napisał o Presley'u nie byłbyś daleko od prawdy.
Poza tym pisząc, że to świętokradztwo wyrażasz pogląd swój i osób go podzielających.
A ja wyrażę teraz swój: nie ma takiego dzieła w dyskografii jakiegokolwiek artysty z tej planety, które mogłoby się mierzyć z nagraniem "Jet Airliner"
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Buachacha, zaraz ze śmiechu padnę Szcześniak i Bohlen. Jakby Miecio dostał propozycję od Bohlena to by mógl do Częstochowy na kolanach pełzać. I prosze nie wyjeżdżać tutaj z komercją. Wszystko co jest na sprzedaż to komercja. Tyle, że jeden sprzedaje wiecej a inny mniej. Niekomercyjnie to grają chłopaki w garażu naprzeciwko moich okien.
Apropos artyzmu; zanim ktoś się bedzie wypowiadał na jego temat niech najpierw zdefiniuje to pojęcie, bo poki co nikt tego nie zrobił i jest to pojęcie stricte subiektywne. ---->Pioetrek jest powszechnie wiadomym, że nikt na tym świecie nie zrobił czegoś takiego jak ,,Arabian Gold"
Dzięki Flipper_69, że umieściłeś ten ranking tutaj . Szukałem tego rankingu bardzo długo. Według mnie Modern Talking gdyby nie rozpadł się w 1987 roku i by śpiewali do tego 2003 roku czy nawet dłużej to by z powodzeniem sprzedali 400 mln płyt. Ale cóż stało co się stało. Czasu nie cofniemy . A piosenka jaki i teledysk Jet Airliner bardzo mi się podobają w muzyce Modern Talking jest coś wyjątkowego, że wszystkie piosenki mi się podobają, aż trudno to opisać słowami
Pozdrawiam
Skyliner89MT pisze:Dzięki Flipper_69, Według mnie Modern Talking gdyby nie rozpadł się w 1987 roku i by śpiewali do tego 2003 roku czy nawet dłużej to by z powodzeniem sprzedali 400 mln płyt.
no to jest akurat fakt jak narazie nie dają o sobie zapomnieć oboje, a razem to by dopiero dawali nam po uszach doskonałą muzą, no i mieli byśmy co słuchać
Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do