For The Children

Dyskusja o największym solowym projekcie Dietera
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

For The Children

Post autor: atlantyda ;o) »

To właściwie pytanie do ArCrack'a.
Dlaczego przy opisie maxi singla For The Children nie ma nic na temat tego,że IF I CAN HAVE YOUR LOVE jest utworem napisanym dla żony Eriki?

Dieter o tym powiedział w jednym z wywiadów,stąd wiem.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Ponieważ nigdy dotąd o tym nie słyszałem. Wszelkie tego typu kolejne ciekawostki mile widziane ;)
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Hmmm...spec w dziedzinie Bohlenomani...a myślałam,że od Ciebie można dowiedzieć się wszystkiego,no szkoda że nie słyszałeś o tym.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Oj, spece to są znacznie więksi i mieli ogromny bezinteresowny wkład w powstanie tej strony ;) Poza tym nigdy nie twierdziłem że wiem o DB wszystki, więc jestem otwarty na takie uwagi i uzupełnienia :)
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

OK :wink:
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

lubię też takie ciekawostki czasem poczytać bo jednak nie wszystko się jeszcze wie lub pamięta jednak nigdzie nie mogę natrafić na taką ciekawostkę czy dieter teraz jest sam czy może znowu ma jakąś kobietę ??? jestem tego ciekawa jak ktoś wie to niech się podzieli tą wiadomością :D

Ps:- sorry że wyszłam z tematu
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Only love can break my heart
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

For the children to utwór klasowy, brzmiałby jednak lepiej gdyby nie było w nim tego ciężkiego wokalu Kohlera. Co do If I can't have your love to jest on kalką For the children.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Oczywiście,że If I Can have Your Love jest "kalką" For The Children i kazdy kto ma to maxi dobrze o tym wie.Jest tylko inny tekst,który Bohlen dedykował swojej żonie.Mam dużo materiałów z telewizji zagranicznej nie pamietam dokładnie u kogo w programie to powiedział,jak kiedys na to wpadne to poinformuje zaciekawionych,którzy chca to usłyszec na własne uszy :lol:
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Nie wiem czy wiecie, że "For the children" jest to utwór, o którego skomponowanie poprosił Bohlena UNICEF. Można się tego dowiedzieć z You Tube z fragmentu programu z ZDF u popularnego niemieckiego "showmana". (zapomniałem akurat jak się nazywa :oops: ).
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Można się też tego dowiedzieć z okładki maxi singla :).Dlatego też clip jest z dziećmi :)
ODPOWIEDZ